بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۱۰۸۸۱۵
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۰
امروز ۲۱ اردیبهشت مصادف با زادروز "رابرت کافلر جارویک" (Robert Koffler Jarvik) دانشمند برجسته آمریکایی و مخترع نخستین قلب مصنوعی دنیا است.
تدبیر24»رابرت کافلر جارویک در ۱۱ مه سال ۱۹۴۶ در شهر میدلند، ایالت میشیگان آمریکا چشم به جهان گشود.

رابرت جارویک، دانشمند، محقق و کارآفرین آمریکایی است. شهرت او به دلیل توسعه قلب مصنوعی" Jarvik-۷" است.

رابرت جارویک برادرزاده "موری جارویک" (Murray Elias Jarvik) داروشناس و مخترع چسب نیکوتین است.

جارویک فارغ التحصیل "دانشگاه سیراکیوس " (Syracuse University) آمریکا است. او مدرک کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی  خود را از "دانشگاه نیویورک" (New York University ) دریافت کرد.

پس از پذیرش در دانشکده پزشکی "دانشگاه یوتا" (University of Utah) ، جارویک به مدت دو سال به تحصیل در آنجا پرداخت و در سال ۱۹۷۱ توسط "ویلم یوهان کالف" (Willem Johan Kolff) ، فیزیکدان و مخترع دانشگاه یوتا که اولین دستگاه دیالیز را تولید کرد، استخدام شد.

در سال ۱۹۷۶ جاروریک موفق به اخذ مدرک دکترای پزشکی خود از دانشگاه یوتا شد.

جارویک در سال ۱۹۷۱ به بخش ساخت ارگان‌های مصنوعی دانشگاه یوتا پیوست. در آن زمان مدیر آن بخش ویلم یوهان کالف بود.

پیش تر افرادی سعی در توسعه قلب مصنوعی داشتند، اما موفق نشده بودند. بنابراین کالف از جارویک خواست تا یک قلب جدید توسعه دهد که هیچ مشکلی نداشته باشد، در نهایت با تلاش‌های بسیار، کالف موفق به توسعه  دستگاه Jarvik-۷ شد.

 این نخستین ماشینی بود که می‌توانست به‌طور دائم جایگزین قلب شود. یکی از ویژگی‌های Jarvik-۷  به‌کارگیری نوعی فلز مخصوص در حفرات داخلی آن بود. خون در برخورد با این نوع فلز منعقد می‌شد و لایه‌ای در داخل حفرات تشکیل می‌داد. این امر سبب تسهیل حرکت خون در قلب می‌شد.

عملکرد Jarvik-۷ همانند پمپ هوا طراحی شده‌ بود و برخلاف مدل پیشرفته امروزی، لازم بود چندین رشته سیم از بدن بیمار بیرون بیاید و به منبع نغذیه خارجی متصل شود.

دکتر "ویلیام درویس" (William DeVries) برای اولین بار از Jarvik-۷  استفاده کرد .

در ماه دسامبر سال ۱۹۸۲ دکتر ویلیام دوریس قلب مستهلک یک دندان‌پزشک را از سینه‌اش بیرون آورد و آن را با نخستین قلب مصنوعی دنیا جایگزین کرد.

این دندان‌پزشک که دکتر "بارنی کلارک" نام داشت، سال‌ها با استروئیدها تحت درمان قرار گرفته و قلب او که مانند کاغذ ریش‌ریش شده بود، با یک قلب مصنوعیJarvik-۷  جایگزین شد. Jarvik-۷   به یک کمپرسور ۱۸۱ کیلوگرمی متصل بود که تمام مدتی که دکتر کلارک پس از این عمل جراحی زنده بود، با او همراه بود.

جارویک در ۲۳ اوت ۱۹۸۷ با "ماریلین واس ساوانت" (Marilyn vos Savant) ازدواج کرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها