بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۱۱۰۹۵۲
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵
خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل، اتفاق عجیبی نیست چرا که این کشور پیش از این نیز در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی از یونسکو خارج شده بود.
تدبیر24»در اکتبر سال گذشته، خروج آمریکا از یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) اعلام شد. زمانی که یونسکو از تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت کرد، آمریکا با خروج خود از این سازمان اعتراض خود را اعلام کرد. علت اصلی خروج آمریکا از شورای حقوق بشر چندین قطعنامه‌ای است که با اسرائیل مرتبط است. از جمله، در روز ١٨ ماه مه، این شورا تصمیم گرفت، کمیسیون بین‌المللی مستقل را مسئول بررسی موارد نقض حقوق بشر بین‌المللی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و از جمله، بیت‌المقدس شرقی کند. در ما‌ه‌های اخیر نیز دونالد ترامپ نشان داده به معاهدات و قوانین بین‌المللی پایبندی ندارد و تلاش می‌کند بر خلاف حرکت جامعه جهانی پیش برود. آمریکا با ادعاهای واهی بسیاری از قوانین بین‌المللی را نادیده و از برخی سازمان‌های بین‌المللی خارج شده است. یکی دیگر از عوامل نگران کننده، سیاست دونالد ترامپ در قبال مهاجران است. آمریکا در رابطه با مهاجران اعلام کرده است که اگر آنان به صورت غیر قانونی، بچه‌دار شوند، محاکمه خواهند شد و کودک از آن خانواده جدا خواهد شد. سیاست از هم پاشیدن خانواده‌ها باعث نارضایتی برخی از کشورها شده است. موضع شورای حقوق بشر نیز روشن و برابر با مطالبات دولت‌های کشورهای آمریکای لاتین است. این در حالی است که در جریان تبلیغات پیش از انتخابات، دونالد ترامپ به شدت از سازمان ملل متحد به خاطر ناکارآمد بودنش انتقاد کرده و به کاهش حمایت‌های مالی از برخی از ساختارهای این سازمان وعده داده بود. افزون بر آن، در روز 16 ماه ژانویه سال جاری، وزارت امور خارجه آمریکا از کاهش هزینه‌های مرتبط با فعالیت سازمان ملل متحد در امور خاور نزدیک در راستای کمک به پناهجویان فلسطینی و سازمان کار سخن گفته بود. آمریکا به شکل عجیبی ادعایی را مطرح کرده که وقتی شورای حقوق بشر نمی‌تواند به نقض حقوق بشر در ونزوئلا رسیدگی کند و جمهوری دموکراتیک کنگو را به عنوان یک عضو می‌پذیرد، ارزش اسم خود را از دست می‌دهد. پیش از این ترامپ بدعهدی آمریکا و پیمان‌شکنی کاخ سفید را در خروج از پیمان ترانس پاسیفیک به نمایش گذاشته بود. پیمانی که بعد از 7 سال مذاکره توسط دولت اوباما امضا شد و در سال 2017 به تصویب مجلس سنا رسیده بود. این پیمان جمعیتی بالغ بر ۸۰۰ میلیون نفر را شامل می‌شود و گستره تاثیرش مستقیما ۴۰ درصد کل مناسبات اقتصادی جهان را دربر می‌گیرد. با این حال ترامپ برخلاف حرکت جامعه جهانی همچنان پیش می‌رود و پا روی تمام معاهدات بین‌المللی همچون معاهده پاریس، نفتا، برجام و ترانس پاسیفیک می‌گذارد. مساله اصلی اینجاست که بسیاری از این معاهدات در جهت منافع جهانی دارند و نقض این معاهدات برخلاف منشور ملل متحد است. اما سیاست خودخواهانه ترامپ تنها به منافع آمریکا می‌اندیشد و انتظار دارد 193 کشور عضو سازمان ملل به طور کامل گوش به فرمان آمریکا باشند و نظرات دولت آمریکا را اعمال کنند؛ حتی اگر این نظرات برخلاف منشور حقوق بشر و یا منشور سازمان ملل متحد باشد. ادامه این سیاست نتیجه‌ای نمی‌تواند داشته باشد غیر از آنکه دولت آمریکا در آینده با انتقادهای زیادی از سوی سیاستمداران داخلی خود مواجه شده و جایگاه آمریکا روزبه‌روز در منظر جامعه جهانی متزلزل‌تر شود.



هرمیداس باوند، کارشناس مسائل بین‌الملل
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها