بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 25
کد خبر: ۱۰۶۱۹۴
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۹
فدراسیون جانبازان و معلولان و کمیته ملی پارالمپیک در سال ۹۶ با فراز و نشیب‌های زیادی مواجه بود که قطع بودجه کمیته ملی پارالمپیک به دلیل تایید نشدن اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک از سوی دیوان محاسبات و خداحافظی محمود خسروی وفا بعد از بیش از ۳ دهه مدیریت، از مهم‌ترین اتقاقات ورزش جانبازان و معلولان در سال ۹۶ بود.
تدبیر24»پس از تصویب قانون انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از المپیک در سال گذشته به نظر می‌رسید که با تصویب ۲۳میلیارد بودجه از سوی دولت، این کمیته بر تمام دغدغه‌ها و مشکلاتی که پیش از این داشت، پایان خواهد داد اما قطع ناگهانی بودجه کمیته ملی پارالمپیک از آبان ماه سال ۹۶ توسط دیوان محاسبات به بهانه تایید نشدن اساسنامه از سوی دولت و تعطیلی اردوهای پارالمپیکی‌ها از مهم‌ترین اتفاقی بود که همچنان گریبانگیر ورزش جانبازان و معلولان است. خداحافظی محمود خسروی وفا از فدراسیون جانبازان و معلولان پس از ۳ دهه خدمت در این فدراسیون و استقرار کامل در کمیته ملی پارالمپیک، نایب قهرمانی کاروان ورزشی ایران در بازیهای پاراآسیایی جوانان، کسب عنوان برترین کماندار پارالمپیکی سال ۲۰۱۷ توسط زهرا نعمتی از مهم‌ترین اتفاقاتی بود که در سال ۹۶ برای ورزش جانبازان و معلولان رقم خورد.

* بی‌پولی اردوهای پارالمپیکی را تعطیل کرد

پس از تصویب قانون انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از المپیک و اختصاص ۲۳ میلیارد از سوی دولت به کمیته ملی پارالمپیک مقرر شد این بودجه هر ماه از ابتدای سال ۹۶ ماه به حساب کمیته ملی پارالمپیک واریز شود، اما از آبان‌ماه تایید نشدن اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک از سوی دولت، موجب قطع بودجه کمیته توسط دیوان محاسبات و تعطیلی اکثر اردوهای ورزشکاران پارالمپیکی شد. هرچند این مشکل همچنان تداوم دارد و کمیته ملی پارالمپیک با وجود پیگیریهای فراوانی که داشت، هنوز نتوانسته به نتایج مثبتی دست پیدا کند و همچنان چشم انتظار واریز بودجه از سوی دولت تا پایان سال است.

* پایان زندگی مشترک پارالمپیک و المپیک

در قانون انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از المپیک که ۲۸ مهر سال گذشته توسط رییس جمهور ابلاغ شد، تفکیک اموال و املاک دو کمیته از یکدیگر مورد تاکید قرار گرفته بود که پس از عقد تفاهم‌نامه‌ای که بین مسئولان دو کمیته المپیک و پارالمپیک و محمدرضا داورزنی معاونت ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان انجام شد، قرار بر این بود تا کلیه اموال، تجهیزات و مالکیت «نیم‌طبقه» از طبقه اول ساختمان المپیک و پارالمپیک، بخش موزه، همراه با بخش‌هایی از طبقه همکف پارکینگ این ساختمان، یک سالن اختصاصی همراه با تعدادی از اتاق‌های هتل به عنوان خوابگاه و محل اقامت ورزشکاران و بخشی از اتاق‌های اداری آکادمی به منظور استقرار پرسنل کمیته و آکادمی پارالمپیک تا ۱۵ آبان در اختیار کمیته ملی پارالمپیک گذاشته شود که در سال ۹۶ تمام موارد قید شده در تفاهم‌نامه عملیاتی شد و دیگر کمیته ملی المپیک بدهی به کمیته ملی پارالمپیک ندارد.

* تجلیل از مدال‌آوران ۸ دوره پارالمپیک در مشهد مقدس

کمیته ملی پارالمپیک ازمدال‌آوران ۸ دوره بازی‌های پارالمپیک از ۱۹۸۸سئول تا ۲۰۱۶ ریو در سالن همایش‌های آستان قدس رضوی تجلیل به عمل آورد.

در این مراسم از زحمات ۱۴۵ ورزشکار مدال‌آورا پارالمپیکی که طی هشت دوره بازیهای پارالمپیک تابستانی ۱۹۸۸ سئول، ۱۹۹۲ بارسلون و مادرید، ۱۹۹۶ آتلانتا، ۲۰۰۰ سیدنی، ۲۰۰۴ آتن، ۲۰۰۸ پکن، ۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریو در رشته‌های مختلف موفق به کسب مدال طلا، نقره و برنز شده بودند در مشهد مقدس تجلیل به عمل آمد.

* تکرار نایب قهرمانی کاروان ایران در بازیهای پاراآسیایی جوانان

کاروان خلیج فارس ایران با ۱۱۴ ورزشکار در بازیهای پاراآسیایی جوانان موفق شد با ۳۹ مدال طلا،  ۴۴ مدال نقره،  ۳۵ مدال برنز و مجموع  ۱۱۸ مدال در مکان دوم این مسابقات قرار بگیرد و جایگاه خود در دو دوره قبلی را تکرار کند.

در این بازیها ژاپن با  ۴۳ مدال طلا،  ۲۹ مدال نقره، ۲۶ مدال برنز و مجموع ۹۸ مدال قهرمان مسابقات شد و چین  با  ۲۷ مدال طلا، ۹ مدال نقره و ۵ مدال برنز و مجموع  ۴۱ مدال در مکان سوم قرار گرفت.

در دومین دوره این بازی‌ها که سال ۲۰۱۳ در مالزی برگزار شد، کاروان ورزش کشورمان با ۲۷ مدال طلا،۱۲ مدال نقره و ۲۰ مدال برنز و مجموع ۵۹ مدال پس از ژاپن قرار گرفته بود.

*پایان ریاست دائمی خسروی‌وفا/ حضور صمیمی در فدراسیون جانبازان و معلولان

پس از پایان دوره چهارساله حضور محمود خسروی‌وفا به‌عنوان رییس کمیته ملی پارالمپیک و همچنین رییس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و معلولین روز ۱۶ بهمن ماه سال ۹۶، ۹ کاندیدا برای ریاست فدراسیون جانبازان و معلولان با یکدیکر به رقابت پرداختند که در نهایت حمیدعلی صمیمی با ۲۴ رای از ۴۳ رای مجمع به مدت ۴ سال رییس فدراسیون جانبازان و معلولان شد.

محمود خسروی وفا که پیش از این ریاست فدراسیون جانبازان و معلولان و کمیته ملی پارالمپیک را برعهده داشت، به دلیل انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از المپیک و بحث دو شغله بودن ترجیح داد تا پس از سه دهه خدمت در جانبازان و معلولان از ریاست این فدراسیون کنار برود و خود را برای ریاست کمیته ملی پارالمپیک آماده کند. هرچند وی بعد از پایان دوره مدیریتش در این دو نهاد، با رای مجمع تا زمان تصویب نهایی اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک و برگزاری انتخابات در ریاست کمیته ماندگار شد.

* قطع بودجه کمیته ملی پارالمپیک به دلیل عدم تایید اساسنامه

هرچند اساسنامه جدید کمیته‌ ملی پارالمپیک در حال‌ تنظیم است و آخرین مراحل خود را در کمیسیون اجتماعی هیات دولت طی می‌کند، اما با وجود این که مدت یکسال از زمان ارسال اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک به هیات دولت سپری می‌شود، هنوز خبری مبنی بر تایید یا رد اساسنامه در هیات دولت نیست. اینکه چرا بررسی و تصویب اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک در مرحله آخر این قدر طولانی شده، مشخص نیست. اما آنچه اهمیت دارد این است که طبق قانون انتزاع، باید حداکثر طی سه ماه، اساسنامه جدید پارالمپیک تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسید. اما چون اساسنامه جدید کمیته‌ ملی پارالمپیک مصوب نشده است، دیوان محاسبات نیز اعلام کرده تا زمان تایید اساسنامه از پرداخت مابقی بودجه معذور هستیم.  البته کمیته ملی پارالمپیک در روزهای پایانی سال بودجه اش را دریافت کرد تا این مشکل موقتا رفع شده باشد.

* کسب عنوان برترین کماندار پارالمپیکی جهان توسط زهرا نعمتی

زهرا نعمتی پس از نظر سنجی فدراسیون جهانی تیروکمان و با رای مردم به عنوان بهترین کماندار پارالمپیکی سال ۲۰۱۷ جهان شناخته شد.

وی نخستین و تنها زن در تاریخ ورزش ایران است که موفق به کسب مدال طلا در سطح بازی‌های جهانی المپیک و پارالمپیک شده است.

کمیته بین المللی پارالمپیک در روز جهانی زن اقدام به معرفی ۵ نامزد برای دریافت جایزه روز جهانی زن کرد که کماندار معلول پرافتخار کشورمان نیز نامزد دریافت جایزه روز جهانی زن شد.

*ورزش جانبازان و معلولان در سال ۹۶ در یک نگاه:

-مهمترین اتفاق سال : خداحافظی محمود خسروی‌وفا پس از ۳ دهه خدمت در فدراسیون

-غیر منتظره ترین اتفاق سال: قطع بودجه کمیته ملی پارالمپیک به دلیل تصویب نشدن اساسنامه در هیات دولت

-رکوردها  و تاریخ سازی‌ها: کسب عنوان برترین کماندار پارالمپیکی جهان در سال ۲۰۱۷ توسط زهرا نعمتی

-مهمترین رویداد پیش‌رو: لیگ جهانی والیبال نشسته مردان/ بازیهای پاراآسیایی جاکارتا اندونزی

برچسب ها: تدبیر24 ، خسروی وفا
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها