بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۱۰۵۴۹۸
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۲
القدس العربی در تحلیلی نوشت که ترکیه از دخالت در تنش میان ایران و عربستان سعودی خودداری کرده و از روابط خود با ایران محافظت می‌کند.
تدبیر24»القدس العربی در مقاله‌ای با عنوان «پایان ماه عسل سعودی-ترکی» نوشت: «هیچ دو پایتختی به اندازه ریاض و تل‌آویو در برابر تهدیدهای ایران انسجام ندارند».

در ادامه این تحلیل آمده است: «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در سفر اخیرش به مصر با روزنامه مصری «الشروق» مصاحبه‌ای انجام داد و در آن به ترکیه حمله کرد. بر اساس آنچه ولیعهد سعودی گفت، آنکارا بخشی از «مثلث شر» در کنار ایران و گروه‌های افراطی است.

بن‌سلمان در این گفت‌وگو ترکیه را به تمایل برای برپایی خلافت جدید متهم کرد. به‌رغم آنکه سفارت عربستان سعودی در آنکارا ضمن شفاف‌سازی صحبت‌های ولیعهد سعودی تاکید کرد که منظور از این گفته‌ها ترکیه نیست بلکه «جنبش اخوان‌المسلمین و گروه‌های افراطی همانند آن» است اما این اظهارات از تنش میان دو کشور پرده برداشت.

این تنش پس از آن نمایان می‌شود که ترکیه در سایه همکاری‌اش با ایران و روسیه در تلاش‌ها برای حل و فصل مسائل سوریه، از قطر نیز حمایت می‌کند. این در حالی است که عربستان سعودی نیز از نقد شدید آنکارا علیه «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر و تایید اخوان المسلمین از سوی ترکیه نیز رضایت ندارد. در سایه اقدامات قاهره علیه جنبش اخوان‌المسلمین، سفر برخی از سیاستمداران این جنبش به استانبول نیز به این بحران افزوده است.

ترکیه بازیگری اساسی در چارچوب تلاش‌های محمد بن سلمان که تلاش می‌کند در برابر نفوذ گسترده ایران در منطقه ممانعت کند، بود. ترکیه به عنوان یک قدرت بزرگ سنی مذهب، می‌تواند وزنه‌ای در منطقه باشد. چرا که عربستان از سوی آنچه محور اخوان‌المسلمین می‌‌خواند و شامل ترکیه و قطر است، خطری ایدئولوژیک می‌بیند.

ولی‌عهد سعودی در گفت‌وگو با این روزنامه مصری تاکید کرد که بحران قطر طولانی مدت خواهد بود. آنکارا در سایه بحران شدیدی که با غرب دارد و انزوای نسبی منطقه‌ای خود، روابطش را تا حد امکان با ایران و روسیه حفظ کرده است و از دخالت بیش از اندازه در تنش میان عربستان و ایران نیز جلوگیری کرده است. 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها