بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۱۰۶۱۴۶
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰
تغییر پایتخت در مقیاس‌ها و شرایط امروز کشورها، چندان آسان نیست؛ به همین دلیل کمتر کشورهایی در دنیا هستند که به تغییر قطعی پایتخت مبادرت کرده باشند و اکثرا پایتخت اداری جدید معرفی می‌کنند. قزاقستان اما از زمره کشورهایی است که پایتخت خود را به‌طور قطع تغییر داد.

تدبیر24»قزاقستان به‌دلیل قرار گرفتن در آسیای میانه، یک کشور آسیایی در نظر گرفته می‌شود اما به‌دلیل آن‌که در همسایگی روسیه، بخشی از آن نیز در تقسیمات اروپایی قرار گرفته، ترجیح دارد که کشوری اروپایی در نظر بگیرندش.

آلماتی پایتخت تاریخی قزاقستان بود که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نیز این عنوان و جایگاه را دارا بود؛ اما با توجه به شرایط جدید، ازجمله این بحث که این شهر در جنوب قزاقستان، در نزدیکی مرز چند کشور همسایه قرار دارد و به همین دلیل آسیب‌پذیر است، با وجود مخالفتهای بسیار و در تصمیم چکشی رییس جمهور مادام‌العمر این کشور، پایتختی را به شهر دیگری در بخش مرکز رو به شمال کشور (استانه) واگذار کرد.

آلماتی که مهمترین و پرجمعیت‌ترین شهر قزاقستان است، هرچند تاثیرپذیرفته از اسلوب معماری و شهرسازی دوران شوروی و کمونیسم است اما در جای جای خود، نشان از آن دارد که یک شهر با تاریخچه و پیشینه‌ای کهن است. این شهر خیابان‌های پهنی دارد اما به همین نسبت، ساختمان‌های قدیمی، کوچه‌های محله‌ای و مردمی که فرهنگ قدیمی و مدرن را در هم آمیخته‌اند، یک آلماتی را همان‌گونه که در ذهن‌ها متصوریم، می‌سازند.

پارک مرکزی آلماتی

بازار قدیمی آلماتی و مسجد جامع این شهر که در نزدیکی آن قرار دارد، از همین ویژگی‌ نشات می‌گیرند؛ ویژگی‌هایی که از آن، یکی از مقصدهای گردشگری در منطقه‌ی آسیای میانه ساخته‌اند. هرچند که سخت‌گیری‌های دولتی و اداری در این کشور، به‌نوعی یک دافعه یا مانع در مسیر ورود گردشگر، از مبداء تعداد قابل توجهی از کشورهای مستعد است.

یکی دیگر از ویژگی‌های آلماتی که گفته می‌شود نام آن از آلمای ترکی نشات گرفته و به‌معنای باغ سیب است (در زبان قزاقی، واژه‌های ترکی وجود دارد)، کوه‌های امتداد رشته کوه‌های مرتفع «تیان شان» است که اتفاقا در جنوب شهر قرار دارند؛ اما ارتفاع بلند آن‌ها که همیشه حتا در فصل گرم سال برف‌پوش است، شیب رو به سربالایی شهر را به سمت جنوبش ساخته است.

آلماتی با توجه به شرایط جغرافیایی‌ خود، جزو مقصدهای گردشگری طبیعت به شمار می‌رود؛ هرچند مسجد قدیمی، یادمان جان‌باختگان انقلاب و جنگ و برخی پارک‌ها و پیاده‌راه‌ها، از جاذبه‌های گردشگری تاریخی و فرهنگی آن به‌شمار می‌روند.

در سفر به قزاقستان باید مراقب باشید که اگر بیش از پنج روز اقامت کردید (با احتساب روز نصفه‌ی ورود) باید حتما به پلیس مهاجرت مراجعه کرده، برگه‌ی مشخصات فردی را که در فرودگاه مهر شده است، با طی مراحل اداری، تجدید کنید؛ وگرنه موقع خروج، با مشکل مواجه می‌شوید و در صروت دو بار تکرار شدن، ممنوع‌الورود می‌شوید؛ این‌ها به‌علاوه‌ی برخوردهای شبه‌نظامی، همواره برای گردشگران، حتا مسافرانی از کشورهای غیر توسعه‌ یافته، خوف ایجاد می‌کنند.

متن و عکس: علیرضا بهرامی - ایسنا

یادمان قهرمانان جنگ در آلماتی
خیابانی در آلماتی
رستورانی مدرن در آلماتی
نشانه‌های کمونیسم هنوز در آلماتی محبوبند
مسجد جامع آلماتی
برچسب ها: تدبیر24 ، بیدار
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها