بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۲۰۵۱۸
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۶
فلوراید یکی از مواد معدنی مهم است که موجب افزایش مقاومت نسج دندان و کاهش خطر پوسیدگی آن می شود.
تدبیر24:  در زمان های قدیم مردم از روش های مختلف برای تمیز نگه داشتن دندان خود استفاده میکردند. در ۵ هزار سال قبل از میلاد مسیح، مصریان پودر دندان درست کردند که حاوی سم گاو نر، گیاه مُر، پوسته تخم مرغ و سنگ پا بود. رومیان و یونانیان نیز از صدف و استخوان پودر شده برای تمیز نگه داشتن دندان ها استفاده می کردند. در سال ۱۹۳۸ مردی به نام دو پونت، مسواکی مشابه آن چه در حال حاضر داریم، ساخت. اولین خمیر دندان نیز پس از جنگ جهانی تولید شد. در قرن ۲۱، دانشمندان ارتباط بین خرابی دندان ها و بیماری ها را پیدا کرده اند؛ بیماری های دهان و دندان از جمله پوسیدگی دندان، التهاب لثه و بیماری لثه در صورت درمان نشدن به بیماری های جدی می انجامد که عبارتند از:

بیماری های قلبی
اختلال ذهن یا به هم ریختگی ذهنی که گاه سر آغاز بیماری آلزایمر است. عفونت های تنفسی مانند آسم یا بیماری مزمن انسدادی ریه ها.
تأثیر کاکائو در پیشگیری از پوسیدگی دندان
این یافته جدید و شگفت آور محققان دانشگاه اوساکای ژاپن به قدری موثر است که دانشمندان معتقدند به زودی کاکائو به خمیر دندان ها و دهان شویه ها افزوده می شود. کاکائو نوعی آنتی اکسیدان قوی است که خاصیت طبیعی ضد باکتریایی دارد؛ پوست بیرونی دانه کاکائو که معمولاً هنگام تولید شکلات دور ریخته می شود، دارای میزان بالایی از این نوع باکتری است.


این ترکیب با تأثیر مخرب قند و شکر بر دندان ها مقابله می کند. یکی از محققان این پژوهش دریافت که تیوبرومین موجود در عصاره کاکائو را می توان جایگزین فلوراید کرد. این ماده مینای دندان را تقویت می کند تا باکتری ها به سختی بتواند به سطح دندان آسیب وارد کند. این ماده تلخ، بر خلاف کافئین که استخوان و دندان را تضعیف می کند، باعث تقویت آن ها می شود. نتایج بررسی هایی که در آن خمیر دندان حاوی عصاره کاکائو را با خمیر دندان حاوی فلوراید مقایسه کرده است، نشان می دهد، افرادی که از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کردند، نسبت به افرادی که خمیر دندان آن ها حاوی تیوبرومین بود ۸ درصد کلسیم بیشتری از دست داده اند.


مطالعات نشان می دهند که یکی از مواد موجود در پودر کاکائو اثری مشابه فلوراید دارد و این ماده را پس از استخراج می توان به جای فلوراید مورد استفاده قرار داد. در این تحقیق که در امریکا انجام شد، مشخص گردید یک ماده استخراج شده از پودر کاکائو که به طور طبیعی در شکلات ها و سایر فرآورده های آن وجود دارد، جایگزین مناسبی برای فلوراید موجود در خمیر دندان ها به شمار می رود. این ماده نقش موثری در استحکام مینای دندان ها و پیشگیری از پوسیدگی دندان ایفا می کند. متخصصان معتقدند که اگر پودر کاکائو به تنهایی و بدون شکر مورد استفاده قرار گیرد، به سلامت دندان ها کمک می کند. فلوراید یکی از مواد معدنی مهم است که موجب افزایش مقاومت نسج دندان و کاهش خطر پوسیدگی آن می شود.
منبع: جام نیوز
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها