بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۱۰۰۳۸۱
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۷
رییس سازمان میراث فرهنگی، صناعی دستی و گردشگری با تاکید بر این‌که مالیات‌ها در گردشگری خوب هدفمند نشده است، گفت: برای همین به دنبال تخفیف‌ها و معافیت‌های مالیاتی هستیم.
تدبیر24»در روزهایی که جسله‌های این سازمان با امور مالیاتی برای حذف مالیات بر ارزش افزوده از بخش صادراتی گردشگری داغ شده و صاحبان خصوصی صنعت گردشگری مدام هشدار می‌دهند؛ سفر ایران به خاطر گرفتن همین یک مالیات با گرانی نامتعارفی روبه‌رو شده است و احتمال حذف ایران از مقاصد سفر برخی گردشگران خارجی وجود دارد، یکی از نمایندگان مجلس خبر داد که عمر این قانون تمام شده و هم‌اکنون هم حذف شده است؛ خبری که هیچ یک از مسؤولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آن را نشنیده‌اند و هیچ مقامی از وزارت اقتصاد هم تا کنون درباره‌ی آن اظهار نظر نکرده است.

هادی قوامی ـ نماینده مردم اسفراین ـ حدود دو هفته پیش اعلام کرد که قانون مالیات بر ارزش افزوده حذف شد. قرار بر این بود تا این قانون به صورت آزمایشی برای مدت پنج سال اجرایی شود که این امر انجام شده و هم اکنون حذف شده است. این درحالی است که مشاور مالیاتی اتاق اصناف پس از آن اظهارات، از احتمال تمدید قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده فعلی برای سال آینده با وجود ایرادهای ساختاری و ماهیتی که در سال‌های اجرای آزمایشی آن بروز کرده، خبر داده است.

علی‌اصغر مونسان ـ معاو ن رییس‌جمهور ـ نیز  گفت: حذف مالیات بر ارزش افزوده را نشنیده‌ام، اما معتقدم اخذ مالیات در گردشگری خوب هدفمند نشده است، برای همین تلاش می‌کنیم اگر قرار است دولت محترم، تخفیف یا معافیتی قائل شود به کمک و تشویق تورهای ورودی باشد تا رونق گردشگری را شاهد باشیم.

محمد محب خدایی، معاون گردشگری این سازمان که مامور پیگیری تصیح قانون مالیات بر ارزش افزوده در گردشگری شده است و این روزها جسله‌های زیادی را با سازمان امور مالیاتی داشته هم خبر حذف مالیات بر ارزش افزوده و پایان اعتبار آن را نشنیده است، به ایسنا گفت: به هر حال ما جلسات کارشناسی با سازمان امور مالیاتی را خیلی جدی پیگیریم، چون تاکید بر این است که گردشگری ورودی صادرات معکوس است. تا کنون هم نتایج و پیشرفت خوبی داشته‌ایم و سازمان امور مالیاتی برای اصلاح بخش‌هایی از این قانون مجاب شده است.

مالیات بر ارزش افزوده، مالیات غیر مستقیمی است که مصرف‌کننده آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات می‌پردازد وفروشنده موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند. در چند ماه گذشته بسیاری از صاحبان صنعت گردشگری نسبت به گرانی نامتعارفی که این مالیات به مسافر تحمیل کرده، به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری هشدار داده‌اند.

ابراهیم پورفرج ـ رییس جامعه تورگردانان ایران ـ در آخرین گردهمایی تشکل‌های بخش خصوصی گردشگری با برخی مسؤولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری، سازمان توسعه تجارت، وزارت امور خارجه و بعضی نمایندگان مجلس با اشاره به توجیه نداشتن دریافت مالیات بر ارزش افزوده در نظر شرکت‌های خارجی و تهدید آن‌ها به حذف مقصد ایران، گفته بود: شرکت‌های خارجی نسبت به این پول اضافه که همزمان باید به هتل، رستوران و آژانس‌های ایرانی بدهند شاکی هستند و ما را به کلاهبرداری و سوءاستفاده از قوانین دولتی متهم می‌کنند. یکی از شرکت‌های بزرگ آلمانی که ۲۴ سال است به ایران گردشگر می‌فرستد، اخطار داده اگر این روش ادامه پیدا کند ایران را از برنامه سفر خود حذف خواهد کرد، چون معتقد است ما از آن‌ها باج می‌گیریم

علی مولاوردیخانی ـ رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی قزوین ـ‌ نیز پیش از آن در جلسه‌ای که معاون گردشگری این سازمان حضور داشت، گفته بود: گردشگری که مانند سایر صنایع و تولیدی‌ها نیست که ارزش افزوده داشته باشد، ضمن این‌که مالیات بر ارزش افزوده که روی تور محاسبه می‌شود، قبلا در هتل، رستوران و وسایل نقلیه محاسبه شده، یعنی مسافری که سفر مشهد می‌رود قبلا سه تا ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کرده، چرا باید یک ۹ درصد دیگر به خاطر تور بدهد. ما به این موضوع اعتراض داریم و حتما آن را از طریق نمایندگان مجلس پیگیری می‌کنیم.

عبدالامیر خوانساری‌نژاد ـ رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خوزستان ـ هم در آن جلسه تاکید کرده بود: این قانونِ موقتی، قیمت خدمات گردشگری را افزایش داده است؛ چه لزومی دارد که همچنان حاکم باشد.
مطالب مرتبط
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها