بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۱۱۲۴۳۰
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۰
رییس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: پارسال 100 درصد بودجه ادارات آموزش و پرورش و پاداش پایان خدمت فرهنگیان، پیش از سایر دستگاه ها پرداخت شد که این امر نشان از توجه سازمان برنامه و بودجه به آموزش و پرورش دارد.
تدبیر24»سعید طاهری روز یکشنبه در نشست شورای برنامه ریزی خوزستان در سالن شهید رجایی استانداری با اشاره به اینکه استان خوستان دارای یک میلیون دانش آموز است افزود: 6.8 درصد دانش آموزان کشور در خوزستان مشغول تحصیل هستند.
وی ادامه داد: نرخ پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی خوزستان 98.8 است که پایین تر از میانگین کشوری است. و نرخ پوشش تحصیلی در مقطع متوسط اول 90.81 درصد و در مقطع متوسط دوم 78.51 درصد است که در این مورد نیاز به توجه ویژه داریم.
وی خاطر نشان کرد: تراکم دانش آموزان در کلاس در نواحی یک تا چهار اهواز، بندر امام، شهرستان کارون، ماهشهر، خرمشهر، اندیمشک، آبادان و دزفول بیشتر از میانگین کشوری و در سایر نقاط این استان تراکم دانش آموزان در کلاس کمتر از میانگین کشوری است.
طاهری با اشاره به اینکه سرانه استاندارد فضاهای آموزشی در کشور باید 8.39 باشد گفت: این سرانه هم اکنون در کشور 5.8 و در خوزستان 4.83 است. بیشترین سرانه زیربنا در بخش الوار گرمسیری، دهدز و صیدون و کمترین در شهرستان های کارون، حمیدیه، شادگان و اهواز است.

** 19 درصد بازماندگان تحصیل در خوزستان هستند
وی افزود: تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل در خوزستان 140 هزار و 186 نفر است که 19 درصد بازماندگان تحصیل کشور را شامل می شود.
طاهری با اشاره به اینکه بیشتر بازماندگان از تحصیل دانش آموزان دختر هستند گفت: 85 درصد بازماندگان تحصیل در رده های سنی 6، 10، 11، 14، 15 و 16 ساله هستند. استان خوزستان پس از خراسان رضوی و فارس رتبه سوم در فضای کاربری را دارد. این استان در تعداد کلاس های فعال نیز رتبه پنجم را داراست.
وی ادامه داد: از 58 میلیون و 958 هزار متر مربع زیربنای آموزشی کشور، 381 هزار متر مربع در خوزستان است.

** 420 پروژه آموزشی برای خوزستان تعریف شده است
طاهری با بیان اینکه 420 پروژه برای خوزستان تعریف شده ، گفت: 140 پروژه استانی شامل 681 کلاس و 137 هزار متر مربع، 118 پروژه ملی با 718 کلاس و 102 هزار متر مربع، 48 پروژه مردمی و تعدادی پروژه توسط برخی بنیادها تعریف شده است.

** کمبود نیرو مهم ترین مشکل آموزش و پرورش خوزستان
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان نیز در این نشست با اشاره به اینکه خوزستان با 350 هزار ساعت حق التدریس رتبه نخست کشور را دارد گفت:اساسی ترین مشکل آموزش و پرورش خوزستان کمبود نیروی انسانی است.
محمد تقی زاده ادامه داد: خوزستان با کمبود 14 هزار و 500 نفر کمبود نیروی انسانی روبه رو بود که پارسال با جذب هفت هزار و 300 نفر بخشی از این مشکل حل شد. اما یکی دیگر از مشکلات ما علاوه بر کمبود کنونی هفت هزار و 200 نفری، بازنشستگی سه هزار نفر تا شهریور امسال است.
وی گفت: همچنین هفت هزار نفر از نیروی انسانی خوزستان خواستار مهاجرت به سایر استان ها هستند.
وی در ادامه به کودکان بازمانده از تحصیل اشاره کرد و افزود:اگرچه تمام انتقادات به سمت آموزش و پرورش است اما این مساله علل و عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد.
تقی زاده یکی از راه های کاهش کودکان بازمانده از تحصیل را اجباری کردن پیش دبستانی خواند و بیان کرد:این کار برای نخستین بار در کشور در خوزستان صورت گرفت که نتایج مثبتی در پی داشت اما برای ادامه این مسیر نیاز به مساعدت و حمایت مالی هستیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: دانش آموزان خوزستانی به دلیل گرمای هوا 15 روز کمتر از سایر دانش آموزان به مدرسه می روند. پدیدار شدن گرد و غبار نیز سبب تعطیلی بسیاری در خوزستان شده است به طور نمونه پارسال مدارس خوزستان 20 روز تعطیل بودند. در مجموع دانش آموزان خوزستانی 2 سال کمتر از سایر دانش آموزان به مدرسه می روند.
وی گفت: خوزستان 600 سال پیش از احداث دانشگاه آکسفورد دارای دانشگاه بوده اما اکنون دارای 600 هزار بیسواد است و از این منظر رتبه پنجم کشور را دارد.
تقی زاده ادامه داد: در طول 22 سال گذشته استان یزد رتبه نخست را در کنکور داشت اما خوزستان رتبه 27 را داشت. با تلاش صورت گرفته و پیگیری استاندار به رتبه 19 ارتقا پیدا کردیم.
وی یکی از دلایل عقب افتادن خوزستان از شاخص های آموزشی را جنگ تحمیلی دانست و بیان کرد: بسیاری از زیرساخت های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خوزستان دچار آسیب شد که این امر از دلایل اصلی مهاجرت نیروهای با تجربه بود.
تقی زاده ادامه داد: استان خوزستان دارای یک میلیون دانش آموز، 57 هزار کارمند، 6 هزار مدرسه و 36 هزار کلاس درس است.
بنابراین گزارش، معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور به همراه پنج رییس و سه مشاور خود در سفر 2 روزه به خوزستان ضمن بازدید از پروژه های نیمه تمام در این این استان، در نشست شورای آموزش و پرورش، کارگروه سلامت و رفاه اجتماعی، نشست شورای تامین و شورای برنامه ریزی کشور در خوزستان شرکت کرد.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها