بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۱۰۶۰۴۳
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۰
ژوزف فوریه، ریاضی‌دان و فیزیک‌دان فرانسوی و کاشف "اثر گلخانه‌ای"، در سال 1768 در چنین روزی دیده به جهان گشود.
تدبیر24»"ژان باپتیست ژوزف فوریه" (Jean-Baptiste Joseph Fourier)، ریاضی‌دان و فیزیک‌دان فرانسوی، در تاریخ 21 مارس(اول فروردین) سال 1768 در اوسر فرانسه متولد شد.

بخشی از شهرت فوریه به خاطر ارائه "سری فوریه" (Fourier series) در ریاضیات و کاربرد آن‌ها در مسئله انتقال حرارت و ارتعاشات است. نامگذاری "قانون فوریه" (Fourier's law) نیز به افتخار وی صورت گرفت. در این میان، تاثیر فوریه در کشف "اثر گلخانه‌ای" (greenhouse effect) را نباید از یاد برد.

در سال 1820، فوریه دریافت که اگر گرمای کره زمین تنها با تابش مستقیم نور خورشید بوجود بیاید گرمای کره زمین باید کمتر از آن چیزی باشد که هست.

فوریه، مقالات گوناگونی را در مورد گرمای اضافی مشاهده شده بررسی کرد که در سال‌های 1824 و 1827 به چاپ رسید و نهایتا، در سال 1827 ادعا کرد که احتمال دارد جو زمین، نقش یک عایق را ایفا کند و باعث افزایش حرارت کره زمین و جلوگیری از خروج انرژی می‌شود که این ایده امروزه به عنوان "اثر گلخانه‌ای" شناخته می‌شود.

با تابش نور خورشید، زمین مقداری از انرژی خورشید را جذب می‌کند و باقی آن را باز می‌تاباند. طی این فرآیند، طول موج نور تغییر پیدا می‌کند. بعضی از گازهای موجود در جو زمین، این تابش خروجی را جذب می‌کنند. این تابش، عمدتاً در محدوده‌ی فروسرخ است. مولکول گازهای گلخانه‌ای، بسیار بیشتر از سایر گازها نور فروسرخ را جذب می‌کند. جذب انرژی توسط مولکول‌های گاز سبب جنبش مولکول و افزایش انرژی آن می‌شود. وقتی این اتفاق در مقیاس بزرگ رخ دهد، مانند این است که زمین با یک پتو پوشانده‌ شده است که در نتیجه آن، دمای کل نواحی زمین افزایش می‌یابد.

ژان فوریه سرانجام در تاریخ 16 می سال 1830 و در 60 سالگی دیده از جهان فروبست.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها