بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۱۰۱۵۰۱
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۱
روحاني سوال مربوط به سانچي را متفاوت جواب داد. تاكيد روحاني بر اينكه كشتي نفتكش در اختيار وزارت كار بوده و از اين مساله به كوچك كردن بنگاه‌هاي اقتصادي گريز زد جالب بود اما بخش مربوط به خانواده‌هاي آسيب‌ديده در اين حادثه رسمي بود.
تدبیر24»١- روحاني سوال مربوط به سانچي را متفاوت جواب داد. تاكيد روحاني بر اينكه كشتي نفتكش در اختيار وزارت كار بوده و از اين مساله به كوچك كردن بنگاه‌هاي اقتصادي گريز زد جالب بود اما بخش مربوط به خانواده‌هاي آسيب‌ديده در اين حادثه رسمي بود.
٢- در مورد زلزله رشيد‌پور سوال خوبي را مطرح كرد و جواب روحاني التيام‌بخش بود. با اين حال كاش به بحث مشكلات حفاظتي در كنار مرز اشاره بيشتري مي‌كرد. نسبت به بافت فرسوده و تخصيص مجاني زمين و ساختمان ادعاي بزرگي كرد كه بعيد است اين در توان دولت باشد و احتمالا از مواردي است كه بعد از كلنگ زدن جامعه مدني بايد در اين مورد پرسشگر باشد.

ضعف اين بخش بي‌توجهي به تلاش جامعه مدني بود. بايد رييس‌جمهور از آنها ياد و تشكر مي‌كرد. ضمن اينكه نمي‌دانم رشيد‌پور چرا فكر مي‌كند سوالاتش از رييس‌جمهوري جسارت است و دايما تكرار مي‌كند جسارت بكنم. اين توهين به شأن خبرنگار و توانايي او است.
٣- در مورد قاچاق رييس‌جمهوري بايد مي‌گفت اين قاچاقچي‌ها چه كساني هستند و چرا نمي‌تواند با آنها مقابله كند.  
٤- بر اساس صحبت‌هايي كه رييس‌جمهوري مطرح كرد و پاسخي كه به سوال داد قاعدتا نبايد نوسانات ارزي وجود داشته‌ باشد اين در حالي است كه اين نوسانات وجود دارد. در نهايت پاسخ دقيقي به اين پرسش داده نشد. اعتراض‌هاي اخير و گران‌تر شدن يورو از واقعيت فكر كردن به مهاجرت حكايت دارد كه كاش اشاره و ريشه‌يابي مي‌شد.
٥- نا‌امني و تنش‌هاي داخلي ريشه‌هاي جدي دارد. رييس‌جمهور به آزادي‌هاي بيشتر كه خواست مردم است اشاره كرد اما مردم توقع دارند راه‌حل اجرايي ارايه كند. رشيد‌پور خيلي از اين بخش رسمي و دستوري گذشت.
٦- در مورد مساله گرد و غبار، رييس‌جمهوري به مردم نازنين خوزستان جواب‌هايي داد كه نكات مثبتي داشت. نكته مثبت هم اين بود كه رسما اعلام كرد اقدامات دير شروع شده است. همچنين روحاني قول داد كه هر طور شده بودجه مورد نظر را تامين كند. مردم خوزستان مشكلات روزمره‌اي دارند و همواره قرباني بوده‌اند در حالي كه نفت ما براي اداره كشور از اين استان تامين مي‌شود. خدا كند موضوع ريزگردها اولويت قرار بگيرد. البته مجلس هم بايد در مورد بودجه ريزگردها توضيح دهد.
٧- در مورد مساله صندوق‌هايي كه پول مردم را گرفته‌اند و بحران آفريدند، روحاني تنها صورت مساله را توضيح داد. اما واقعيت اين است يك عده پول مردم را خوردند و حتي اگر دولت جبران كند، به ‌قول رييس‌جمهور باز هم از جيب مردم اين پول تامين شده است. بايد مقصران اين اتفاقات معرفي و محاكمه شوند چرا كه اين حلقه مفقوده است. حال اين سوالات مطرح است كه اين موسسات با پول مردم چه كرده‌اند و چرا سيستم قضايي در زمان پرداخت‌هاي غير‌متعارف برخورد نكرده است.
٨- در مورد فيلترينگ و فضاي مجازي جسارت سوال رشيد‌پور تنها در مورد توييتر بود اما استيصال روحاني در پاسخ‌دهي به اين موضوع كاملا مشهودبود ولي توضيحات كافي نبود. بايد فيلترشكن حرمت داشته باشد.
٩- متاسفانه سوالات آقاي رشيد‌پور متفاوت نبود. حتي طعم سخنراني‌هاي آزاد خود روحاني را نداشت. از سياست داخلي و خارجي و حتي اقتصاد حرف مهمي پرسيده نشد. و جواب هم طبعا داده نشد. كشور غرق در نااميدي است. اصلا به مشكلات اخير اشاره نشد. حتي سوالات از برنامه‌هاي عادي رشيد‌پور هم خيلي محافظه‌كارانه‌تر بود. كشور به مصاحبه ديگري احتياج داشت.


محمد علي ابطحي، رييس‌دفتر رييس‌جمهوري اصلاحات
مطالب مرتبط
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها