بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۵۰۰۳۴
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
تدبیر24: سام سکوتی بداغ - اگرچه آتش بس عربستان  میان عربستان و یمن خیلی از طرف ارتش عربستان جدی گرفته نشده است و حملات گاه و بیگاه بر سر مردم یمن
 همچنان ادامه دارد اما گزارش سی ان ان از  جنگ این دو کشور در نوع خود جالب توجه است و شبکه خبری امریکا هم  تلویحا ایران را برنده این منازعه منطقه ای قلمداد کرده است  که این هم یکی دیگر از  موفقیتهای دستگاه دیپلماسی دولت تدبیر و امید است.
در آغاز حمله به یمن بیشتر کشورهای منطقه از  تصمیم عربستان حمایت کردند و  در فکر همکاری و پیوستن به ائتلاف عربستان هم بودند اما پس از ورود ایران به ماجرا و صحبت با مقامات پاکستانی آنها از همکاری با عرب ها سر باز زده و حتی در مذاکره ای که پاکستانی ها با مقامات عربستانی داشتند آنها را دعوت به همکاری با ایران و توافق با ایران بر سر حوثی ها کردند و  از ایران هم خواستند حوثی ها را راضی به توافقی کنند که عربستانی ها بتوانند با آن کنار بیایند.
در کنار پاکستانی ها که دست رد به سینه سعودی ها زدند  ترک ها  هم اگر چه در آغاز موافق  سرکوب حوثی ها بودند   بر اساس همان گزارش سی ان ان پس از سفر از رجب طیب اردوغان به ایران ( همان سفری که خیلی از  دوستان سخت تلاش می کردند اتفاق نیفتد و دولت را به دلیل همان سفر مورد نقد های تندی قرار دادند) تغییر موضع داده و  صریحا اعلام کردند روابط تجاری با ایران را  ارجح می دانند و تقاضای راه حل سیاسی برای پایان مناقشه یمن را کردند.
عربستان وارد مهلکه ای شده است که  نه قادر به خروج از آن  بدون قبول یک شکست نظامی و سیاسی است و نه حاضر است حوثی ها را که مورد حمایت ایران است در قدرت بپذیرد و دلیل عدم توجه به آتش بس هم ناشی از همین سردرگمی است که نمی داند با کدامین  دلیل حملات تجاوز گرایانه ای که جز بدنام تر کردن آل سعود هیچ منافع دیگری برای آنها نداشته است را توجیه کند.
به نظر یکی دیگر از معجزات دستگاه ظریف و موقعیت سنج وزارت امور خارجه دولت تدبیر و امید پیش بینی باتلاقی شدن سرزمین های خشک یمن برای ارتش عربستان است  و متعاقب آن معجزه پیروزی در جنگی است که ما حضور فیزیکی در آن نداریم.
در پایان روی سخنم با آنانی است که  دیپلماسی  خارجی را هم با هیجانات روز پیوند می زنند و از دولت انتظار دارند  همچون گذشته دست به اتخاذ تصمیمات  هیجانی (یهویی) بزند که جز هزینه برای  و متحدان ما در منطقه سودی دیگری نمی تواند داشته باشد، اگر تلاش های دولت و  سیاست خارجی آن منجر به نجات جان هر انسان بی گناهی شود که در مورد یمن تا حدودی مؤثر هم افتاده و کارکرد مثبتی داشته است .
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها