بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۱۲۲۵۷۱
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۹
پژوهشگران آمریکایی باور دارند که ویدئوهای منتشر شده در مورد اختلال عصبی ناشی از واکسن کووید-۱۹، در واقع به یک اختلال روانی مرتبط هستند و واکسن کووید-۱۹ به بروز اختلال عصبی منجر نمی‌شود.
تدبیر24»این روزها ویدئوهایی در فضای مجازی منتشر می‌شوند که نشان می‌دهند برخی از افراد پس از دریافت واکسن کووید-۱۹، نشانه‌های شدید عصبی مانند تشنج یا مشکل در راه رفتن را تجربه می‌کنند. ممکن است که میلیون‌ها نفر از دیدن چنین ویدئوهایی نتیجه بگیرند که واکسن کووید-۱۹ به خاطر ایجاد این نشانه‌ها خطرناک است و یا این که افراد حاضر در ویدئوها، به داشتن این نشانه‌ها تظاهر می‌کنند اما پژوهشگران "بیمارستان عمومی ماساچوست"(MGH) باور دارند که هر دو نتیجه‌گیری نادرست است.

به گفته پژوهشگران، امکان دارد که واکسن کووید-۱۹ به تقویت پیشروی "اختلال عصبی عملکردی"(FND) منجر شود. اختلال عصبی عملکردی، یک اختلال روانی است که نشانه‌هایی مانند ضعف اندام، اختلال در راه رفتن، حرکات سریع، لرزش و گرفتگی صورت را به همراه دارد.

"دیوید پرز"(David Perez)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: انتشار این ویدئوها ممکن است با برداشت ساده مبنی بر ارتباط احتمالی میان واکسن و نشانه‌های عصبی، تردید برای واکسن زدن را تشویق کند. این نشانه‌ها با اختلال واقعی مغز مرتبط هستند که در تقاطع علوم اعصاب و روانپزشکی قرار دارد.

اختلال عصبی عملکردی، اختلال در مکانیسم‌های طبیعی مغز برای کنترل بدن است و می‌تواند به خاطر حوادث جسمی یا عاطفی مانند ترومای سر، اقدامات پزشکی یا جراحی و واکسیناسیون ایجاد شود.

پرز ادامه داد: اختلال عصبی عملکردی، درس‌های بسیاری را در مورد پیچیدگی مغز انسان به ما می‌آموزد.

دکتر "دیوید دونگ‌یونگ کیم"(David Dongkyung Kim)، از پژوهشگران این پروژه گفت: اختلال عصبی عملکردی می‌تواند آگاهی کنترل حرکت فردی را نیز به خطر بیندازد.

برخی از افرادی که در معرض ابتلا به اختلال عصبی عملکردی قرار می‌گیرند، ممکن است حوادث ناگوار زندگی، درد مزمن یا سایر بیماری‌های روانی را تجربه کرده باشند.

کیم گفت: مدل زیست‌روانشناختی که تعامل عوامل خطر، حوادث محرک و عوامل پایدار را در بر می‌گیرد، روشی است که به ما در درک اختلال عصبی عملکردی کمک می‌کند. اختلال عصبی عملکردی، با آموزش، فیزیوتراپی و روان‌درمانی قابل درمان است.

پژوهشگران اظهار داشتند که متخصصان مغز و اعصاب وظیفه دارند اختلال عصبی عملکردی را برای عموم مردم توضیح دهند.

پرز گفت: با کمک کردن به درک مردم در مورد اختلال عصبی عملکردی به واسطه آوردن این اختلال در برنامه‌های پزشکی و رفع نگرانی‌ها، مردم تصمیم‌های آگاهانه‌ای را در مورد واکسیناسیون کووید-۱۹ خواهند گرفت. 

این پژوهش، در مجله "JAMA Neurology" به چاپ رسید.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها