بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۱۰۳۷۹۶
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۶
سید کاظم صادقی در خبرگزاری فارس نوشت: اگر تا پیش از این ابوظبی علیه تهران اقدام سیاسی خصمانه می‌کرد، اکنون دوبی نیز با آن همراه شده و سطح اقدامات خصمانه امارات علیه منافع ملی ایران افزایش یافته و به نظر می‌رسد زمان واکنش فرارسیده باشد.
تدبیر24»«امارات عربی متحده» طی سال‌های اخیر  اقدامات متعددی در تقابل خصمانه با جمهوری اسلامی ایران انجام داده است. اخراج ایرانی‌های ساکن در این کشور به بهانه‌های مختلف، بستن حساب‌های تجار ایرانی، دستگیری و اخراج معلمان مدرسه ایرانیان در «العین» و تعطیلی مدرسه ایرانی در شارجه بخشی کوچک از این اقدامات در سطح داخلی است.

تبلیغات مستمر و منفی علیه جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و بین‌الملل و اقدامات خصمانه علیه تهران در مجامع دیپلماتیک نیز نمونه‌ای از این تحرک مستمر در سطح بین‌الملل علیه ایران است.

نکته اینجاست که بسیاری از تجار و کسبه ایرانی که مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند نقشی مهم در رشد اقتصاد و تجاری دبی و شارجه طی سه دهه اخیر داشته‌اند.

نکته مهم‌تر این است که برخلاف گذشته، حاکمان امارات دبی هم با امارات ابوظبی که همواره سیاست‌ ضد ایرانی داشته، همراه شده‌اند. آنها تلاش می‌کنند تحت فشار ابوظبی منافع ایران و شهروندانش را محدود کنند و همزمان تلاش دارند که با اتخاذ سیاستی زیرکانه، حساب خود [و امارات دبی] را از مناقشات سیاسی جدا کرده تا منافع اقتصادی خودشان آسیبی نبیند.

اقدامات ماجراجویانه امارات و مشخصا «ابوظبی»، تنها منحصر به ایران نیست و این کشور با جمعیتی کمتر از یک میلیون و وسعتی به اندازه کشور اتریش، تقلا می‌کند تا خود را قدرتی‌ در سطح تراز اول در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس مطرح کند. بر اساس گزارش منابع غربی امارات در حال سرمایه‌گذاری بر مناطق راهبردری در کرانه دریای سرخ و غرب اقیانوس هند است.

ابوظبی همچنین با ارسال سلاح و پول به نبردهای خونین در شاخ آفریقا تلاش می‌کند برای خود زمینه نفوذ ایجاد کند که ترور دادستان سابق سومالی توسط نیروهای مورد حمایت اماراتی نمونه‌ای از همین بسترسازی اماراتی‌ها در شاخ آفریقاست.

جنایات امارات در یمن هم نیازمند تشریح نیست. جان بیش از ۱۱ میلیون انسان که اکثرشان زن و کودک هستند به دلیل محاصره به خطر افتاده و یک فاجعه به تمام معنا در حال وقوع است. اوضاع در یمن به حدی دشوار و خارج از کنترل شده که آمریکا، انگلیس و فرانسه هم از رفتار این کشور انتقاد می‌کنند و خواستار توقف آبرومند جنگ در یمن هستند.

این تصور در حکام اماراتی شکل گرفته که به دلیل بهره‌مندی از ذخایر ارزی قابل اعتنا، می‌توانند هر نوع تعارض با ایران در منطقه را از طریق تشویق سایر بازیگران از جمله عربستان و آمریکا مدیریت کنند و همزمان با بهره‌مندی از منافع اقتصادی رابطه با ایران، فشار همه جانبه سیاسی علیه ایران به کار ببرند.

امارات در حالی این سیاست خصمانه را پیگیری می‌کند که ضعف‌ها، شکاف‌های داخلی و واقعیات قدرت سخت در تعاملات بین‌المللی را تجاهل می‌کند و همانند دیگر شیخ‌نشین‌های منطقه که چند صباحی به علت رشد درآمدهایشان متوهم شده‌اند، حالا با تمام توان اسب خود را برای تقابل با ایران زین کرده است. مسیری که امروز امارات طی می‌کند قبلاً کشورهایی مانند کویت و قطر نیز دنبال کردند ولی سرانجام مجبور به درک این مسئله شدند که قدرت در روابط بین‌الملل حرف آخر را می‌زند.

جمهوری اسلامی ایران تاکنون تلاش کرده تا به نوعی با در پیش گرفتن سیاست تجاهل حکیمانه، روابط را با این کشور جوان تا حد امکان حفظ نماید اما اقدامات خصمانه علیه امنیت ملی ایران در ابعاد مختلف و همچنین تعاملات مخفی با اسرائیل و سایر دشمنان ملت ایران توسط حاکمان اماراتی موجب می‌شود سیاست مماشات و تجاهل از دستور کار خارج شود و اقدامات عملی در تقابل با امارات پیگیری شود.

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی مدتی پیش در گفت‌وگو با شبکه المیادین، تأکید کرد که پاسخ مناسبی به اقدامات سعودی داده خواهد شد. به غیر از حادثه منا و هشدار مقام معظم رهبری که یک مورد استثنائی بود، سابقه نداشته که یک مقام رسمی جمهوری اسلامی ایران چنین واکنشی به کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته باشد. مسئولان اماراتی مد نظر داشته باشند که آنها نیز از این حساب‌کشی مستثنی نخواهند بود.

آنچه اشاره شد نشان می‌دهد که زمان مماشات با کشورهای عربستان سعودی و امارات عربی متحده به پایان رسیده و کشور کوچکی مانند امارات دیگر نخواهد توانست از سود رابطه اقتصادی با ایران بهره‌مند شود و همزمان علیه منابع ملی جمهوری اسلامی بحران‌سازی کند.

برچسب ها: تدبیر24 ، ضدایرانی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها