بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۱۲۰۳۹۲
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۷
وقتی از دموکراسی صحبت می‌کنیم و دنبال دموکراسی هستیم مردم باید در همه زمینه‌ها احساس کنند که کشور متعلق به آنهاست.
تدبیر24»وقتی از دموکراسی صحبت می‌کنیم و دنبال دموکراسی هستیم مردم باید در همه زمینه‌ها احساس کنند که کشور متعلق به آنهاست و می‌توانند نظر بدهند و در اداره تمام امور حضور فعال داشته باشند. بدیهی است انتخابات هم یکی از مواردی است که باید مورد توجه همه قرار گیرد.
وقتی این مساله را قبول داریم و می‌گوییم انتخابات، باید ببینیم ایراد و اشکالاتی که در دوره‌های قبل وجود داشته از چه چیزهایی نشات گرفته است. ما باید دائم به‌ دنبال بهبود اوضاع باشیم. اگر ببینیم میان مردم نارضایتی وجود دارد و همراهی‌ لازم را ندارند و دچار مشکلاتی هستند، باید هم گوش شنوایی برای آنها باشیم و هم زمینه‌ای برای برون‌رفت از این وضعیت مهیا و پیشنهادهایی مطرح شود.
در حالی درباره انتخابات صحبت می‌کنیم که مشکلات و مسائل بین‌المللی داریم ، در زمان و شرایط عادی نیستیم و باید نگرانی مردم را رفع کنیم. باید برای حضور مردم بستری فراهم کنیم تا نه تنها وحدت و انسجام ملی- به عنوان مهم‌ترین سرمایه یک کشور- را از دست ندهیم بلکه روزبروز به آن بیفزاییم.
مردم می‌گویند اگر ما به دولت یا نمایندگانی رای می‌دهیم انتظار داریم مجلس یا دولت نگاه مردمی داشته باشد و در راستای رفع مسائل و معضلات مردم اقدام کند. نه اینکه احساس کنند آنچه خواسته بحق آنهاست (حالا این خواسته می‌تواند آزادی بیان و مطبوعات، اقتصادی، رفاهی یا در زمینه‌های مختلف باشد) محقق نمی‌شود یا قول‌هایی که هنگام برگزاری انتخابات، رئیس‌جمهور یا نمایندگان مطرح می‌کنند، بعد به فراموشی سپرده می‌شود. به ‌هر حال این بی‌اعتمادی به وجود می‌آید.
اعتماد مردم فقط با شعار به دست نمی‌آید. مردم باید احساس کنند در همه زمینه‌های زندگی‌شان، از معیشت گرفته تا خواسته‌های بحق‌شان، حقوق شهروندی مورد توجه قرار می‌گیرد .اما اگر به خواسته ها و مطالبات آنها توجه نمی‌شود دیگر نباید وقتی کسی اظهارنظر می‌کند با او برخورد کنند! وقتی از قانونمداری صحبت می‌کنیم و قانون این اجازه را داده، نباید جلوی نقد واظهارنظرشهروندان را بگیریم ؟ وقتی می‌گوییم این شهروند آزادی دارد تا در چارچوب قانون اساسی نقد کند، چگونه می‌شود وقتی نقد می کند ، سریعاً با او برخورد می شود؟ الان هنوز فرصت داریم؛ اگر واقعاً شرایط مناسب فراهم شود، مردم استقبال می‌کنند ،ولی نمی‌شود از یک طرف به مردم بگویید بیایند پای صندوق‌های رای و از سوی دیگر کار را طبق خواسته خود پیش ببرید.
اعتمادسازی آن هم به صورت عملی این است که وقتی افراد کاندیدا می‌شوند و تایید نمی‌شوند ، یا از نظر قانونی باید حکمی داشته باشند یا پای یک مساله‌اجتماعی در میان باشد.اما وقتی هیچ یک از این موارد نیست یا اعلام نمی شود ، چگونه قادریم اعتماد مردم را به صندوق های رای جلب کنیم. باید در نظر گرفت که مردم، افراد و احزاب در صورتی پای صندوق رای می‌آیند که نمایندگانی داشته باشند.


حسین کاشفی،فعال سیاسی اصلاح طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها