بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۳۳۴۳۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۱
با تکمیل پاسخ به 5 سوال
ایران به پنج موضوع مورد نظر آژانس در قالب توافق «چارچوبی برای همکاری» تا قبل از انتشار گزارش جدید مدیرکل آژانس پاسخ می‌دهد.
تدبیر24: بر اساس گام سوم از تفاهم "چارچوبی برای همکاری" میان ایران و آژانس پنج موضوع برای پاسخ به آن‌ها مورد تفاهم قرار گرفت که تا اوایل شهریور باید به آن پرداخته می‌شد اما این مرحله با توجه به اختلاف نظر میان ایران و آژانس بر سر نحوه گزارش‌دهی آژانس درباره همکاری‌های اخیر ایران با آژانس به ویژه بر سر موضوع "چاشنی‌های ایمن انفجاری" طولانی‌تر شد.

با پاسخ به این سوالات، ایران به 18 سوال آژانس پاسخ داده است.

ایران اعلام کرده است که آژانس باید به سوالات بی‌پایه و اساسش درباره برخی موضوعات پایان دهد.

به گفته علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، آژانس ابتدا درباره چاشنی‌های ایمن انفجاری دو سوال مطرح کرده است که در جریان بررسی مساله به 60 سوال تبدیل شد.

از سویی ایران اعلام کرده است که آژانس باید درباره هر موضوع که بررسی و پاسخ داده می‌شود نظر صریح و قطعی خود را بیان کند و از ادبیات و استفاده از عبارات مبهم که بی‌اعتمادی میان دو طرف را دامن می‌زند اجتناب کند.

در سفر اخیر یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس به ایران موضوع چگونگی بررسی و پاسخ به موضوعات مطرح از سوی آژانس میان مقامات ارشد ایران و مدیرکل مورد بحث قرار گرفت.

مدیرکل آژانس در بیانیه‌ای در پایان دیدارش از تهران درباره موضوع چاشنی‌های انفجاری اعلام کرد: ایران درباره تصمیمش در اوایل دهه 2000 میلادی اطلاعاتی را برای توسعه چاشنی‌های ایمن‌تر ارائه کرده است. هم‌چنین اطلاعاتی را درباره کاربرد چاشنی‌ها در صنعت نفت و گاز بعد از 2007 نیز ارائه داده است که از نظر ما با رویه‌های صنعتی موجود این اطلاعات ناهم‌خوان نیست.

رویکرد یوکیا آمانو در ارایه نظر آژانس بر سر موضوعات و سوالات باقی مانده که در همکاری جدید ایران با آژانس در حال بررسی هستند مورد انتقاد بسیاری از صاحبنظران و کارشناسان فنی است.

رویکرد اتخاذ شده از سوی آژانس درباره ایران به طور قطع یک استثناست. در همین رابطه علی‌اکبر صالحی اخیرا در سخنانی اظهار کرد که ما از آژانس می‌خواهیم همان‌طور که درباره کره‌جنوبی یا یکی از کشورهای منطقه برخورد کرد با ایران نیز برخورد کند.

کارشناسان معتقدند، سیاسی کاری آژانس در رابطه با موضوع ایران طی سال‌های گذشته با کیفیت‌های مختلف، دو طرف را به لحاظ فنی و سیاسی نسبت به یکدیگر هر روز بی‌اعتمادتر کرده است. این در حالی است که همکاری‌های ایران با آژانس در چارچوب پادمان جامع یا فراتر از آن در نوع خود در میان اعضای آژانس بی‌سابقه است.

این کارشناسان بر این نظرند که آژانس به عنوان بازوی فنی و حقوقی مذاکرات سیاسی ایران و 1+5 باید به پیشبرد مذاکرات کمک کند اما این رویکرد آژانس بیش‌تر روند مذاکرات و رسیدن به نتیجه نهایی را کند می‌کند.

به گزارش ایسنا،‌ پس از انتشار بیانیه آژانس توسط یوکیا آمانو در تهران، ایران نیز اعلام کرد که همکاری درباره پاسخ به پنج سوال مطرح که قرار بود تا سوم شهریور انجام شود و به خاطر برخی اختلاف‌نظرها درباره نحوه کار متوقف شده بود را از سر می‌گیرد.

این پنج موضوع به این شرح است:

1) تبادل اطلاعات با آژانس در رابطه با ادعاهای مطرح شده درباره مبادرت به انفجارهای قدرتمند، از جمله انجام آزمایش انفجار قدرتمند در مقیاس بزرگ در ایران.

2) ارایه اطلاعات مربوطه مورد توافق و توضیحات مربوط به مطالعات صورت گرفته و یا مقالات منتشر شده در ایران در رابطه با کاربرد نوترون و مدل‌سازی‌ها و محاسبات مربوطه و استفاده ادعایی از آن‌ها در مواد فشرده.

3) ارایه اطلاعات مورد توافق دوجانبه و انجام هماهنگی‌های لازم برای بازدید از یک مرکز تحقیقات و توسعه سانتریفیوژ.

4) ارایه اطلاعات مورد توافق دوجانبه و دسترسی مدیریت شده به کارگاه‌های مونتاژ سانتریفیوژ، کارگاه‌های تولید روتور سانتریفیوژ و تأسیسات ذخیره‌سازی و

5) جمع‌بندی رهیافت پادمانی در مورد راکتور IR-40.

از پنج مورد فوق دو موضوع محاسبات نوترونی و ادعاهای مربوط به انفجار‌های قدرتمند در چارچوب "مطالعات ادعایی" (PMD) است و سه موضوع دیگر نیز با اقداماتی که ایران باید در چارچوب "برنامه اقدام مشترک" در 6+4 ماه (مدت زمان توافق‌نامه ژنو با 1+5) انجام دهد مشابه است.

خبرنگار ایسنا اطلاع یافت سه موضوع مشترک با اقدامات ایران در برنامه اقدام مشترک تاکنون صورت گرفته است و پاسخ به دو موضوع در چارچوب مطالعات ادعایی قرار است شنبه و یک‌شنبه این هفته توسط کارشناسان و بازرسان آژانس انجام شود.

هم‌چنین تعدادی از کارشناسان فنی آژانس به این منظور وارد ایران شدند. حضور بازرسان و کارشناسان فنی در ایران در قالب" چارچوبی برای همکاری" و نیز بازرسی‌های در چارچوب پادمان امری معمول و مستمر است که بنا بر نیاز و ضرورت صورت می‌گیرد.

به نظر می‌آید تا قبل انتشار گزارش بعدی آژانس که اواخر هفته جاری در اختیار 35 عضو شورای حکام برای بررسی قرار می‌گیرد، دو طرف سعی دارند تا به موارد فوق پاسخ دهند.

ایران برای پاسخ به دو مورد از پنج مورد اقدامات و مذاکرات را آغاز کرده است اما ممکن است روند بررسی به زمانی بیش‌تر نیاز داشته باشد.
برچسب ها: تدبیر24 ، آژانس ، شهریور
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
کاظم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
0
0
میگویندعاقل(درمواردی هم مومن گفته شده)ازیک سوراخ دوبارگزیده نمیشود.حالاباتوضیحات ذیل خودتشخیص دهیدعاقل یامومن کیست؟چندسال قبل ایران مدالیته ای باآژانس امضاکردکه قرارشدآژانس هرچه سوال داردیکجابپرسدوپس ازجواب ایران وقانع شدن طرف پرونده بسته شود.اما نتیجه چه شد؟پس ازآنکه سرازبسیاری ازاموردرآوردندزیرقول خودزدندوسازی جدیدکوک کردند.اکنون هم همان بازی راتکراروازهمان سوراخ مارانیش میزنندولی ما درخوابیم.من تاسف میخورم که که عده ای که خودیااطرافیان خودرا ازبزرگترین سیاستمداران میدانندباین نکته ساده وبدیهی واقف نیستندکه این سازمانهای بین المللی ساخته وپرداخته خود دشمنان هستندوجزخواست آنان اراده انجام هیچ کاری راندارند.
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها