بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۱۲۳۱۴۱
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۴
مروری بر کارنامه وزارت جهاد کشاورزی در صد روز نخست/
صف های عریض و طویل مرغ، گوشت و کالاهای اساسی هنوز به عنوان یکی از دردناک ترین یادگارهای دولت حسن روحانی در ذهن ها جاخوش کرده است؛ صف هایی که در دوران شیوع کرونا و تعطیلی کلی واکسیناسیون، سریالی ترسناک و درام را در شرایط آن روزهای جامعه رقم زده بود.
شرایط آن ایام به گونه ای ترسیم می شد که گویا مردم برای سیر کردن شکم باید نسبت به حفظ جان خود کمی تسامح به خرج می دادند! به لطف تدابیر ناخردمندانه وزارت جهاد کشاورزی دولت یازدهم و دوازدهم هر روز یک قلم از کالاهای اساسی نایاب می شد تا با افزایش قیمت مجدد در بازار پر می‌شد.
آخر این روایت درام و طولانی با پایان عمر دولت تدبیر و امید همزمان شد و اوضاع جامعه دمی ساکن شد تا دولت جدید بر سر کار بیاید و تیم جدیدش را بچیند و به رتق و فتق امور بپردازد. 

ساداتی نژاد، برگ طلایی رئیسی در وزارت جهاد کشاورزی

هنوز هم کرونا جولان می داد، واکسیناسیون آرزو بود و صف های عریض و طویل کالاهای اساسی با قیمت های سر به فلک کشیده ادامه داشت. این شرایط تا جایی برای دل های نگران کشور دغدغه ایجاد کرده بود که بسیاری از مسئولان درباره گزینه انتخابی سید ابراهیم رئیسی برای وزارتخانه جهاد کشاورزی چشم تیز کرده بودند و سختگیری های بسیاری را اعمال می کردند، اما چهره ای که از سوی این دولت برای این مقام معرفی شد از همان ابتدا به واسطه خوش نامی و سابقه فعالیت، شعله های مخالفت را نه تنها روشن نکرد بلکه همچون آبی بر آتش دل های آنها سرازیر شد.
تقریبا سه ماه پیش بوده که سید جواد ساداتی نژاد به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم معرفی شد. معرفی او برای این وزارتخانه کلیدی و مهم از ابتدا بارقه های امید را در دل ها زنده کرد، خصوصا برای کسانی که ویرانه های به یادگار مانده از دولت حسن روحانی را با چشم دیده بودند و با دست لمس کرده بودند! از طرفی ساداتی نژاد، هم نامش به گوش اهالی فن آشنا بوده و هم به واسطه تحصیلات و تجربه کاری اش به این حوزه اشراف لازم و کافی را داشت.

وضعیت مطالبات بر زمین مانده کشاورزان، تأمین امنیت غذایی کشور، موضوع دام ها، اشتغالزایی در بخش کشاورزی و پایان دادن به فساد و بروکراسی اداری برجای مانده از دولت های پیشین در کنار چندین موارد دیگر همگی تبدیل به طوماری از مطالبات مهم و اساسی از شخص وزیر کشاورزی شده بود. پس از انتخاب ساداتی نژاد به عنوان وزیر و آغاز فعالیت وی در این وزارتخانه؛ کم کم تحولاتی را شاهد بودیم که نتیجه اش را میتوان به عنوان یکی از افتخارات دولت رئیسی در آستانه صد روزه شدنش دانست.


ساداتی نژاد چه کار کرد؟

برای پاسخ به این سوال باید به این نکته توجه کرد که سید جواد ساداتی نژاد از همان روزهای آغاز به کار درگیر و دار رسیدگی به مشکلات بر زمین مانده بود و هنوز فرصتی به دست نیاورده تا برنامه های تحولی اش را پیاده سازی کند، اما اولین و مهمترین اقدام او در وزارت جهاد کشاورزی که به نوعی بر کابوس صف های طولانی مایحتاج مردم پایان داد، راه اندازی سامانه بازرگام بود، سامانه ای که دولت برای تنظیم بازار برخی از کالاهای اساسی مانند مرغ و برنج و شکر با قیمت مصوب دولتی از آن رونمایی کرد.
بینش و رویکرد جهادی ساداتی نژاد از آنجایی قابل درک و دریافت است که وی از همان ابتدا تولید، تامین و خدمت در عرصه غذایی کشور را خط مقدم جنگ اقتصادی دانست و همین امر را رسالت بزرگی بر دوش  وزارت جهاد کشاورزی خطاب کرد.

تعامل به جای تقابل

رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته در سخنانی با تأکید بر اینکه بسیاری از مشکلات کنونی اقتصادی ارتباطی به تحریم ندارند و ناشی از ناهماهنگی‌ها هستند، فرمودند: بسیاری از گرانی‌های اخیر توجیه ندارد و باید با هماهنگی بین دستگاه‌های مربوطه هرچه زودتر علاج شوند.

بر همین اساس بود که دولت سیزدهم و به طور خاص وزارت جهاد کشاورزی به محض شروع فعالیت سازوکار مشارکت همه نهادها برای کنترل زودهنگام و موثر قیمت‌هایی را که بی رویه بالا رفته است، مورد توجه قرار داد.

نگاه و تفکر بسیجی و جهادی ساداتی نژاد امروز باعث شده تا به جای رودرویی های سیاسی و جناحی، آنچنان که در دولت پیشین احساس می شد و گاها تا قلمروی غذا و امنیت روانی مردم هم پیش میرفت، امروز شاهد آرامشی در بازار باشیم که در سایه همکاری و همیاری دولت، بسیج و سپاه حاصل شده است و این همانی است که وزیر کشاورزی به صراحت خلا آن را عامل ایجاد آشفته بازار امروز می دانست.

منبع: روزپلاس

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها