بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۱۱۳۱۰۰
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۵
در زمان حکومت قاجار ها زندگی ارباب سالاری و خان سالاری به بالاترین حد خود رسیده بود، ساختار نظام ارباب و رعیتی به این شکل بوده که ارباب ها زمین ها را که به صورت ولایت ها و مناطق جداگانه بوده است از طرف شاه به صورت اجاره یا مرحمتی یا خریداری در اختیار داشته اند و سالانه مالیاتی را به دربار پرداخت می کردند و در عوض در منطقه تحت اختیار خود دارای اختیارات نامحدودی بودند تا جایی که آسیبی به منافع حکومت مرکزی وارد نمی شد هر کار که می خواستند می کردند .
تدبیر24»رعیت هم هرسال به ازای قرار دادی نانوشته زمینی را آباد می کرد و بذر و مقداری به عنوان پیش خور از ارباب می گرفتند و سرمحصول به نسبت معینی حق مالک را از محصول خود پرداخت می کردند که اغلب این نسبت به این شکل بود که دو سهم متعلق به ارباب و یک سهم به رعیت می رسید که هزینه های پیش خورده با سود آن نیز از سهم رعیت کم می شد . که عملا برای رعیت چیزی نمی ماند و در طول سال رعیت برای خورد و خوراک و زنده ماندن باز هم به صورت قرض از ارباب می گرفتند و به این شکل همیشه بدهکار ارباب ها و مورد استثمار دائمی آنها بودند .

www.dustaan.com ارباب و نوکرها، زمان قاجار! +عکس

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها