بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۱۱۰۴۵۷
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۲
روحانی در دیدار رئیس جمهوری چین:
روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین تاکید کردند که اراده دو دولت، تداوم همکاریهای راهبردی مشترک در تمامی حوزه ها است و مصمم هستند که این روابط را بیش از پیش گسترش دهند.
تدبیر24»حسن روحانی یکشنبه شب در نشست هیات های عالیرتبه ایران و چین با تشکر از میزبانی گرم و موفق دولت چین در اجلاس شانگهای و تبریک انتخاب مجدد آقای 'شی جین پینگ' به عنوان رئیس جمهوری چین، گفت: سفر سال 2016 شما به تهران نقطه عطف جدیدی در روابط دو کشور بود، همکاریها را در مسیر راهبردی قرار داد و مناسبات را با تحول بنیادین همراه کرد.
‎رئیس جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه چین در سالهای گذشته شریک نخست تجاری ایران بوده است، تجارت با پول ملی دو کشور را باعث تداوم این روند برشمرد و اظهارداشت: توسعه همکاریهای بانکی بزرگترین پشتوانه برای اجرای توافقات دو کشور و ارتقای سطح همکاری ها است.
روحانی افزود: دو کشور پروژه های بسیار مهم و همکاری های راهبردی در حوزه های انرژی، حمل و نقل و صنعت دارند و لازم است در چارچوب برگزاری سریعتر کمیسیون مشترک دو کشور، این طرح ها و همکاریها شتاب گیرند.
‎رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین به نقش مهم و موثر چین در به ثمر رساندن برجام اشاره کرد و گفت: اکنون نیز نقش پکن در استحکام برجام و اجرای تعهدات توسط سایر طرفین بسیار مهم است.
روحانی بر تکمیل راکتور آب سنگین اراک طبق توافق برجام تاکید کرد.
‎رئیس جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ایران از سرمایه گذاری شرکتهای چینی در حوزه های بالادستی انرژی استقبال می کند، گفت: همکاری دو کشور در عرصه مبارزه با تروریسم، افراط گرایی و قاچاق درتقویت ثبات منطقه ای موثر بوده و این همکاری ها ادامه می یابد.
روحانی همچنین توسعه همکاریهای فرهنگی علمی و فناوری را نیاز تاریخی دو ملت دانست و ابراز امیدواری کرد دولت چین تسهیلات لازم را از جمله در امور بانکی برای تجار ، ایرانیان و دانشجویان فراهم سازد.
‎رئیس جمهوری چین نیز در این نشست حضور موثر ایران را موجب تقویت نفوذ بین المللی سازمان همکاری شانگهای برشمرد و تاکید کرد: اراده دو کشور برای اجرای کامل قرارداد مشارکت راهبردی در حوزه اقتصاد نشانه افزایش اعتماد دوجانبه است.
'‎شی جین پینگ' با بیان اینکه پکن مصمم است همکاریهای راهبردی با تهران را ادامه دهد، برجام را دستاورد بزرگ چندجانبه گرایی و متضمن صلح و همکاری منطقه ای دانست و با تاکید بر ضرورت استحکام آن ، گفت: آمریکایی ها با روحیه یکجانبه گرایی و نادیده گرفتن تعهدات و مقررات در صدند نظم بین المللی را به دلخواه خود تغییر دهند.
‎وی تصریح کرد: چین قاطعانه با خروج یکجانبه آمریکا و اعمال تحریمهای جدید مخالف است و معتقد است که طرفین این توافق باید به تعهدات خود پایبند باشند.
‎رئیس جمهوری چین افزود: دو کشور باید با افزایش تماس ها و همکاری ها در سازمان ملل و سازمان شانگهای و اتحادیه سیکا با یکجانبه گرایی آمریکا مقابله کنند.
‎وی با تاکید بر ضرورت فعال شدن کمیسیون مشترک و تسهیل همکاری ها در حوزه انرژی ، صنعت و سرمایه گذاری گفت: چین از تشکیل یک کارگروه مشترک با ایران در چارچوب طرح یک جاده – یک کمربند استقبال می کند.
‎رئیس جمهوری چین با بیان اینکه افزایش همکاری های بانکی و استفاده از پول ملی از اهمیت زیادی در توسعه مناسبات برخوردار است، گفت:مشارکت چین در ساخت راه آهن سریع السیر تهران – اصفهان در مرحله اجرایی است و امیدواریم عملیات مسیر تهران مشهد هم بزودی آغاز شود.
‎وی با بیان اینکه بر تعهدات برجامی خود برای بهسازی راکتور اراک پایبندیم ، افزود: همکاریهای دو کشور در مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و نیز روابط فنی و آموزشی در حوزه دفاعی ادامه می یابد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران یکشنبه شب و پس از شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، شهر چینگدائو چین را به مقصد تهران ترک کرد.
حسن روحانی در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای که روزهای 19 و 20 خرداد در شهر 'چینگ دائو' در استان شاندونگ واقع در شرق چین برگزار شد، سخنرانی و مواضع ایران را تشریح کرد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در این سفر دو روزه، علاوه بر سخنرانی در اجلاس، با سران و روسای هیاتهای حاضر در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، از جمله روسای جمهوری چین، روسیه، افغانستان، پاکستان، مغولستان و بلاروس و نخست وزیر هندوستان دیدار و گفت وگو کرد.
دیدار با رییس جمهوری چین در قالب دیدار دوجانبه ایران و چین، شرکت در ضیافت شام رییس جمهوری چین به افتخار هیات ایرانی و مراسم امضای اسناد روابط دو جانبه شامل چند سند همکاری بین ایران و چین از جمله برنامه های روز دوم سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به چین بود.
در نشست سازمان همکاری شانگهای رهبران و سران 8 کشور عضو و 4 کشور ناظر و همچنین مسئولان سازمان‌های بین المللی حضور دارند.
'حسن روحانی' رییس جمهوری اسلامی ایران نیز به دعوت 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین در این اجلاس حضور داشت علاوه بر ایران، روسای جمهوری روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، ازبکستان، پاکستان، بلاروس، مغولستان و نخست وزیر هند نیز به طور رسمی در این نشست شرکت کرده بودند.
در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران، هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی شامل دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد، «محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رییس جمهوری و ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی، وی را همراهی می کنند.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین‌المللی است که در 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شهر «شانگهای» توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.
در نشست این سازمان در سال 2016 میلادی در «تاشکند»، نمایندگان هند و پاکستان یادداشت‌هایی را برای عضویت ثابت در سازمان همکاری شانگهای‌ امضا کردند و در هفدهمین نشست در آستانه قزاقستان این دو کشور به عضویت کامل این سازمان پذیرفته شدند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر این سازمان هستند.
این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار کیلومتر مربع به یکی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل شده است که منافع دو جانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شرکای اقتصادی غیر عضو دارد.
چین علاوه بر اینکه اولین شریک تجاری ایران است و در یک دهه گذشته این سطح را در روابط حفظ کرده است همچنین اولین و بزرگترین خریدار نفتی و بزرگترین مشتری صادرات غیر نفتی ایران به عنوان عضو اصلی گروه 1 + 5 به شمار می رود.
حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و چین در سال 2017 حدود 37 میلیارد و 300 میلیون دلار بود که به نسبت سال 2016 حدود 19.3 درصد رشد داشته است.
در سال 2017 ایران روزانه حدود 630 هزار بشکه نفت به چین صادر کرده است و در چهار ماهه اول 2018 نیز تقریبا سطح فروش نفت در همان سطح باقی مانده است اما حجم روابط حدود 10 درصد رشد داشته است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها