بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۱۰۷۲۷۲
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۸
به اعتقاد یک مقام مسئول کارگری، در صورتی که بودجه طرح‌های اشتغال پرداخت نشود، برنامه‌ریزی و ریل‌گذاری برای ایجاد اشتغال نتیجه نمی‌دهد.

تدبیر24»هادی ابوی در گفت‌وگو با ایسنا، چشم‌انداز بنگاه‌های اقتصادی در سال ۱۳۹۷ را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: معتقدم تا زمانی که مشکلات بنگاه‌ها در بحث عوارض و مالیات و تامین مواد اولیه به قوت خود باقی باشد، در وضعیت بنگاه‌ها تغییری ایجاد نخواهد شد.

وی ادامه داد: با تولیدکنندگان که صحبت می‌کنیم می‌گویند دستمزد کارگر آخرین مشکل ماست و عوارض شهرداری، مالیات بر ارزش افزوده و هزینه‌های سنگین تامین مواد اولیه مهمترین مشکلاتی است که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با تاکید بر تسهیل شرایط تولید در کشور، گفت: دولت باید موانع تولید را از میان بردارد و شرایط تولید را بهبود بخشد تا تولیدکنندگان بتوانند در فضای موجود نفس بکشند.

ابوی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی با رویکرد ایرانی عملی نمی‌شود، گفت: نمی‌توانیم با شعار و بخشنامه بگوییم مردم کالای ایرانی مصرف کنند. به جای کالاهایی که اضافه بر سازمان وارد کشور می‌کنیم به حل مشکل تولیدکننده کمک کنیم.

او افزود: وقتی کیفیت کالایی خوب باشد، مردم هم از مصرف آن استقبال می‌کنند. بسیاری از کالاهای خارجی شاید جنس عالی و فوق العاده‌ای هم نداشته باشد ولی تنوع رنگ دارند و مشتری پسند هستند ولی جنس ایرانی با وجود کیفیت بالایی که دارد، دیده نمی‌شود.

این مقام مسئول کارگری متذکر شد: متاسفانه بعضی کالاهای داخلی به دلیل نداشتن تنوع فروش نمی‌رود و بعضی دیگر به دلیل بالا بودن قیمت مواد اولیه کیفیت پایینی دارد و تولید کننده از کیفیت آن می‌زند، به همین دلیل مصرف‌کننده تمایلی به خرید آن نشان نمی‌دهد و ترجیح می‌دهد کالای خارجی و چینی فاقد کیفیت ولی ارزان را خریداری کند.

ابوی در پایان از بیکاری به عنوان چالش بزرگ کشور یاد کرد و گفت: سال گذشته طرح‌های اشتغال بسیاری مطرح شد و بعضی از آن‌ها به مرحله اجرا هم رسید ولی خروجی آن‌ها ملموس نبود. مقامات وزارت کار معتقدند که اشتغال را ریل‌گذاری کرده‌اند و زمان می‌برد تا نتیجه آن دیده شود اما حقیقت آن است که اشتغال بدون پول ممکن نیست و اگر بودجه طرح‌های اشتغال نرسد همه ریل گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها برای اجرای طرح‌های اشتغال هم از بین می‌رود.

سال گذشته طرح‌های متعددی از سوی وزارت کار در حوزه اشتغال ارائه و برخی از آن‌ها اجرایی شد. بارزترین طرح اشتغالی دولت که در راستای تحقق اهداف و سیاست‌گذاری اشتغال خود دنبال کرد، طرح اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی بود که وزارت کار ماموریت ساماندهی و پالایش متقضایان و اجرای آن را عهده‌دار شد. طرح روستا -تعاون و توسعه مشاغل خانگی هم از دیگر طرح‌های در دست وزارت کار بود که در چند استان به مرحله اجرا درآمد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها