بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۴۳۱۴۶
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۱
شش ساعت مذاکرات ایران و امریکا
اولین روز رایزنی‌های سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی و وندی شرمن معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا در ژنو ساعت 20 شب گذشته به وقت محلی پایان یافت و قرار است این رایزنی‌ها امروز ساعت 10:30 به وقت محلی از سر گرفته شود.
تدبیر24:  رایزنی‌ها در دو سطح معاونان و کارشناسی شش ساعت به طول انجامید و همه موضوعات مورد بحث قرار گرفت. این رایزنی‌ها بعد از چهار ساعت و نیم برای اقامه نماز هیأت مذاکره کننده ایرانی برای نیم ساعت متوقف و دوباره از سر گرفته شد و در نهایت ساعت 20 به وقت ژنو پایان یافت.

معاون وزیر امورخارجه و رییس هیات مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان در ژنو پس از پایان گفت‌وگوهای دوجانبه با مقامات آمریکایی گفت: «هنوز در مراحل اولیه هستیم و شش ساعت و نیم گفت‌وگو کردیم.»

سید عباس عراقچی افزود: «تقربیا درباره همه مسائلی که مطرح است به خصوص تحریم‌ها بحث های مفصلی هم در سطح معاونان و هم در سطح کارشناسی صورت گرفت.»

او گفت: «عصر سه شنبه گفتگوهای دوجانبه با بقیه کشورهای 1+5 ادامه می‌یابد و چهارشنبه جلسه‌ای با همه اعضای گروه 1+5 خواهیم داشت.»

عراقچی گفت: «به دلیل انکه بحث ها خیلی جزئی و خیلی ریز شده است در برخی از موارد راه حل هایی وجود دارد و در بعضی از مراحل هنوز باید بیشتر تلاش و بحث شود.»

او با اشاره به اینکه در موقعیتی نیستیم که مذاکرات را قضاوت کنیم، اظهار کرد: «فضای جلسات فضای بسیار خوبی است اما در اینکه به راه حل برسیم هنوز فاصله وجود دارد.»

در این دور از مذاکرات که نخستین دور مذاکرات جامع در دوره تمدید هفت ماهه است و احتمالا آخرین دور مذاکرات در سال 2014 میلادی خواهد بود، ریاست هیات ایرانی را «سید عباس عراقچی» و «مجید تخت روانچی» به ترتیب معاونان حقوقی و بین الملل و اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه برعهده دارند.

ریاست هیات آمریکایی را نیز «وندی شرمن» برعهده دارد.

علاوه بر عراقچی و روانچی، «حمید بعیدی نژاد»، «داود محمدنیا»، «محمد امیری»، «حسین زمانی نیا» و یک کارشناس حقوقی اعضای تیم هسته ای ایران را در این مذاکرات تشکیل می دهند.

اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا نیز در این دور از مذاکرات علاوه بر شرمن، عبارتند از: مدیرکل ارشد شورای امنیت ملی آمریکا در امور ایران عراق و کشورهای خلیج فارس، مشاور ارشد معاون وزارت امورخارجه در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی، مدیرکل شورای امنیت ملی آمریکا در امور عدم اشاعه، مشاور حقوقی وزارت امور خارجه، مدیرکل دفتر ایمنی و امنیت اتمی وزارت انرژی، مشاور ارشد وزارت خزانه داری در امور تحریم ها، مشاور ارشد معاون وزارت امور خارجه.

دور قبلی مذاکره ایران و 1+5، 26 آبان ماه تا سوم آذرماه در شهر وین اتریش در سطح وزیران امور خارجه برگزار شد ولی طرفین نتوانستند در سوم آذرماه(24 نوامبر) که دومین ضرب الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافق نهایی بود، به تفاهم برسند.

از این رو، وزیران امور خارجه 1+5 با وجود تایید پیشرفت مذاکرات اعلام کردند که برای رسیدن به توافق جامع نیاز به زمان بیشتری است و تهران با پیشنهاد تمدید مذاکرات برای هفت ماه دیگر موافقت کرد.

مذاکرات برای هفت ماه و هفت روز دیگر تمدید شد تا طرفین در چهار ماه نخست به توافق سیاسی یا کلی دست یابند و در سه ماه دیگر، جزئیات تفاهم را مکتوب کنند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها