بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۲۵۱۶۰
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۶
وزیر امور خارجه از عملکرد کشورهای غربی در تحریم مردم ایران انتقاد کرد.
تدبیر24:محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که در نشست مطبوعاتی مشترک با ژان اسلبورن، وزیر خارجه لوکزامبورگ سخن می‌گفت اظهار کرد: وزیر خارجه پیشین لوگزامبورگ حدود یازده سال پیش سفری به ایران داشت. بسیار خوشحالیم که میزبان هیاتی از این کشور هستیم. سفری به اصفهان انجام شده و امیدواریم با زیبای‌یهای تاریخی ایران از نزدیک در این سفر آشنا شده باشید.

وی با بیان اینکه ایران و لوکزامبورگ روابط دیرینه دارند و از حدود 60 سال پیش این روابط برقرار شده آن را خوب توصیف کرد و گفت: در سالهای گذشته از حجم روابط مقداری کاسته شده که امیدواریم با شرایط جدید بتوانیم آن را گسترش دهیم. امروز گفت‌وگوهای خوبی داشتیم فرصت کردیم درباره بحث هسته‌ای و مذاکرات آن صحبت کنیم. گفت‌وگو های خوبی درباره حقوق بشر و دیدگاه‌های مختلفی که در باره آن وجود دارد و زمینه همکاری در این رابطه داشتیم. گفت‌وگوها را ادامه می‌دهیم و امیدواریم این سفر زمینه همکاری بیشتر بین ایران و لوکزامبورگ را فراهم کند.

ظریف درباره آغاز برگزاری انتخابات در سوریه از امروز نیز گفت: ما همواره اعتقاد داشتیم تنها راه‌حل فاجعه انسانی و منطقه ای در سوریه این است که مردم این کشور اجازه داشته باشند خود آینده‌شان را تشخیص دهند و حتما صندوق‌های رای بهترین روش تعیین سرنوشت توسط مردم است. ما از خواست همه کشورها درباره تعیین آینده شان حمایت می‌کنیم و به آن احترام می‌گذاریم و امیدواریم همه اینگونه رفتار کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: معتقدیم روند مصالحه در سوریه باید ادامه یابد و همه افراد و گروه‌هایی که به آینده سوریه دلبسته‌اند بتوانند در آینده آن نقش داشته باشند. ما پدیده بسیار خطرناک افراط و فرقه‌گرایی را در منطقه داریم که باعث ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه ما شده و صلح و امنیت جهانی را به خطر انداخته است.

وی ابراز امیدواری کرد که از طریق یافتن راه حل سیاسی که انتخابات قسمتی از آن است امکان برخورد با افراط و خشونت و فرقه‌گرایی فراهم شود.

ظریف گفت: ایران به عنوان بازیگر فعال در این منطقه از هر حرکتی برای کمک‌رسانی انسان‌دوستانه واقعی و بدون اهداف سیاسی به سوریه استقبال می‌کند و امیدواریم در هر تلاش واقع بینانه برای رساندن کمک به همه نیازمندان در سوریه همراهی کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسشی در رابطه با همکاری ایران و لوکزامبورگ گفت: ما زمینه‌های متعدد همکاری در حوزه‌های بانکی، سرمایه‌گذاری،‌ فنی،‌ مهندسی،‌ تخصصی، سیمان، نفت و گاز و پتروشیمی داریم. لوکزامبورگ نقش قابل توجهی در اروپا و در سطح جهان به ویژه در زمینه بانکی و سرمایه‌گذاری دارد. امیدواریم با حرکت به سمت جلو بتوانیم شاهد حضور موثر لوکزامبورگ در سرمایه‌گذاری ایران باشیم.

وی همچنین در رابطه با موضوعاتی که در مقاله‌اش در نشریه فارن افیرز در رابطه با قدرت مستحکم منطقه‌ای داشت نیز گفت: ایران به عنوان کشوری که از نظر امکانات جغرافیایی و نیروی انسانی و سابقه تاریخی و استقلال سیاسی که نتیجه انقلاب اسلامی و سیاست‌های ایران است توان بازیگری موثر در منطقه و سطح جهان دارد و به عنوان بازیگر جدی منطقه‌ای و قابل توجه در عرصه بین‌المللی که تمایل به گفت‌وگو و فهم مشترک و رسیدن به راه حل‌های مشترک دارد و می‌تواند نقش قابل توجهی ایفا کند که ثبات آفرین است ایفای نقش می‌کند.

وی با بیان اینکه این نقش در خلیج فارس و منطقه بسیار قابل توجه است به سفر روز گذشته وزیر کویت به تهران اشاره کرد و گفت: برای ما خلیج فارس از اهمیت استراتژیک برخوردار است و سفر روز گذشته امیر کویت بعد از 50 سال نشان‌دهنده این همکاری‌ها است.

ظریف تاکید کرد: امروز ما با کشورهای منطقه روابط بسیار خوبی داریم و امیدواریم این روابط با همه کشورهای منطقه خلیج فارس و همسایگان‌مان سازنده و موثر جلو رود و این تصویری است که ما از آینده ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای داریم.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما برای نشان دادن قدرتمان نیاز به ابزار نظامی و کشورگشایی نداریم ادامه داد: ایران نزدیک به سه قرن است که به هیچ از یک همسایگان تجاوز نکرده اما هر بار که مورد تجاوز قرار گرفته با جدیت و خودباوری و اعتماد به نفس از خود دفاع کرده است و این سابقه خوبی برای کشور ما ایجاد می‌کند که نقش مهم و موثری داشته باشیم و ما برای این هدف آماده همکاری با همه کشورهای حوزه خلیج فارس هستیم.

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی در رابطه با عملکرد اتحادیه اروپا در خصوص سوریه و همچنین استانداردهای دو گانه درباره حقوق بشر گفت: موضوع حقوق بشر و هم چنین تحولات در سوریه هر دو موضوعات پیچیده‌ای هستند ایران آمادگی داشته و دارد که هر چه زودتر بحران سوریه به نتیجه برسد اما آنها که متاسفانه راه حل را نظامی می‌بینند و آن هم آن را به طرفداری از گروه هایی که با ترور و خشونت مانع اجرای خواست مردم سوریه شده‌اند نیاز دارند بار دیگر واقعیت را ببینند.

وی گفت: حضور گسترده آوارگان سوری در لبنان در انتخابات را ببینند و شاهد باشند که چرا مانع می‌شوند که مردم سوریه خودشان تصمیم‌گیری کنند چرا درباره آینده سوریه پیش داوری می‌کنند و اجازه نمی‌دهند مردم سوریه خود به نتیجه برسند اگر تمایل دارید که بحث حقوق بشر به صورت جدی مورد حمایت قرار گیرد نیاز است به آن نه به عنوان ابزار بلکه به عنوان هدف همانطور که اعلامیه جهانی حقوق بشر اعلام می‌کند نگاه کنیم.

وی همچنین درباره اینکه نقض گسترده حقوق مردم ایران، تحریم های بانکی که از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا وضع شده و باعث محدودیت دسترسی به دارو و مواد غذایی شده آیا تناقضی با سیاست اتحادیه اروپا در رابطه با حقوق بشر ندارد گفت: باید توجه کرد که محروم کردن مردم از دارو نقض حقوق بشر و نقض حق حیات است. نمی‌شود با حقوق بشر انتخابی برخورد کرد. حقوق بشر مجموعه ای به هم پیوسته است که جامعه جهانی از اجلاس حقوق بشر در تهران در سال 1968 تصمیم گرفت همه حقوق به هم پیوسته هستند بنابراین محروم کردن مردم از حق غذا، دارو و اینکه بتوانند از پول خود دارو بخرند حتما نقض گسترده، وسیع و سیستماتیک و جدی حقوق بشر و قابل پیگیری در محافل بین المللی است.

ظریف گفت: خوب است ما اگر به پیگیری این موضوعات علاقه داریم همه آنها را به صورت جدی پیگیری کنیم.

وی وزیر خارجه لوکزامبورگ را خطاب قرار داد و از او برای طرح دیدگاه‌هایش و آمادگی برای بررسی جدی این زمینه‌ها تشکر کرد و گفت تاکید می‌کنم ایران نیز علاقه‌مند است در همه این زمینه‌ها بحث کند و ما معتقدیم همه این زمینه‌ها باید جایگاه بسیار خوبی در مباحث بین‌المللی به صورت جدی فراگیر و صادقانه داشته باشد.

به گزارش ایسنا، ظریف در ابتدای این کنفرانس خبری ایام و اعیاد شعبانیه را تبریک گفت و یاد و خاطره امام راحل را در آستانه سالروز 14 خرداد گرامی داشت.

 

 

 

 

وزیر خارجه لوکزامبورگ: اروپا نمی‌تواند "آزادی" را بر ایران تحمیل کند/طرفدار تحریم نیستیم

 

 

وزیر خارجه لوکزامبورگ گفت: آزادی بیان و آزادی مطبوعات باید مورد توجه قرار گیرد اما نمی‌شود این موضوع از سوی اتحادیه اروپا به ایران تحمیل شود.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ژان اسلبورن، وزیر خارجه لوکزامبورگ که برای دیدار با مقامات کشورمان به تهران سفر کرده است پس از پایان دیدارش با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خاطرنشان کرد که بیش از 10 سال است که وزیر خارجه لوکزامبورگ است و یکی از وزیران خارجه اتحادیه اروپا محسوب می‌شود.

 

او گفت: از 10 سال پیش اگر صحبتی درباره ایران بوده لوکزامبورگ همواره از ایران دفاع کرده است وقتی انتقادی و گره‌ای وجود داشت تاکید داشتیم که باید آن را حل کنیم. از زمان انتخاب آقای روحانی فضا عوض شده و همکاران من از زمانی که آقای ظریف مسوولیت وزارت خارجه و ریاست مذاکرات هسته ای را بر عهده گرفت و توافق 24 نوامبر در ژنو حاصل شد شاهد هستند که جو انتقادی در بین وزرا تغییر کرده است.

 

اسلبورن ادامه داد: من این موضوع را به آقای لاریجانی و ظریف اعلام کردم و تاکید کردم که در اتحادیه اروپا همبستگی بسیار وسیعی بین اعضا وجود دارد تا از این توافقنامه حمایت کنند و امیدواریم 20 ژوئن به نتیجه نهایی برسیم. این تاریخ مهمی است.

 

وی با اشاره به اظهارات روز گذشته مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیت هسته‌ای ایران گفت: وزیر خارجه ایران تاکید کرد که تلاش می‌کند این توافق به نتیجه نهایی برسد و فعالیت هسته ای ایران جنبه نظامی ندارد.

 

اسلبورن ادامه داد: بعد از 10 سال تنش در روابط با اتحادیه اروپا آماده هستیم به سطح جدیدی از همکاری‌ها بپردازیم ما باید همکاری‌های خود را در زمینه‌های مختلف مرور و گسترش دهیم تا در جهت منافع ایران و اتحادیه اروپا مورد استفاده قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه در مورد موضوعات حقوق بشری گفت‌وگوهایی با ظریف داشته است، اظهار کرد: من معلم حقوق بشر نیستم و نمی‌خواهم درس حقوق بشر بدهم اما فکر می‌کنم موضوعاتی مانند از بین بردن مجازات گشایشی در جامعه ایجاد خواهد کرد. آزادی بیان و آزادی مطبوعات باید مورد توجه قرار گیرد اما نمی‌شود این موضوع از سوی اتحادیه اروپا به ایران تحمیل شود. ما می‌توانیم جامعه ایران را ترغیب کنیم که در جهت پیشرفت در این زمینه‌ها گام بردارند.

 

وزیر خارجه لوکزامبورگ افزود: ایران یک کشور شاه کلید در منطقه است و وقتی درباره سوریه صحبت می‌کنید موضع مشترکی بین ایران و لوکزامبورگ وجود دارد باید از نظر انسانی به مسائل و مشکلات سوریه و همچنین کمکهای بشردوستانه‌ای که صدها هزار نفر در حوزه‌های دارویی،‌غذایی و اجتماعی در سوریه نیاز دارند توجه کنیم.

 

وی با اشاره به روند صلح در فلسطین نیز گفت: امیدوارم با دولت جدید وحدت ملی در فلسطین بتوانیم به سطح جدیدی از روابط بین فلسطین و اسراییل برسیم و در آن ایران می‌تواند نقش مثبتی ایفا کند. در عراق،‌ لبنان، افغانستان مشکلاتی وجود دارد که قطعا ایران می‌تواند درباره ثبات در این کشورها نقش خود را ایفا کند. ایران کشوری بزرگ با سابقه تاریخی و فرهنگی است و نفوذ دارد.

 

اسلبورن تاکید کرد: وظیفه بزرگ ما اجتناب از افتادن در جهت نادرست استفاده از سلاح های کشتار جمعی در کشورهای خاورمیانه است. معتقدم بین لوکزامبورگ که از نظر نظامی و استراتژیک چندان مهم نیست با ایران برای بهبود واقعی روابط بین اتحادیه اروپا و ایران مواضع مشترکی داریم.

 

وی در ادامه درباره نقش کشورش در رابطه با دستیابی به توافق هسته‌ای بین ایران و غرب گفت: ما از اقدام اتحادیه اروپا حمایت می‌کنیم من طرفدار تحریم ها نیستیم روابط ایران و اتحادیه اروپا باید به نتایج دیگری برسد. نباید منتج به وضع تحریم‌ها شود. باید اعتماد بین دو طرف ایجاد شود که البته تا حدودی این اعتماد به وجود آمده است و ایران به تعهدات خود درباره غنی‌سازی عمل کرده است اتحادیه اروپا هم به وعده خود عمل کرد و تحریم‌ها را کاهش داد که گام اول در این جهت بود.

 

اسلبورن درباره استانداردهای دو گانه اتحادیه اروپا و غرب در زمینه موضوعات حقوق بشری وضع تحریم‌ها علیه ایران و این که باعث محدودیت برای دسترسی به غذا و دارو شده است و هم چنین اقدام برخی از افراد اروپایی در پیوستن به گروه‌های تروریستی در سوریه گفت: اینها سوالات پیچیده و بزرگی هستند.

 

وی تاکید کرد: ما طرفدار تحریم نیستیم در اکثر موارد تحریم‌ها به شهروندان و مردم تاثیر می‌گذارند در اصفهان در هتلی که با مردم گفت‌وگو می‌کردم متوجه شدم که باید تلاش کنیم که این تحریم‌ها رفع شود و تمام تلاش خود را در اتحادیه اروپا در این راستا انجام می دهیم.

 

وی هم چنین درباره موضوعات حقوق بشری و موضوع تحریم نیز گفت: نباید این دو موضوع را در کنار هم قرار داد دموکراسی با انتخابات آغاز می‌شود و باید به ایران برای انتخاباتی که برگزار شد تبریک بگوییم و هم چنین به خاطر نتایج آن نیز باید به ایران تبریک بگوییم زیرا صرفا برگزاری انتخابات برای برقراری دموکراسی کافی نیست وقتی از حقوق بشر صحبت می‌کنیم باید به این موضوعات توجه کنیم من میهمان شما هستم و نمی‌خواهم توهینی انجام شود اما وقتی صحبت از حقوق بشر می‌شود درباره از بین بردن مجازات مرگ است برخی کشورها ان را اجرا می‌کنند. سنگ سار موضوعی است که زنان در آن قربانی هستند که این در ایران و برخی کشورهای دیگر انجام می‌شود. اگر این گره بین جامعه بین‌المللی و بسیاری از کشورها حل شود جامعه بازتر خواهد شد.

 

وزیر خارجه لوکزامبورگ با بیان اینکه آقای ظریف گفته است در دانشگاه حقوق بشر تدریس می‌کند بنابراین به خوبی می‌داند حقوق بشر چیست اضافه کرد: دفاع از حقوق بشر باید از داخل کشور و از سوی زنان و مردان ایرانی ایجاد شود و ما مایل هستیم در کنار شما برای این تحول مثبت قرار گیریم.

 

وی درباره اینکه برخی اتباع کشورهای اروپایی برای فعالیت در کنار تروریست‌ها به سوریه می روند گفت: ما هر دو دوستان سوریه هستیم اما در دو جایگاه متفاوت قرار دارم ما دو سیاستمدار هستیم که درباره یکدیگر صحبت می‌کنیم می‌دانیم وقتی که 150 هزار نفر زندگی‌شان به خطر می افتد چگونه معنا می‌شود. متاسفانه شورای امنیت نتوانست در این باره به وظیفه خود عمل کند و آتش بس ایجاد شود مذاکرات ژنو هم نتیجه مثبتی هم نداشت مایل بودم ایران بیشتر بتواند در روند مذاکرات ژنو حضور داشته باشد اما متاسفانه این امر محقق نشد.

 

وی اضافه کرد: به کشور بزرگی مانند ایران توصیه می‌کنم که سعی خود را برای اینکه مردم سوریه زجر بیشتری نکشند انجام دهد.

 

وی با بیان اینکه دو خانواده در لوکزامبورگ برای پیوستن به گروه‌های "بنیادگرا" به سوریه رفته‌اند گفت: آنها طرفدار جنگ بودند اما اسلام طرفدار جنگ نیست. این خانواده‌ها کشته شدند اما دولتهای اروپایی آنها را به سوریه نفرستادند وقتی این افراد از سوریه برمی‌گردند باید بررسی کنیم که چگونه باید با آنها برخورد شود تا پیامدهای دیگری نداشته باشد.

 

وی تاکید کرد: باید به سرعت قطعنامه‌ای در سوریه تصویب می‌شد تا آتش بس ایجاد شود. مشخص نیست این جنگ داخلی در سوریه کی تمام می‌شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها