بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۱۰۶۴۷۱
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۰
«ایجاد یک ساختار در تشکیلات دولتی برای پایگاه‌های میراث فرهنگی می‌تواند مشکل پرداخت حقوق کارمندان در پایگاه‌های میراث فرهنگی را برطرف کند، مشکلی که گاهی اوقات چند ماه یک بار برطرف می‌شود.»
تدبیر24»این جملات آرزوی مدیر پایگاه‌های میراث ملی و جهانی است، پایگاه‌هایی که تعدادشان به بیش از ۹۰ پایگاه می‌رسد و آخرین پرداخت حقوق کارکنان‌شان تا یک روز مانده به پایان سال متعلق به آبان ۹۶ بود؛ نیروی انسانی که قطعا نقش مهمی در شناخت، معرفی و حتی حفاظت از این نقاط تاریخی دارند، تامین امنیت مالی و کاری که اگر برآورده نشود می‌تواند یک نیروی کارآمد را تبدیل به پتکی کند که روی سر آثار تاریخی خراب می‌شود؛ درست مانند نگهبان پایگاه «آیاپیر خوزستان» و ... !

هر چند فرهاد عزیزی، مدیر پایگاه‌های ملی و جهانی سازمان میراث فرهنگی در آخرین ساعات سال گذشته به خبرنگار ایسنا گفت؛ «با پیگیری‌های چند هفته‌ای و رفت و آمدهای بی‌وقفه بالاخره موفق به گرفتن اعتبار برای پایگاه‌ها شده‌اند تا همه معوقات کارمندان پایگاه‌های میراث فرهنگی را پرداخت کنند، اما او از یک آرزوی بزرگتر برای برطرف شدن همیشگی این مشکل حرف می‌زند.

او در سال جدید بزرگترین آرزویش را««ایجاد یک ساختار در تشکیلات دولتی برای پایگاه‌های میراث فرهنگی» بیان کرد و گفت؛ «اگر این اتفاق رخ دهد دیگر با مشکل پرداخت حقوق برای این دفاتر مواجه نمی‌شویم. کارشناسان پایگاه‌های میراث فرهنگی یکی از سخت‌کوشترین افراد میراث فرهنگی هستند و علیرغم این که گاهی اوقات حقوق و دستمزد آن‌ها چند ماه یک بار پرداخت می‌شود، همیشه و در هرشرایط صادقانه کار خود را انجام می‌دهند. امیدوارم بتوانیم ساختاری برای پایگاه‌ها تعریف کنیم.

تا کنون پیگیر این قضیه بوده‌ایم و طرح توجیهی نیز برای آن نوشته‌ایم، امیدواریم با توجه به نقشی که در بحث حفاظت و گردشگری در کل کشور داریم، بتوانیم جایگاه پایگاه‌ها را به صورت واقعی نشان دهیم. اگر بتوانیم پایگاه‌ها را به بدنه دولت وصل کنیم و به گردشگری توجه کنیم، پایگاه‌ها مهمترین نقاطی هستند که می‌توانند تاثیرگذار باشند. این دفاتر می‌توانند منبع خیر و توسعه باشند. بزرگترین آرزویم این است که در سال ۹۷ در این مسیر گام‌های مهمی برداریم.»

اما این حرف‌ها و اتفاقات در شرایطی مطرح شدند که فقط چند روز بعد یعنی چهارم فروردین ۹۷؛ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری به بم و بازدید از ارگ جهانی آن رفتند.

محوطه‌ای جهانی که هر سال و به خصوص در ماه‌های پایانی سال همیشه حرف از نبود اعتبار و پرداخت نشدن حقوق و مزایای کارکنان آن مطرح می‌شود. اما در جریان سفر و بازدید این دو معاون رئیس جمهور از ارگ جهانی بم فقط به مرمت‌های صورت گرفته در این محوطه پرداخته شد و نه چیز بیشتری!

براساس خبری که روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی برای رسانه‌ها فرستاده است؛ رئیس سازمان میراث‌فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری در حاشیه این بازدید با اشاره به اقدامات مناسب صورت‌گرفته در ارگ بم، گفته بود؛ «در مرمت این بنای تاریخی ارزشمند تجربه فنی خوبی برای کشور به‌دست آمده است و آیین‌نامه‌های جدید مربوط به سازه‌های خشتی تهیه می‌شود. خوشحالیم که بخش عمده مرمت ارگ تاریخی بم بعد از زلزله مرمت شده و در حال حاضر ۷۰درصد کار انجام شده است.»

حتی مونسان مهم‌ترین هدف از سفر به استان کرمان را «بازدید از مراحل مختلف مرمت ارگ بم به‌همراه معاون‌اول رئیس‌جمهوری» اعلام کرده بود.

البته محمدحسن طالبیان معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری در توضیحات‌اش در آن بازدید در مورد مرمت‌های انجام‌شده به معاون‌اول رئیس‌جمهور به درصد اشتغالزایی انجام شده در این محوطه اشاره کرده بود؛ «در جریان مرمت این بنای تاریخی ۱۵۰ خانوار مشغول به فعالیت شدند و این مرمت موجب اشتغال‌زایی آن‌ها شده است.» اما این اشاره کجا و آن چه که در مرحله‌ی نخست باید مورد توجه باشد، کجا؟

توجهی که می‌تواند با دل‌گرم کردن کارمندان این ۹۲ پایگاه میراث جهانی و ملی حضور ان‌ها را در پایگاه‌ها و پشت میزهای کارشان به خصوص در نوروز هر سال و با توجه به سختی کارشان در ۱۳ روز اول سال بیشتر کند. از یک طرف توقع است که همه این پایگاه‌ها در نوروز به مردم و گردشگران خدمات رسانی مناسب انجام دهند و از سوی دیگر هنوز نتوانسته‌ایم کمترین خواسته‌ی‌کارمندان این پایگاه‌ها را یعنی پرداخت دستمزد کاری‌شان را به طور مرتب و دائم انجام دهیم.

برچسب ها: تدبیر24 ، درمانش پول
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها