بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 23
کد خبر: ۱۰۷۲۶۶
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۲
"یوهانس اشتارک"، فیزیکدان برجسته آلمانی و برنده جایزه نوبل فیزیک، در 15 آوریل سال 1874 به دنیا آمد.
تدبیر24»"یوهانس اشتارک" (Johannes Stark)، فیزیکدان سرشناس آلمانی در 15 آوریل سال 1874 میلادی در شهر شیکنهوف آلمان، دیده به جهان گشود. شهرت وی به خاطر فعالیت نزدیکش با حزب نازی در جنبش علمی فیزیک آلمانی و نیز تحقیقات در خصوص پدیده‌ی "اثر اشتارک" (Stark effect) است که جایزه‌ی نوبل فیزیک را در سال 1919 برایش به ارمغان آورد.

اشتارک، پس از پایان دوره‌ی ابتدایی و دبیرستان در زادگاهش، به "دانشگاه مونیخ" (University of Munich) رفت و تحصیلات خود را در این دانشگاه در مقطع کارشناسی آغاز کرد. وی در رشته‌های فیزیک، شیمی و کریستال شناسی به تحصیل پرداخت و در سال 1897 توانست دکترای خود را دریافت کند

مهمترین دستاورد علمی اشتارک، به سال 1919 باز می‌گردد که توانست پدیده موسوم به "اثر اشتارک" را کشف کند و به خاطر همین کشف نیز در همان سال جایزه‌ی نوبل فیزیک را به خود اختصاص داد. اثر اشتارک، به انتقال و شکافته شدن خطوط طیفی اتم‌ها و مولکول‌ها به دلیل حضور یک میدان الکتریکی خارجی ثابت، گفته می‌شود. اثر اشتارک در انتشار خطوط طیفی ذرات باردار معتبر است و زمانی که خط‌های انتقال یافته یا شکافته شده در جذب ظاهر می‌شود، به آن "اثر اشتارک معکوس" (inverse Stark effect) گفته می‌شود.

 دکتر یوهانس اشتارک تا سال 1939، به تحقیق و تدریس خود ادامه داد و سپس از فعالیت‌های علمی کناره گرفت. او در طول دوران فعالیت‌های علمی خود، بیش از 300 مقاله علمی منتشر کرد که بیشتر آنها در خصوص الکتریسیسته بودند و توانست جوایز علمی بسیاری را به خود اختصاص داد.

اشتارک در کنار فعالیت‌های علمی، یک میهن پرست کامل بود و از حامیان حزب نازی آلمان به شمار می‌رفت. بعد از به قدرت رسیدن نازی ها، او رهبری حرکت «فیزیک آلمانی» در مقابل «فیزیک یهودی» را به عهده گرفت و با نظریه نسبیت مخالفت کرد که به همین علت با "ورنر هایزنبرگ" (Werner Heisenberg) مشاجراتی داشت.

همچنین در دوران حکومت آدولف هیتلر، از دکتر اشتارک به خاطر رتبه علمی بالا و روحیه میهن پرستی، به عنوان رهبر علمی آلمان نازی یاد می‌شد. اشتارک به خاطر همکاری آلبرت اینشتین و هایزنبرگ با کشورهای آمریکایی از مخالفان جدی آنها بود. او حتی در زمان اوج بمباران‌های متفقین حاضر نشد آلمان را ترک کند و در آنجا باقی ماند و در دادگاه متفقین، به چهار سال زندان محکوم شد.

دکتر یوهانس اشتارک، در تاریخ 21 ژوئن سال 1957 در سن 83 سالگی در آلمان غربی، از دنیا رفت.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها