بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 25
کد خبر: ۳۶۰۵۵
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۰
باطوم‌های فلزدار، شوک الکتریکی، زنجیرهای سنگین برای بستن دست، پا و گردن. بازار صادرات ابزارهای شکنجه در چین بسیار پررونق شده است. عفو بین‌الملل خواستار ممنوعیت تولید و تجارت این ابزار در چین شده است.
تدبیر24: چین با صادرات وسیع ابزارهای شکنجه به آفریقا و آسیا حقوق بشر را نقض می‌کند. سازمان‌های حقوق بشری "عفو بین‌الملل" و "اومگا ریسرچ فاندیشن" در گزارش اخیر خود با اعلام این امر، از دولت چین خواسته‌اند که هر چه زودتر تولید و تجارت ابزارهای شکنجه را در این کشور ممنوع کند.

این دوسازمان حقوق بشری از کشورهای اتحادیه اروپا نیز خواسته‌اند قوانین سخت‌تری برای تجارت ابزارهای شکنجه وضع و اجرا کنند. گرچه تولید و تجارت این گونه ابزار برطبق قوانین ضدشکنجه اتحادیه اروپا ممنوع است، اما تولیدکنندگان چنین کالاهایی در اتحادیه اروپا هنوز می‌توانند از نقاط ضعف و استثناهای موجود در قوانین استفاده کرده و به تبلیغ و تجارت چنین ابزارهایی بپردازند.

در گزارش منتشر شده از طرف این دوسازمان از جمله آمده است که ۱۳۰ شرکت چینی ابزارهایی برای سازمان‌های امنیتی بسیاری از کشورهای جهان تولید می‌کنند و به این ترتیب به نقض شدید حقوق بشر در این کشورها کمک می‌کنند.

در گزارش آمده است که دوسال پیش شمار چنین شرکت‌های تولیدی که در چین ابزارهای شکنجه می‌ساختند، از ۲۸ عدد تجاوز نمی‌کرد.

بسیاری از این ابزارهای شکنجه چون دستگاه‌های وارد کننده شوک الکتریکی، باطوم‌های فلزدار، زنجیرهای سنگین برای بستن دست، پا و گردن، بسیار غیرانسانی و مخوف‌اند و تولید و تجارت‌شان باید هرچه زودتر ممنوع شود.

دولت چین وسایل دیگری چون گاز اشک آور، تفنگ‌های با گلوله پلاستیکی، یا زره پوش‌های مخصوص کنترل تظاهرات را، که از آنها به طور رسمی از طرف مقامات امنیتی کشورها در تظاهرات استفاده می‌شود، به کشورهایی می‌فروشد که حقوق بشر در آنها به شدت نقض می‌شود.

ماتیاس جان، کارشناس تجهیزات نظامی سازمان عفو بین‌الملل در آلمان در این باره گفت: «در چین علاقمندی به بازار پرفروش ابزارهای شکنجه افزایش یافته است. ابزارهایی که فقط مورد استفاده‌شان نقض کرامت انسانی شهروندان است و شرکت‌های تولیدکننده این ابزارهای شکنجه به این ترتیب به نقض حقوق بشر در سراسر جهان کمک می‌کنند.»

کارشناس تجهیزات نظامی سازمان عفو بین‌الملل در ادامه گفت: «تجارت این ابزارهای شکنجه به این دلیل رونق فراوانی یافته، زیرا قوانین چین فروش چنین کالاهایی را به دولت‌هایی که به نقض حقوق بشر مشهورند، ممنوع نکرده است.»

چین تنها کشور جهان است که باطوم‌هایی می‌سازد که در تمام بخش‌ها یا فقط در بخش انتهایی دارای فلز است. این گونه باطوم‌ها فقط برای شکنجه انسان‌ها به کار می‌روند. گفته می‌شود این باطوم‌ها در کامبوج، تایلند و نپال از طرف ماموران امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چند نمونه از ابزارهای شکنجه
بر طبق تحقیقات این دو سازمان حقوق بشری ۲۹ شرکت تولیدکننده باطوم‌های فلزی چین حتی برای فروش این ابزارهای شکنجه تبلیغ هم می‌کنند. سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده که دستگاه‌های واردکننده شوک الکتریکی ساخت چین از طرف پلیس سنگال، مصر و ماداگاسکار استفاده می‌شوند.

ماتیاس جان، کارشناس تجهیزات نظامی سازمان عفو بین‌الملل خواستار منع تولید و تجارت هرچه سریع‌تر این ابزارهای شکنجه شده و دلیل آورده که هیچ بهانه‌ای برای تولیدوفروش این ابزارها که تنها برای شکنجه بی‌رحمانه، غیرانسانی و اهانت‌آمیز شهروندان بوجود می‌آید وجود ندارد.

منبع: دویچه وله
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها