بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۱۰۳۶۴۳
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۸
زاکانی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی بر این عقیده است که همت کافی و لازم برای مبارزه با فساد در کشور ما وجود ندارد و اگر این همت و شفافیت به کار گرفته شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. حتی اگر مبارزه با فساد از دستگاه‌ها و زیرمجموعه‌های نهاد رهبری آغاز شود، می‌تواند یک نقطه قوت برای مبارزه با فساد باشد، زیرا رهبر انقلاب هیچ‌گاه در این خصوص خط قرمزی نداشته‌اند.
تدبیر24»علیرضا زاکانی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی بر این عقیده است که همت کافی و لازم برای مبارزه با فساد در کشور ما وجود ندارد و اگر این همت و شفافیت به کار گرفته شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. حتی اگر مبارزه با فساد از دستگاه‌ها و زیرمجموعه‌های نهاد رهبری آغاز شود، می‌تواند یک نقطه قوت برای مبارزه با فساد باشد، زیرا رهبر انقلاب هیچ‌گاه در این خصوص خط قرمزی نداشته‎اند.

فساد و مبارزه با فساد آن هم از نوع اقتصادی، سال‌هاست که به کلیدواژه اصلی مسئولین کشور تبدیل شده است. تقریبا به عمر انقلاب اسلامی ایران.

انقلاب اسلامی ایران که اساسا برای مبارزه با فساد در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رقم خورد، به نظر می‌رسد بعد از گذشت 40 سال، همچنان به عنوان یک دغدغه مهم و اساسی در میان مردم و مسئولین وجود دارد و مدام مباحث و قانون‌های جدید برای  «مبارزه با فساد» گذاشته می‌شود. بحران فساد در کشور ما به حدی رسیده است که رهبر انقلاب از آن با عنوان «اژده‌های هفت‌سر» نام برده است و می‌فرمایند:«باید با فساد مبارزه بشود،با ظلم مبارزه بشود،البته خیلی سخت است. فساد مثل اژدهای هفت‌سر افسانه‌هاست، یک سرش را که می‌زنی با شش سر دیگر حرکت می‌کند، از بین بردنش آسان نیست. برخورد با آن کسانی که منتفع از فساد هستند کار بسیار سختی است ولی از آن کارهایی است که حتماً باید انجام بگیرد.»

تقلای مسئولین و تاکید موکد رهبر انقلاب برای مبارزه با فساد، همه و همه نشان دهنده این است که فساد در کشور ما نه تنها ریشه‌کن نشده، بلکه روز به روز بیشتر و بیشتر می‌شود و فاسدان نیز به دلیل نفوذ در دستگاه‌های قدرت، حاشیه‌های امن خود را گسترش می‌دهند.

علیرضا زاکانی، نماینده اصولگرای سابق مجلس شورای اسلامی در گفت‎وگو با رویداد۲۴، با اشاره به سخنان اخیر رهبرانقلاب در خصوص مبارزه با فساد و اینکه با گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی، ما چقدر توانسته‌ایم به این مهم دست پیدا کنیم،گفت: طبیعتا موضوع فساد در کشور ما یک موضوع پیچیده‌ای است و وجود ذره‌ای از آن‌هم مایه بی‌آبرویی و بی‌حیثیتی نظام و مسئولین است. امروز شرایط کشور، شرایط بسیار سختی است، لذا به اعتقاد بنده قیام کردن برعلیه فساد، تبعیض و فقر، یک امر ضروری است.

زاکانی با بیان اینکه مسئولین در این خصوص باید پیگیری‌های لازم را انجام دهند، خاطرنشان کرد: مردم نیز باید همواره از مسئولین مطالبه کنند که برخورد با مفسیدن سریعا و صریحا صورت بگیرد. این مفسدان قطعا افراد ناشناخته‌ای نیستند اما چون در قوه قضاییه، مقننه و اجرایی فعالیت کرده‌اند، رسیدگی به اموراتشان را به تاخیر می‌اندازند. لذا علاوه بر همت مسئولین کشور، مردم و نخبگان نیز باید مبارزه با فساد را مطالبه کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم، با بیان اینکه در طول 40 سال ازگذشت پیروزی انقلاب اسلامی، مبارزه با فساد همواره صورت گرفته است، تصریح کرد: منظور رهبر انقلاب از اژده‌های هفت سر به این معنا نیست که تاکنون مبارزه با فساد هیچ نتیجه‌ای نداشته، معنای آن اینست فساد همانند اژده‌های هفت سر است که اگر یک سر آن را قطع کنیم، شش سر دیگر آن باقی می‌ماند. لذا رهبری می‌فرمایند به این میزانی که مبارزه شده اثر داشته اما همت کافی نبوده است. معتقدم این همت باید هم در میان مردم و نخبگان جامعه و هم در میان مسئولین وجود داشته باشد، زیرا فساد مایه ننگ جمهوری اسلامی است.

علیرضا زاکانی، با تاکید بر اینکه فاسد،فاسد است و فساد در هر گروه، جریان و دستگاهی ممکن است وجود داشته باشد، تصریح کرد: برخی فکر می‌کنند در کشورهای دیگر فساد وجود ندارد، اما باید بگویم که بخشی از این موارد در کشورهای دیگر نهادینه شده است و آن را قانونی کرده‌اند. لذا آن‌ها پورسانت و امکانات لازم را دارند اما ما این موارد را فساد و فسادآور می‌دانیم. ولی نکته قابل تاملی که وجود دارد این است که در کشور «شفافیت» وجود ندارد. اگر شفافیت به وجود بیاید، بخش زیادی از این فساد‌ها کاهش پیدا می‌کند. متاسفانه در کشور ما اقتدار لازم برای برخورد با پرونده‌های فساد وجود ندارد و پرونده‌های فساد را همانند سایر پرونده‌ها می‌دانند. من معتقدم فاسد نباید احساس امنیت کند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه قانون‌های مبارزه با فساد در کشور ما باید مورد بازنگری قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: معتقدم نکات و نقاط مبارزه با فساد را باید از راس و بزرگترین منبع‌های فساد شروع کرد و اگر این کار آغاز شود، بسیاری از مشکلات قطعا حل خواهد شد.

زاکانی در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست شفافیت و احیانا مبارزه با فساد از دستگاه‌ها و زیرمجموعه‌های رهبری آغاز شود تا هم مردم بهتر در جریان امور قرار بگیرند و هم مسئولین حساب کار دستشان بیاید، گفت: من معتقدم حتما این کار باید انجام شود زیرا این موضوع می‌تواند حاکی از یک نقطه قوت باشد. به معنای دیگر این شفافیت نه تنها مضموم نیست، بلکه بسیار هم مطلوب است. رهبر انقلاب نیز هیچ‌گاه این موضوع را خط قرمز نمی‌داند. به طور مثال چند سال گذشته ما می‌خواستیم از قوه قضاییه تحقیق و تفحص انجام دهیم، اما قوه قضاییه مقاومت می‌کرد و می‌گفت ما زیر نظر رهبری هستیم، اما رهبر انقلاب سه بار بر تحقیق و تفحص تاکید کرده و راه را برای ما باز کردند. یا در خصوص موارد و مسائل مختلف دیگری مانند صداوسیما و غیره، رهبری همواره از بحث تحقیق و تفحص مبارزه با فساد، حمایت‌های خوبی انجام دادند.

این نماینده مجلس در پایان با اشاره به پرونده محموداحمدی‌نژاد و نزدیکانش و تخلفاتی که در پرونده آن‌ها آمده است، تصریح کرد: قوه‌قضاییه در بسیاری از موارد مانند همین پرونده احمدی‌نژاد، نتوانسته افکارعمومی را اقناع کند. من امیدوار هستم واقعیت‌های این پرونده مشخص شود تا همگان متوجه شوند که آیا واقعا تخلفی بوده است یا خیر. من قطعا یاران و نزدیکان احمدی‌نژاد را در بروز برخی از تخلفات مقصر و قوه قضاییه را در اطلاع رسانی شفاف و دقیق، ناکارآمد می‌دانم.

رویداد24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها