بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۱۰۰۶۵۶
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۰
مدیرکل تعاونی‌های تولیدی وزارت تعاون می‌گوید استفاده شایسته از پتانسیل تعاونی‌ها موجب اشتغالزایی گسترده در کشور می‌شود.او معتقد است طرح روستا تعاون از شکل‌گیری مشاغل کاذب و مهاجرت روستانشینان به شهرها جلوگیری می‌کند.

تدبیر24»البرز محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اجرای طرح "روستاتعاون" را یکی از برنامه‌های وزارت کار در راستای ایجاد اشتغال پایدار دانست و گفت: قانون برنامه ششم توسعه اهداف کمی مناسبی را برای رشد و توسعه روستاها، عمران و آبادی و اشتغال روستایی پیش بینی کرده است به نحوی که ایجاد و توسعه ۵۴ خوشه کسب و کار روستایی، ساخت ۹۸ منطقه صنعتی روستایی و ایجاد حداقل یک میلیون و ۱۴ هزار فرصت شغلی در روستاها پیش بینی شده تا از طریق بخش‌های خصوصی و تعاونی ایجاد شود.

به گفته وی هر تعاونی روستایی به طور متوسط ۱۲ تا ۱۴ شغل در گرایش‌های مختلف نظیر صنایع دستی، فرش، بوم گردی، معدن و تولید محصولات روستایی ایجاد می‌کند و بسته به ظرفیت هر استان از طریق ساماندهی و تشکیل ۲۰۰۰ تعاونی در روستاها موفق به ایجاد ۲۷ هزار فرصت شغلی جدید در بیش از ۹ رسته فعالیت تعاونی در روستاها خواهد شد.

مدیرکل تعاونی‌های تولیدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این طرح در دو مرحله با هدف کمی در هر مرحله ۱۰۰۰ تعاونی ۱۰۰۰روستا در طول برنامه ششم توسعه اجرا می‌شود.

محمدی درباره ضمانت اجرای طرح " روستا تعاون" گفت: این طرح بر ظرفیت‌ها و توانمندی‌های روستاییان و مناطق روستایی تکیه دارد و براساس تکالیف قانونی دولت در روستاها طی پنج سال آینده پایه‌گذاری شده و مبنای آن اجرای ماده ۲۷ قانون برنامه ششم است. به اعتقاد کارشناسان، توسعه در روستاها زمانی اتفاق می‌افتد که کار مشارکتی با حضور ذینفعان روستا انجام شود، لذا به دلیل فلسفه وجودی تعاون که بر پایه همکاری و مشارکت جمعی است این طرح بهترین مدل برای تحقق اهداف اشتغال پایدار به شمار می‌رود.

وی اولویت اجرای این طرح را در روستاهای دارای مهاجرفرستی و مهاجرپذیری دانست و افزود: این طرح در صورت اجرای موفق، موجب بازگشت روستاییان به زادگاه خود شده و زمینه‌ اشتغال گسترده را فراهم خواهد کرد.

مدیرکل تعاونی‌های تولیدی وزارت تعاون در پایان هدف این طرح را مقاومتی کردن اقتصاد روستاها دانست و گفت: به موجب این طرح روستاییان می‌توانند با بهره‌گیری از ظرفیت تولیدی روستاها در حوزه صنایع پایه غذایی و کشاورزی، محصولاتی باکیفیت و ارزش افزوده بالا و رقابت پذیر در سطح بازارهای ملی و فراملی تولید کنند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها