بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۱۱۹۲۱۸
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۳
مجموع عملکرد تجارت خارجی ایران در سال گذشته بیانگر کاهش واردات و صادرات غیرنفتی است؛ در این دوره صادرات ۱۱.۷ درصد و واردات تا ۱۷.۵ درصد کاهش داشته دارد.

 تدبیر24»بررسی گزارش تجارت خارجی ایران در پایان سال ۱۳۹۷ نشان می‌دهد که در این دوره میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی، بالغ بر ۱۱۷ میلیون و ۲۲۸ هزار تن به ارزش ۴۴ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار بوده است.

این در حالی است که مقایسه میزان صادرات قطعی در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۶ نشان از کاهش حدود ۱۱.۷۸ درصدی در وزن و ۵.۶ درصدی در ارزش دلاری دارد.

جزئیات بیشتر از این حکایت دارد که اقلام عمده صادراتی غیر نفتی عمدتاً شامل محصولات پتروشیمی‌ها، شامل میعانات گازی با چهار میلیارد و ۹۳۵ میلیون دلار، گاز طبیعی مایع شده یک میلیارد و ۹۲۴ میلیون دلار، پروپان مایع شده یک میلیارد و ۷۱۰ میلیون دلار، سایر روغن‌های سبک و فرآورده‌ها به جز بنزین یک میلیارد و ۴۵۶ میلیون دلار، متانول یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار بوده است.

عمده صادرات ایران در سال گذشته به کشورهای افغانستان، امارات متحده عربی، عراق، چین و کره انجام شده است و متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی حدود ۳۷۸ دلار بوده که نسبت به سال ۱۳۹۶ حدود ۶.۹ درصد افزایش داشته است.

صادرات ایران در سال ۱۳۹۷

اما در رابطه با جریان واردات، گزارش گمرک حاکی از آن است که که با کاهش ۱۷.۵۳ درصدی در وزن و ۲۱.۷۵ درصدی در ارزش دلاری نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۶ همراه بوده است؛ در این دوره میزان واردات به ۳۲ میلیون و ۴۶ هزار تن و به ارزش ۴۲ میلیارد و ۶۱۲ میلیون دلار رسیده است.

همچنین اقلام عمده وارداتی شامل ذرت دامی با ارزش دو میلیارد و ۹۰ میلیون دلار، برنج یک میلیارد و ۶۰۸ میلیون دلار، قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار، لوبیای سویا یک میلیارد و ۱۶۱ میلیون دلار و کنجاله سویا با ۶۵۱ میلیون دلار بوده است.

ایران عمده واردات خود را به کشورهای چین، آلمان، هند، ترکیه و امارات متحده عربی انجام داده و در سال گذشته متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی حدود ۱.۳۳۰ دلار بوده که حدود ۵.۱۳ درصد کاهش داشته است.

واردات ایران در سال ۱۳۹۷

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها