بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۱۰۲۸۲۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۷
تعدادی از نمایندگان مجلس درباره وضعیت موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز که مشکل بزرگی برای مردم ایجاد کرده‌اند، سوالی را از آقای روحانی مطرح کرده‌اند.
تدبیر24»پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چرا سوال؟ اتفاقا نمایندگان مجلس و بخش اصولگرا و دلواپس که این سوال را مطرح کرده‌اند، باید پاسخ دهند که چرا آن زمانی که در دولت‌های نهم و دهم این موسسات بدون مجوز سودهای بالای ۴۰ درصد و تسهیلات با نرخ حدود۵۰تا ۸۰ درصد می‌پرداختند، به وظیفه نمایندگی خود عمل نکردند؟ و چرا آن زمان از مسئولان امر نپرسیدند که به چه علت، این موسسات خلاف مقررات بانک مرکزی سود پرداخت کرده و تسهیلات می‌دهند؟ این صندوق‌ها و موسسات در دولت آقای احمدی‌نژاد به صورت قارچ‌گونه رشد کردند. واقعیت آن است که دولت آقای روحانی از ابتدا با انضباط مالی و فشار بر این موسسات توانست جلوی عمل ربوی در اقتصاد کشور را که خلاف عرف و شرع و جامعه اسلامی است، بگیرد. آیا سود ۴۰ تا ۵۰ درصدی این صندوق‌ها در دولت قبل رباخواری نبود؟ نمایندگانی که قصد سوال از روحانی را دارند از مواضع چه کسانی دفاع می‌کنند، افرادی که سود بالا دریافت می‌کردند یا موسساتی که با سود بالا و برخلاف قانون تسهیلات می‌گرفتند. آیا بهتر نیست که نمایندگان در مسیر بانکداری بدون ربا و کاهش سود بانکی و نرخ تسهیلات که دائما در دولت روحانی در حال اتفاق افتادن است، با دولت همکاری کنند. دولت روحانی در اصلاح ساختارهای بانکی و منضبط کردن ساختار بانک‌ها درحال انجام اقدامات نیک است. آیا نمایندگان دلواپسان مجلس به هر جهت منافع بانک‌های غیرقانونی که سود غیر قانونی می‌پرداختند و اشخاصی که غیر قانونی سود می‌گرفتند را در نظر دارند یا منافع ملی را؟ آیا این نمایندگان، نمایندگان واقعی مردم هستند؟ نویسنده به شدت با این موضوع که دولت اموال عمومی را در اختیاز این صندوق‌ها قرار دهد، مخالف است و هرکس از ایجاد این صندوق‌ها حمایت کرد و سود غیر قانونی پرداخته و به بانکداری بدون ربا احترام نگذاشته باید مورد محاکمه قرار بگیرد. چرا از اموال عمومی که حق مردم است به افرادی که اقدامات غیر قانونی انجام داده‌اند، پرداخت ‌شود؟ این موسسات اقدامات ربوی انجام می‌دادند و به همین دلیل در تسویه حساب این بانک‌ها لازم است از بخش ربوی کاسته و اصل پول با سود قانونی به سپرده‌گذاران پرداخت شود. چرا این افراد در بانک ملی سرمایه‌گذاری نکردند؟ پس قصد این فرد دریافت سود قطعی بوده و پرداخت سود قطعی نیز خلاف بانکداری اسلامی و بدون ریاست. اتفاقا نمایندگان مجلس باید دولت را در مسیری که آغاز کرده ترغیب کنند؟ به نظر می‌رسد برخی از دلواپسان قصد سوءاستفاده از این جو را دارند. در اعتراضات اخیر مشکل تنها مربوط به مشکلات اقتصادی نبود، علت اعتراض مردم تبعیض، نابرابری و فساد اقتصادی است. نمایندگان مجلس باید با فساد اقتصادی مقابله کنند نه اینکه اتفاقا به برخی بدهکاران بانکی کمک شود که پرداخت آنها به تعویق بیفتد. یکی از مشکلات اقتصادی ایران عدم وجود شفافیت است. نمایندگان به جای سوال از روحانی باید به صورت علنی بگویند که پشت پرده این موسسات مالی غیر قانونی چه افرادی بودند؟


مهدی پازوکی، اقتصاد‌دان
مطالب مرتبط
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
مالباخته تعاونی وحدت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
0
0
اگر زمان احمدی نژاد این موسسات مالی بوجود آمدند حتما قانون بوده و اگر خودش رییس جمهور به نمی‌گذاشت این همه مردم زیان ببینند شما بخاطر خراب کردن احمدی نژاد ما مردم بدبخت مالباخته رو بیچاره کردید لعنت بر...
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها