بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۱۱۹۳۶۸
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۲
موسوی/
سخنگوی جدید وزارت خارجه ایران درباره بحث احتمال مذاکره با آمریکا گفت: ما فعلا چشم اندازی برای مذاکره نمی‌بینیم. صرف دیدار به مفهوم مذاکره نیست.
تدبیر24» سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران اولین نشست خبری خود را برگزار کرد.

موسوی در واکنش به اظهارات ترامپ و تناقض در اظهارات مقامات آمریکایی گفت: ایران خیلی به لفظ‌ها و حرف‌ها توجهی ندارد. آنچه برای ما مهم است تغییر رویکرد و رفتار است.

ایران می‌خواهد تنش‌ها در منطقه از بین برود

سخنگوی وزارت خارجه درباره طرح وزیر خارجه ایران در سفر به بغداد مبنی بر معاهده عدم تعرض نیز گفت: کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از مهم‌ترین کشورهای همسایه ما هستند. این ایده (معاهده عدم تعرض) ایده جدیدی نیست. چندی پیش هم آقای ظریف مجمع گفتگوهای منطقه‌ای را مطرح کردند. ایران مایل نیست که در منطقه‌ای تنش آلود باشد و مایل است تنش از بین برود. این پیشنهاد با حسن نیت مطرح کرده است و امیدوار است که طرف‌های مقابل هم با حسن نیت با آن برخورد کنند.

ایران بنا ندارد با هیچ یک از مقامات دولت آمریکا مذاکره‌ای داشته باشد

وی در خصوص شرایط ایران برای مذاکره با آمریکا گفت: فعلا ما مذاکره‌ای با دولت آمریکا نداریم. مبنای حرف ما این بوده که احترام به توافقات بین‌الملل مبناست. ما فعلا چشم اندازی برای مذاکره نمی‌بینیم. صرف دیدار به مفهوم مذاکره نیست. ضمنا ایران بنا ندارد که با هیچ یک از مقامات دولت آمریکا مذاکره‌ای داشته باشد. باید منتظر تحولات و شرایط بمانیم. ایران بر اساس ملاحظات سیاسی، ملی، امنیتی و بر اساس سابقه تعامل خود، راه دیپلماسی را نبسته است. این به مفهوم امیدواری به اروپا نیست. ما خواستار این هستیم که اروپا تعهدات خود را انجام دهد.

تاریخ سفر نخست‌وزیر ژاپن در حال هماهنگی است

وی در خصوص سفر شینزو آبه و واکنش سخنگوی وزارت خارجه گفت: آنچه شما برداشت کردید تکذیب سفر نیوده، آنچه ما رد کردیم گمانه زنی‌ها بودند. تاریخ سفر در حال هماهنگی و فیکس کردن است.

وی در خصوص بحث میانجی‌گری نخست وزیر ژاپن گفت: طبیعی هست که کشورهای مختلف نگرانی‌های راجع به مسائل مختلف داشته باشند. ایران کشور قدرتمندی است. من از لفظ میانجی‌گری استفاده نمی‌کنم ولی ما شنونده نکات کشورهایی که موضوع را از روی حسن نیت دنبال می‌کنند هستیم. میانجی‌گری الزامات و مقدماتی دارد. تنش‌هایی که بین ایران و آمریکاست باید به ریشه آن توجه کرد. ریشه آن بدعهدی آمریکایی‌ها و تروریسم اقتصادی آمریکا است. کشورهای دیگر اوضاع را رصد می‌کنند و ما به نقطه نظرات کشورهای دوست گوش می‌کنیم. الان در مرحله میانجی‌گری نیستیم.

اگر در مدت زمان باقیمانده تحول خاصی نیفتد ایران با جدیت گام‌های بعدی را خواهد برداشت

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت: نامه‌ای که رییس جمهور به سران 1+4 نوشتند و بیانیه‌ای که شورای عالی امنیت ملی صادر کردند مواضع ما را به روشنی تبیین کردند. ایران حساب کشورهایی مانند چین و روسیه را به رغم عدم اقدام اروپا، با اروپایی‌ها با هم نمی‌بیند. پس از آن اروپایی‌ها واکنش‌هایی داشتند، برخی‌ها مثبت بود و برخی غیرقابل قبول بودند. سفرهایی هم انجام شد. یکی از کشورها خواستار نشست کمیسیون مشترک برجام شد.

وی گفت که اگر در مدت زمان باقیمانده تحول خاصی نیفتد ایران با جدیت گام‌های بعدی را خواهد برداشت.

12 شرط کذایی پمپئو قابل پذیرش نیست

موسوی در پاسخ به این سوال که آیا کشورها حامل پیام خاصی از طرف آمریکا برای ایران بوده‌اند، گفت: پیام ویژه‌ای از طرف کشورهای دوستی که به ایران سفر کردند نداشتیم و ما پیامی برای کسی نداشتیم. ما نیازی به کانال نداریم و می‌توانیم حرف‌های خود را بزنیم و همه بشنوند. ما فعلا پیام ویژه‌ای برای کسی نداریم.

وی در خصوص احتمال عقب نشینی آمریکا از شروط دوازده‌گانه و احتمال مذاکره گفت: ما 12 شرط کذایی که پمپئو گفته بود را قابل پذیرش نمی‌دانیم. ضمنا ما میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم، مبنایی به نام برجام باقی است. ما فکر نمی‌کنیم موضوعی برای مذاکره باشد. مذاکرات انجام شده و جمع بندی انجام شده و اسناد آن موجود است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در خصوص وضعیت مرزبان ربوده شده در پاکستان و پیگیری آن در سفر ظریف گفت: یکی از مهمترین موضوعات مورد گفتگوی ظریف با مقامات پاکستانی این موضوع بود و در ملاقات با فرمانده ارتش پاکستان مطرح شد. امیدواریم با توافقاتی که در این سفر شد، شاهد بازگشت این عزیزان به آغوش خانواده‌هایشان باشیم.

موسوی همچنین گفت: در موضوع آقای اسدی (دیپلمات‌ ایرانی بازداشت‌شده در اروپا) گشایش‌های خوبی انجام شده و وکیل ایشان در حال اثبات بی‌گناهی ایشان است.

وی در خصوص مهندس ایرانی (مسعود سلیمانی) بازداشتی در آمریکا نیز گفت: همه ظرفیت‌های ما به‌کار گرفته شده است. همسر ایشان امروز با دکتر ظریف دیدار می‌کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها