موادغذایی ارتباط مستقیمی در توانمند کردن عضلات اطراف ستون فقرات و عضلات ناحیه کمر دارد و نرسیدن مواد مغذی به بدن، مهمترین عامل شیوع کمردرد است. استفاده از پروتیین ها می تواند نقش بسیار مفیدی در تقویت عضلات داشته باشد به طوریکه افرادی که از منابع پروتیین مانند لبنیات، گوشت و حبوبات استفاده نمیکنند، توانمندی عضلاتشان بسیار پایین است.
تدبیر24: آنتی اکسیدان های موجود در سبزیجات و میوه ها نیز عملکرد عضلات را قوی می کنند، زیرا عضلات عمدتا برای سوختشان از اسیدهای چرب استفاده میکنند و به همین دلیل لزوم مصرف آنتیاکسیدانها افزایش پیدا میکند.
ویتامین C در مرکبات و فلفل دلمهای به مقدار فراوانی یافت میشود و پیشساز ویتامین A در انواع سبزیها و میوههای زرد، نارنجی و قرمز رنگ وجود دارد، ضروری است مصرف این مواد در رژیم غذایی روزانه افراد گنجانده شود.
نوع چربیای که مصرف میشود نیز در پیشگیری یا تشدید دردکمر موثر است، هر چقدر اسیدچرب رژیم غذایی اشباعتر باشد، عضلات نسبت به اکسیداسیون حساستر و نسبت به حرکات ناگهانی ضعیفتر عمل میکند.
توصیه میشود که در رژیم غذایی روزانه ترجیحا به جای مصرف گوشتهای پرچربی مانند گاو و گوسفند بیشتر از گوشتهای سفید استفاده شود تا از بروز این اسپاسمهای ناگهانی جلوگیری شود.