بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۱۱۸۷۶۳
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۴
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: 50 نوع قارچ سمی مختلف در کردستان موجود است که هر کدام با علائم خاص مشکلاتی را به وجود می‌آورند.

تدبیر24»فرزام بیدارپور  اظهار کرد: بارش فراوان باران موجب شده در استان کردستان انواع قارچ‌های سمی رویش کنند که هر کدام از آنها خصوصیات ویژه‌ای را دارند.


وی افزود: قارچ‌های سمی می‌توانند بر روی سیستم عروقی، مغزی، کبدی، مشکلات تنفسی و فشار عصبی تاثیر بگذارند، اما بیشتر مشکلات گوارشی و نیز مرگ را به دنبال دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه 50 نوع قارچ سمی در استان موجود است، تصریح کرد: تعداد زیادی از آنها خوارکی و بسیار شبیه به قارچ سمی است اما به دلیل اینکه تشخیص آن صرفا از طریق آزمایشگاه امکانپذیر است توصیه می‌شود به هیچ عنوان از این نوع قارچ‌ها استفاده نشود و از خوردن آنها جلوگیری شود.

بیدارپور با اشاره به اینکه بسیاری از قارچ‌های سمی، کشنده هستند، افزود: این نوع قارچ‌ها خودرو هستند و هیچ گونه پاد زهری ندارند و هر کدام از آنها دارای علائم خاص هستند.

وی در ادامه بیان کرد: قارچ‌هایی که در کنار درخت‌ها روییده شده درجه سم بیشتری دارند و همچنین کشنده هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: قارچ سمی پس از مصرف یک سری علائم‌های زودرس از جمله اسهال، استفراغ، شکم درد و خواب آلودگی را به دنبال دارد چنانچه در 24 ساعت اول مصرف کننده این علائم‌ها را داشت باید به مراکز بیمارستانی مراجعه کند، چرا که با توجه به نوع مصرف قارچ سمی و به دستور پزشک معالج نیاز به شستشو معده و در برخی مواقع نیاز به دیالیز دارد پس در این شرایط افراد نباید به مطب‌های خصوصی مراجعه کنند.

بیدارپور با اشاره به اینکه در سال گذشته سم " آمانیتا " در قارچ خودرو تشخیص داده شد، بیان کرد: قارچ‌های سمی انواع مختلفی دارد که علامت‌های آن عمدتا بعد از یک تا سه روز شروع می‌شود که در صورت تشدید این علامت‌ها ممکن است بیمار هایی از جمله مشکلات گوارشی، کبد، کلیه و مواردی از این قبیل به خطر بیندازد.

وی عنوان کرد: افراد در صورت علائم‌های ذکر شده، سریعا باید به بیمارستان‌ها مراجعه کنند چرا که درمان مسمومیت قارچ سمی یک درمان تخصصی است و با وجود زمان کم باید پزشکان متخصص به وسیله دارو درمانی و موارد دیگر سم را از بدن خارج ‌کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه سم قارچ خودرو با پخته شدن از بین نمی‌رود، اعلام کرد: برخی افراد بر این باور هستند که در این زمینه تجربه دارند و انواع قارچ‌ها را از نوع رنگ و ساقه آنها می‌شناسند و به این نوع قارچ‌ها دست می‌زنند که متاسفانه دچار بیمارهای پوستی می‌شوند.

بیدارپور با اشاره به اینکه به دلیل مصرف قارچ سمی، هفت نفر در شهرستان سقز مسموم شدند، خاطرنشان کرد: در پنج منطقه کردستان مسمومیت داشته‌ایم که خوشبختانه زود مراجعه کردند و به عوارض بستری و اختلالات کلیوی دچار نشده‌اند.

وی در پایان با بیان اینکه افراد از قارچ‌های خودرو به هیچ عنوان نباید استفاده نکند، توصیه کرد: افراد از قارچ‌های دارای مجوز و بسته بندی شده در فروشگاه‌ها و مراکز مورد تائید و پرورش داده شده خریداری و مصرف کنند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها