بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۱۲۱۷۱۷
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۶
روزنامه رای الیوم با اشاره به تحرکات دیپلماتیک اخیر در ارتباط با روابط ایران-آمریکا در یادداشتی می‌نویسد: راهبرد صبر ایران جواب داده و قطری‌ها اکنون همانند عمانی ها در سال ۲۰۱۵، به دنبال وساطت میان ایران و آمریکا هستند.
تدبیر24»حسن مرهج، نویسنده و تحلیلگر فلسطینی در یادداشتی در روزنامه رای الیوم با اشاره به تحرکات اخیر میان ایران و جامعه بین المللی نوشت: ایران با توجه به قدرتی که در زمینه های مختلف دارد از یک «فاصله امنیتی» محافظت کرد و همچنان از آن محافظت می کند که می تواند مسیر جدیدی برای توافق هسته ای باشد و می توان عنوان آن را پیروزی ایران نامید.

وی نوشت: در ابتدا تمام تحرکات چند روز گذشته را می توان دیپلماسی نرم نامید و آن هم نقشه راه هسته ای است و همه می دانند که سخت است تا یک مذاکره سخت تر در رابطه با توافق هسته ای ایران شکل بگیرد.

این نویسنده در بخشی از یادداشت خود آورده است: ایران خواهان بازگشت بدون شرط واشنگتن به برجام، برداشتن تمام تحریم ها و عدم ورود کردن به برنامه موشکی و منتفی بودن دخالت های منطقه ای در توافق هسته ای است.

وی نوشت: ایران تاکنون با اتخاذ راهبرد صبر توانسته است مشکلات را پشت سر بگذارد به ویژه اینکه تمام تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه تهران نتوانسته است مانع پیش روی های هسته ای ایران شود.

این نویسنده تاکید کرد: آمریکا و اتحادیه اروپا به خوبی می دانند که ایران امروز در موضع قدرت است و به یک بازیگر مهم و قوی در منطقه تبدیل شده است. به طور عملی همه از دو نظر به ایران نیازمند هستند؛ اولی رویکرد هسته ای و قدرت ایران در این زمینه و دیگری تسلط ایران بر گذرگاه‌های آبی و حیاتی مهم در اقتصاد بین الملل است. همه این امور به ایران قدرت ژئوپلتیک می دهد و منافع واشنگتن و اروپا و تمام کشورهای خاورمیانه به طور مستقیم و غیر مستقیم به ایران بستگی دارد بنابراین ماهیت قدرت ایران همین مساله است.

نویسنده آورده شده است: از سوی دیگر تمام واسطه هایی که اخیرا به ایران رفته‌اند حامل پیام صلح از سوی آمریکا بودند و چه بسا قطری ها اکنون همانند عمانی ها در سال ۲۰۱۵ برای میانجیگری تلاش می‌کنند و این بار دوحه می خواهد وساطت میان تهران و واشنگتن را احیا کند.

حسن مرهج معتقد است: قطری‌ها وساطت زیادی میان ایران و آمریکا به طور علنی و غیر علنی انجام داده‌اند و آخرین آن‌ها سفر محمد بن عبدالرحمن، وزیر خارجه قطر به تهران است و اگر رغبت و تمایل واشنگتن به رساندن پیام به تهران نبود این سفر انجام نمی شد.

نویسنده همچنین آورده است: بنابراین اکنون همه طرف ها به دنبال رسیدن به توافق مهم و جدید با ایران برای کاهش تنش هستند.

برچسب ها: تدبیر24 ، رای الیوم
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها