بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۴۶۲۳۷
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۱
سهم زنان شاغل از سال ۱۹۹۵ تا کنون ۱۰ درصد افزایش داشته است. در مقابل سهم مردان در بازار کار در همین مدت زمان افزایش یک درصدی را نشان می‌دهد.
تدبیر24:نرخ اشتغال زنان در آلمان رو به افزایش است. در مقابل این نرخ برای مردان از سال ۱۹۹۵ تاکنون تنها یک درصد رشد داشته است. بالارفتن سطح آموزشی و تحصیلی و خواست استقلال مالی از دلایل این رشد عنوان می‌شوند.
 
زنان در آلمان نقش خود را در بازار کار جدی‌تر از پیش دنبال می‌کنند. بر پایه‌ی گزارشی که انستیتوی پژوهش‌های اقتصادی آلمان (DIW) منتشر کرده است، سهم زنان شاغل از سال ۱۹۹۵ تا کنون ۱۰ درصد افزایش داشته است. در مقابل سهم مردان در بازار کار در همین مدت زمان افزایش یک درصدی را نشان می‌دهد.
 
در سال ۲۰۱۴ زنان ۴۶ درصد از شاغلان را تشکیل می‌دهند. اما از آنجا که زنان در مقایسه با مردان بیشتر به صورت پاره‌وقت کار می‌کنند، سهم آنان از نظر حجم کار، به ۴۰ درصد می‌رسد. با انتشار نتایج پژوهش‌های تازه، انتظار می‌رود که در صورت ادامه این روند، این نسبت بر عکس شود.
 
یکی از کارشناسان بازار کار در آلمان معتقد است: « آمادگی زنان برای سهیم بودن در دنیای کار در دو دهه گذشته در گروه‌های سنی و سطوح تحصیلی گوناگون، افزایش یافته است. این درحالی است که در میان مردان این گرایش تنها در گروه سنی ۵۵ سال به بالا دیده می‌شود.»
 
نرخ اشتغال مردان بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ کاهش یافته و اکنون تنها یک درصد بالاتر از نرخ اشتغال مردان در سال ۱۹۹۵ میلادی است.
 
دلایل استقبال زنان از اشتغال
 
تحلیلگران بازار کار در آلمان، افزایش سهم اشتغال زنان را نتیجه‌ی رشد سطح آموزشی آنان می‌دانند. به گفته‌ی یکی از این کارشناسان، اگر این گرایش و روند به همین صورت ادامه یابد، در آینده هم با سیر صعودی نرخ اشتغال زنان روبرو خواهیم بود.
 
دلیل دیگری که گفته می‌شود به افزایش سهم زنان در بازار کار کمک کرده است، انگیزه‌ی زنان برای استقلال مالی در برابر مردان است. تغییرات دنیای کار نیز به افزایش اشتغال زنان کمک کرده است.
 
امروزه در بسیاری از مشاغل - برای نمونه کار در صنایع- که در گذشته به طور سنتی مشاغلی مردانه به شمار می‌آمدند هم زنان زیادی مشغول به فعالیت‌اند. در حوزه‌هایی مانند حوزه بهداشت و درمان، خدمات اجتماعی، مشاغل تربیتی و آموزشی هم غلبه با زنان است.
 
تعیین سهمیه‌زنان در رده‌های مدیریتی
 
از سوی دیگر موضوع تعیین سهمیه‌ی زنان در رده‌های مدیریتی هم سال‌هاست که یکی از موضوع‌های مهم مورد بحث در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی است. آلمان برای مشارکت دادن بیشتر زنان در بازار کار سیاست‌های ویژه‌ای را دنبال می‌کند.
 
احزاب آلمانی در ماه‌های پایانی سال ۲۰۱۳ میلادی بر سر تعیین درصد الزامی برای مشارکت زنان در رده‌های مدیریتی به توافق رسیدند. این توافق ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ به بار نشست و نتیجه آن تصویب پیش‌نویس قانونی شد که شوراهای بازرسی شرکت‌های آلمانی ثبت شده در بورس را موظف می‌کند از سال ۲۰۱۶ میلادی میزان مشارکت زنان در رده‌های مدیریتی را به ۳۰ درصد برسانند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها