بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۱۰۳۱۱۰
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۰
محققان دانشگاه تربیت مدرس با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر روش زیست‌سازگاری را برای حذف دی‌اکسید گوگرد با استفاده از نانو فناوری معرفی کردند.

تدبیر24»سید ابراهیم موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه در این طرح روشی برای حذف آلاینده دی اکسید گوگرد ارائه شد، گفت: در این مطالعات با ارائه روشی سازگار با محیط زیست امکان حذف دی‌اکسید از صنایع مختلف فراهم شد.

وی اظهار کرد: دی‌اکسید گوگرد یکی از آلاینده‌هایی است که در بسیاری از صنایع به‌ویژه در حوزه متالورژی تولید می‌شود؛ از این رو شرکت‌هایی مانند مس سرچشمه با چالش کاهش دی‌اکسید گوگرد مواجه هستند.

موسوی اضافه کرد: بر این اساس در این تحقیق روش جدیدی توسعه داده شده که با استفاده از نانو کاتالیست و با روشی زیست سازگار دی‌اکسید گوگرد تولید شده تبدیل به گوگرد می‌شود و به این ترتیب دی‌اکسید گوگرد از محیط حذف خواهد شد.

محقق این طرح با بیان اینکه در این تحقیق نانو کاتالیستی برای حذف دی‌اکسید گوگرد تولید شد، ادامه داد: برای این منظور کاتالیست‌های مختلفی مبتنی بر نانو ذراتی مانند مس، کبالت، آهن و نیکل تولید شد تا بتوانیم بهترین کاتالیست را برای حذف دی‌اکسید گوگرد تولید کنیم که در نهایت از نانوذرات آلومینا و کربن اکتیو استفاده شد.

وی با اشاره به عملکرد نانو کاتالیست تولید شده، یادآور شد: نانو کاتالیست برای حذف دی‌اکسید گوگرد است که در فاز آزمایشگاهی توانستیم به میزان 99 درصد اکسید گوگرد را از محیط حذف و به گوگرد تبدیل کنیم.

موسوی چالش‌ اصلی روش‌های موجود جذب گوگرد را تولید حجم زیادی از پساب دانست و یادآور شد: این امر باعث شده که استفاده از این روش‌ها برای برخی از صنایع قابل استفاده نباشد، ولی روش جدید ارائه شده قادر به حذف دی اکسید گوگرد و تبدیل آن به محصول با ارزش دیگر است.

این محقق، مهمترین مزیت آن را عدم تولید زباله در انتهای فرآیند عنوان کرد و افزود: بر خلاف روش‌های کنونی این روش هیچ گونه زباله‌ای در انتهای فرآیند تولید نمی‌کند، ضمن آنکه دی‌اکسید گوگرد نیز به محصول صنعتی گوگرد تبدیل می‌شود.

به گفته وی، گوگرد کاربردهای فراوانی در حوزه‌های کشاورزی، تغذیه حیوانات، صنایع شیمیایی، صنایع پلاستیک و فرآورده‌های کاغذی، رنگ‌سازی و داروسازی دارد.

به گفته محقق طرح، این روش در صنایع متالورژی چون صنایع مس، روی و سرب، نفت، گاز و پتروشیمی، نیروگاه‌های زغال سنگ سوز و سایر صنایع مصرف‌کننده سوخت‌های فسیلی کاربرد دارد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها