بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 25
کد خبر: ۲۹۹۵۷
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۱
خاک موجود در عمق یک دهانه برخوردی 3.7 میلیاردساله نشان می‌دهد مریخ زمانی گرم‌تر و مرطوب‌تر از زمان حال بوده‌ است.
تدبیر24:«گرگوری رتالاک» زمین‌شناس دانشگاه اورگون، بر اساس تصاویر و داده‌های دریافتی از کاوشگر کنجکاوی این ادعا را مطرح کرده است.

تصاویر کنجکاوی از دهانه برخوردی گیل نمونه‌های خاک زمین‌مانند را با سطوح ترک‌برداشته‌ای نشان می‌دهد که مملو از سولفات، حفره‌های بیضوی و تراکمات سولفات بوده و با خاک‌های «دره‌های خشک» قاره قطب جنوب و بیابان آتاکامای شیلی قابل‌مقایسه است.

رتالاک، نویسنده ارشد این مقاله، داده‌های شیمیایی و معدنی موجود در مقالات منتشرشده مرتبط با کنجکاوی را بررسی کرد. به گفته این دانشمند، این داده‌ها و تصاویر کنجکاوی روند هوازدگی شیمیایی و انباشت خاک را مانند خاک‌های زمین نشان می‌دهد. تخلیه فسفر در این نمونه‌ها بسیار قابل‌توجه است زیرا این پدیده روی زمین به فعالیت میکروبی نسبت داده می‌شود.

به گفته رتالاک، این خاک باستانی ثابت نمی‌کند سیاره سرخ زمانی حاوی حیات بوده اما بیش از پیش نشان می‌دهد مریخ اولیه گرم‌تر و مرطوب‌تر بوده و نسبت به سه میلیارد سال اخیر زیست‌پذیرتر بوده است.

کنجکاوی هم‌اکنون در حال کنکاش لایه‌های جوان‌تر موجود در درون دهانه گیل است، جایی که خاک کمتر به ظهور حیات منجر می‌شود.

جزئیات این مطالعه در مجله Geology منتشر شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها