بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۱۰۳۱۰۱
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۱
سخنگوی وزارت بهداشت وضعیت دو شاخص مهم امید به زندگی و مرگ زودرس را قبل و بعد از انقلاب شرح داد.
تدبیر24»دکتر ایرج حریرچی با اشاره به برخی شاخص‌های مربوط به سلامت و ارتقای آنها بعد از انقلاب اسلامی، گفت: مهم‌ترین هدف نظام سلامت افزایش امید به زندگی و امید به زندگی سالم است. امید به زندگی در بدو تولد یعنی میانگین سال‌هایی که انتظار می‌رود یک نوزاد زنده بماند، در سال‌های قبل از انقلاب ۵۴ سال بوده و حتی در دهه ۴۰ شمسی بین ۴۵ تا ۵۰ سال هم رسیده است، اما با افتخار اعلام می‌کنم که هم اکنون امید به زندگی زنان ایرانی ۷۸.۴ سال و مردان ایرانی ۷۳.۸ سال است.

وی افزود: افزایش ۲۵ سال امید به زندگی در طی چهار دهه پیشرفت بسیار چشمگیر و شاخص خیره کننده‌ای است که ناشی از بهبود زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی و نیز اقدامات حوزه سلامت در چند دهه گذشته بوده است.

حریرچی ادامه داد: از طرفی شاخص امید به زندگی سالم ایرانیان یعنی امید به زندگی با سلامت خوب، حدود ۶۵ سال است و این موضوع به این معنی است که ما انسان سالم و با سلامت خوب که محور توسعه و پیشرفت کشور است، در بازه زمانی طولانی‌تری به صورت مولد و کارآ در دسترس داریم. البته این سن امید به زندگی سالم در تصمیمات کشوری بر سن بازنشستگی و فراغت از کار هم تاثیر قابل ملاحظه‌ای دارد.  

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه رتبه ایران در شاخص امید به زندگی در طی سال‌ها و دهه‌های گذشته بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ در مقایسه با دیگر کشورهای جهان بوده است، گفت: این درحالیست که اکنون به رتبه ۶۳ صعود کرده است.

حریرچی با بیان اینکه یک هدف بسیار مهم دیگر حوزه سلامت کاهش مرگ و میر زودرس است، افزود: تا همین اواخر مرگ قبل از ۵۰ سالگی، مرگ زودرس تعریف می‌شد. تا دهه هفتاد شمسی و قبل از آن بیش از ۸۰ درصد موارد مرگ ایرانیان در زیر ۷۰ سالگی رخ می‌داد و حدود ۱۰ درصد و حداکثر ۲۰ درصد ایرانیان تا بالای ۷۰ سال عمر می‌کردند. حال با پیشرفت‌های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی درمانی اخیر در کشور، اکنون نزدیک به ۵۰ درصد ایرانیان؛ به عبارتی ۵۱ درصد زنان و ۴۳ درصد مردان ایرانی بیش از ۷۰ سال عمر می‌کنند.

وی ادامه داد: البته این شاخص از طرف دیگر هم قابل بررسی است، در سال ۱۳۹۵ از ۳۶۰ هزار مرگ‌ومیر اتفاق افتاده در کشور، ۲۱۹ هزار مورد در مردان و ۱۴۱ هزار مورد در زنان ایرانی رخ داده است که ۱۹۳ هزار یا ۵۳ درصد کل مرگ‌ها قبل از ۷۰ سالگی رخ داده است و ۱۲۴ هزار مرگ مربوط به مردان و ۶۹ هزار مرگ مربوط به زنان در سن زیر ۷۰ سالگی بوده است و این بدین معنی است که همه باید تلاش کنیم تا موارد مرگ و میر زودرس قبل از ۷۰ سالگی را کاهش دهیم.
مطالب مرتبط
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها