بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۳۳۸۲۵
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۸
از سال گذشته تاکنون سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران سرمایه‌گذاری 700 میلیارد تومانی را به منظور فعال کردن طرح های معطل و نیمه فعال این بخش در نیمه دوم سال گذشته انجام داد که به منظور این امر 30 پروژه معدنی که با تاخیر چهار تا 12 سال روبرو بودند، فعال شدند.
تدبیر24: تعداد این طرح ها در بخش معدن و صنایع معدنی به عدد 30 می رسد که شامل پروژه های استانی فولاد،‌ آلومینیوم جنوب،‌ الکترود گرافیتی،‌ توسعه اسکله منطقه ویژه خلیج فارس، معدن روی مهدی آباد،‌ طلای زرشوران، زغالسنگ پروده 4 طبس،‌ سیمان ونزوئلا و ... است.

در این مدت برای باز شدن ال سی پروژه های استانی فولاد 1.8 میلیارد دلار از طریق چین اختصاص یافت.

علاوه بر آن یکی دیگر از اقداماتی که در شش ماه گذشته برای کاستن از بار مالی این سازمان و‌ روان سازی پیشرفت این طرح ها انجام گرفت واگذاری 65 درصدی تعدادی از پروژه های استانی فولاد است به گونه ای که شرکت های تخصصی در صنعت فولاد و نیز شرکت های بزرگ سرمایه گذاری متقاضی و عهده دار سهام این طرح ها شدند.

علاوه بر این در بخش آلومینیوم نیز بزرگ ترین طرح تولید شمش این فلز استراتژیک با ظرفیت 300 هزار تن به عنوان آلومینیوم جنوب، آماده گشایش ال سی شده است. همزمان، طرح های دیگری همچون توده های معدنی گل گهر 5 و 6 به طور جداگانه،‌ دو پروژه زغال سنگ طبس، استحصال منیزیوم از شورابه های قم، ‌بسته زغال سنگ خمرود و کک سازی زرند،‌ با حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی از چالش تامین، مالی رها شدند.

فعال کردن این طرح ها که بین چهار تا 12 سال دچار سکون و کم تحرکی شده بودند دو نکته شاخص داشت. نخست آنکه پروژه ها در کمتر از یکسال اخیر زیر سایه مدیریت تحرک دوباره یافتند و دیگر آنکه اکثر پروژه های فوق با حضور سرمایه گذاران داخلی فعال شده اند نه در قالب رد دیون و این به معنای عینیت یافتن اهداف اصلی سیاست‌های کلان کشور در واگذاری امور به بخش خصوصی و اقتصاد مقاومتی است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها