بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۵۰۳۸۰
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۷
مصوبه روز سه شنبه مجلس اما پرده از نگرانی عمیق‏تری برم‌ی‏دارد؛ احتمال رد صلاحیت نمایندگان فعلی برای مجلس دهم. کاملا مشخص است که عده‌‏ای در مجلس نهم از پیش می‏‌دانند که احتمالا از سد ردصلاحیت‌‏های انتخاباتی نخواهند گذشت.
تدبیر24:  مجلس اصولگرای نهم با تصویب طرحی جدید در جلسه روز سه‌شنبه بیش از گذشته روشن کرد که تا چه حد نگران حفظ ترکیب فعلی در بهارستان است. نمایندگان مجلس در این روز به طرحی دو‌فوریتی رای دادند که صلاحیت آنها را برای انتخابات مجلس دهم استمرار می‌‏بخشد. با این طرح نمایندگان فعلی نیازی به گذر از راهروهای پر پیچ و خم بررسی و تائید صلاحیت ندارند. 
 
به گزارش آفتاب به نقل از خرداد؛ روز سه‌شنبه نمایندگان با رای مثبت خود طرحی را به تصویب رساندند که بر اساس آن در صورت ثبت‌نام نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی برای دوره بعد صلاحیت آنان برای نمایندگان به مجلس استمرار می‌یابد مگر آنکه شورای نگهبان در جلسه رسمی خود تا ۱۵ روز قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی به استناد اسناد و مدارک معتبر عدم احراز را اعلام کند. بر این اساس سایر عوامل اجرایی یا نظارتی حق اظهارنظر درخصوص صلاحیت افراد مذکور را ندارند.
 
این مصوبه در کنار طرح استانی‌شدن انتخابات پرده از قسمت دیگری از نگرانی‏‌های اصولگرایان برای انتخابات مجلس دهم برمی‏‌دارد. به عبارتی اگر استانی‌شدن انتخابات راهکار ضمنی اصولگرایان برای غلبه بر حریف در کسب آرا باشد، مصوبه جدید بیان‌کننده نگرانی این طی از احتمال ردصلاحیت‏‌هایی در انتخبات است. حالا با این دو مصوبه می‏‌توان برداشت دقیق‏تری از نگرانی‏‌های اصولگرایان و مخالفان دولت برای انتخابات مجلس دهم داشت. 
 
استانی‌شدن؛ گذر از پیچ عدم محبوبیت
استانی‌شدن انتخابات به‌زعم بسیاری عملا یک رانت خودساخته برای نمایندگان فعلی مجلس است تا با استفاده از شهرتی که توانسته‌‏اند طی 4 سال اخیر در مناطق برای خود دست و پا کنند، عملا چند قدم از رقبای سیاسی خویش پیشی بگیرند. بر اساس این مصوبه هر نامزدی برای راهیابی به مجلس دهم نیازمند کسب درصدی از آرای استانی نیز می‏‌باشد و همین هم راه را برای نامزدها و چهره‌‏های تازه به میدان آمده در مقابل نمایندگان فعلی بسیار تنگ و محدود می‌‏کند. چهره‏‌های جدیدی که از این پس باید به فکر معرفی خود در سطح یک استان باشند، نه تنها یک شهرستان و حوزه انتخابیه محدود. این مصوبه عملا نگرانی اصولگرایان از مقبولیت عمومی در مقابل رقبای اعتدالی و اصلاح‌طلب را به رخ کشیده است. مقبولیتی که آخرین بار در جریان انتخابات 24 خرداد سنجیده و منجر به شکست اصولگرایان شد. آنها با این تاکتیک سعی دارند تا از موقعیت فعلی خود و رقیب حداکثر بهره و استفاده را برده و راه را برای کسب کرسی‌‏های بیشتر در مجلس دهم هموار کنند.
 
استمرار صلاحیت نمایندگان؛ مجلس نشینان در این 4 سال خطایی کرده‌‏اند؟
 
مصوبه روز سه شنبه مجلس اما پرده از نگرانی عمیق‏تری برم‌ی‏دارد؛ احتمال رد صلاحیت نمایندگان فعلی برای مجلس دهم. کاملا مشخص است که عده‌‏ای در مجلس نهم از پیش می‏‌دانند که احتمالا از سد ردصلاحیت‌‏های انتخاباتی نخواهند گذشت. اینکه به چه دلیل این اتفاق رخ خواهد داد، معلوم نیست. اما چرایی آن را خود نمایندگان بهتر از هر کسی می‌‏دانند. هرچند در ماه‌‏های اخیر نشانه‏‌هایی دال بر احتمال ردصلاحیت برخی از اصولگرایان بهارستان بروز کرد که حتی مسایل مالی و تخلفات اقتصادی و اداری هم از جمله آن بود. به طور نمونه می‏‌توان به افشاگری‏‌های هیات رسیدگی به تخلفات نهاد ریاست جمهوری درباره حکم برخی نمایندگان فعلی مجلس و رد صلاحیت آنها برای انتخابات اسفند 94 اشاره کرد. 
 
اینکه دیگر نمایندگان احتمالا چه کارنامه‏‌ای از خود در 4 سال مجلس نهم بر جای گذارده‌‏اند که نگران رد صلاحیت خویش شده‏‌اند، معلوم نیست. تنها موضوع مشخص نگرانی عمیق آنها از رد شدن این صلاحیت است.
 
اگر قدری به عقب و زمان انتخابات مجلس نهم برگردیم، خواهیم دید که این نگرانی چندان هم بیراه نیست. بدون شك نمايندگان از تكرار تجربه سال ٩٠ واهمه دارند. مجلس هشتم در روزهايي به انتخابات مجلس نزديك مي‌شد كه اختلافات ميان مجلس و دولت در مراحل آغازينش بود. همين انتخابات كافي بود تا هيات‌هاي اجرايي نزديك به ١٠٠ نماينده مجلس وقت را براي انتخابات مجلس نهم تاييد صلاحيت نكنند. بيشتر رد صلاحيت‌شدگان اما در مرحله بررسي صلاحيت‌ها در شوراي نگهبان توانستند از سد تاييد صلاحيت‌ها بگذرند. حالا هم به نظر مي‌رسد كه نمايندگان فعلي مجلس از تكرار اتفاق سال ٩٠ واهمه دارند و به سراغ نزديك‌ترين راه ممكن براي جلوگيري از بررسي صلاحيت‌هاي‌شان رفته‌اند.
 
اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم نه رقیبی داشتند و نه کسی بود که چندان جدی و محکم مچ آنها را بگیرد. با این حال در بررسی‏‌های اولیه صلاحیت 100 نفر از آنها رد می‏‌شود. این اتفاق به احتمال زیاد با توجه به شرایط کاملا متفاوت سیاسی کشور در حال حاضر با گستردگی بیشتری رخ خواهد داد. 
 
بدین ترتیب تا اینجای کار نمایندگان مجلس نهم نشان داده‏اند که هم واهمه‏‌ای جدی از نداشتن رای و پایگاه مردمی در رقابت سیاسی دارد که برای رفع آن طرح استانی شدن انتخابات را علم کردند و هم احتمالا به دلایلی تعداد زیادی از آنها رد صلاحیت خواهند شد که اکنون بر استمرار صلاحیت خود برای مجلس دهم پافشاری می‌‏کنند. 
منبع: آفتاب
برچسب ها: تدبیر24 ، مجلس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها