بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۱۱۴۳۵۳
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۸
ایرج افشار، سهراب سپهری، عباس کیارستمی، ابراهیم یزدی، احمد شاملو، غلامحسین مظلومی، محمدعلی فردین، مدیا کاشیگر، محمدعلی سپانلو، بیوک جدیکار، فریدون فروغی، همایون بهزادی و... قصدمان از کنار هم قرار دادن این نام‌ها مرور نام مشاهیر عرصه فرهنگ و ورزش و سیاست نیست، بلکه این‌ها نام مشاهیری است که در سال‌های اخیر اتفاقات مربوط به سنگ قبرشان (سرقت و شکستن و سیمان شدن و...) خبرساز شده است.

تدبیر24»در روز‌های اخیر نام دیگری به این فهرست بلند‌بالا اضافه شد و تصویری از سنگ قبری در گورستان ابن‌بابویه شهرری منتشر شد که در آن نام ذکاء‌الملک در میان قطعات شکسته سنگی که پیش از این متعلق به محمدعلی فروغی بود، خودنمایی می‌کرد. نام فروغی را می‌توان بر دیوان اشعار بزرگان ادبیات ایران از جمله سعدی و حافظ دید، بوستان و گلستان سعدی را بسیاری از ایرانیان با تصحیح فروغی خوانده‌اند.

ذکاءالملک، اما تنها در عرصه ادبیات نام‌آور نبود و در عرصه سیاست هم چهره‌ای نام‌آشنا بود، فروغی در انقراض قاجاریه و انتقال سلطنت به پهلوی نقش پررنگی داشت و اولین نخست‌وزیر پهلوی بود. در انتقال سلطنت به پهلوی دوم هم فروغی حاضر بود و متن استعفای رضا شاه توسط او نوشته و تبدیل به سندی تاریخی شد. در طول تاریخ بسیاری از افراد تخریب سنگ قبر افراد را راهی برای تسویه‌حساب‌های حزبی و شخصی کرده‌اند.

این پدیده مربوط به یک قشر خاص یا حتی افرادی با تفکر خاص نمی‌شود، در میان نام‌هایی که در ابتدای گزارش آمده می‌توان طیفی از چهره‌های سرشناس را دید که سنگ قبرشان پتک تسویه‌حساب افرادی «ناشناس» را تجربه کرده‌اند. بعضی از جامعه‌شناسان این رفتار را در دسته‌بندی رفتار‌های ناشی از وندالیسم قرار می‌دهند و بعضی آن را به حساب نوعی تسویه‌حساب با افراد پس از مرگ‌شان می‌دانند. سجاد عسگری از فعالان میراث فرهنگی تهران

در مورد شکستن سنگ قبر فروغی می‌گوید: «۲۱ تیر ماه که به ابن‌بابویه رفتم سنگ قبر سالم بود.» شکستن سنگ قبر فروغی هم مثل موارد مشابهی که در مورد افراد دیگر رخ داد، پیگیری نخواهد شد، در بهترین حالت به‌زودی سنگ قبری نو بر مزار او نصب خواهد شد و هرگز عاملان این اتفاق شناسایی نخواهند شد.

علاوه بر سرنوشتی که سنگ قبر افراد شناخته شده دارند، گورستان‌های تاریخی تهران هم وضعیت مطلوبی ندارند.

برچسب ها: تدبیر24 ، سنگ قبر
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها