بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۵۳۷۵۵
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴
 تدبیر24طرفین مذاکره ایران و 1+5 اراده لازم را برای امضای توافقنامه هسته‌ای دارند. طرفین تا اینجای مذاکرات را به خوبی پیموده‌اند و نیک می‌دانند اگر این مذاکرات به سرانجام نرسد پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی خواهد داشت. البته برخی به دولت اوباما پیشنهاد کرده‌اند تحریم‌های به‌اصطلاح مربوط به حقوق‌بشر باقی بماند و برداشته نشود که این درخواست کاملا قابل پیش‌بینی بود زیرا تحریم‌هایی که در محدوده اختیارات رئیس‌جمهور است با تصمیم اوباما به سرعت برداشته خواهد شد ولی تحریم‌های کنگره مشروط به موافقت اعضای آن است و با طرز تفکری که اعضای کنگره منهای جمهوریخواهان دارند سعی خواهند کرد لغو بخشی از تحریم‌ها در بازه زمانی طولانی‌مدت صورت گیرد. البته برخی از کارشناسان که قبلا با آقای اوباما همکار بودند نامه‌ای خطاب به وی نوشته‌اند تا توافقی بین ایران و آمریکا صورت نگیرد و اوباما سختگیری بیشتری نسبت به اقدامات هسته‌ای ایران انجام دهد. براساس تاکید جان کری چنین درخواست‌هایی خلاف چارچوب لوزان است و قرار نیست اظهارنظرجدید مورد توجه دولت اوباما و تیم مذاکره کننده هسته‌ای این کشور قرار گیرد. همچنین اعلام شده است که تعدادی از پرانتزهای محل اختلاف طرفین مذاکره برداشته شده و این می‌تواند نشانه‌ خوبی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات باشد. به نظر می‌رسد تا تاریخ ذکر شده طرفین می‌توانند به توافق برسند ولی امکان دارد برای یک دوره چندروزه مذاکرات ادامه پیدا کند اما تاکید طرفین بر این است که تا 10تیر ماه به توافق برسند بنابراین نظرات حاشیه‌ای حتی نظرات نمایندگان کنگره درموقعیت فعلی بر چارچوب مذاکرات تاثیری نخواهد گذاشت. اگر توافق بین ایران و غرب نهایی شود و طرفین آن را امضا کنند احتمالا در شورای امنیت رای گیری خواهد شد و اگر شورای امنیت براساس یک قطعنامه اعلام کند خواسته‌ها و درخواست‌های آن شورا از طرف ایران اجابت شده است و آژانس هم گزارشی بر این مبنا بدهد آنگاه شورای امنیت تحریم‌ها را برخواهد داشت. درنتیجه اختیارات کنگره آمریکا ضعیف خواهد شد زیرا کنگره ملزم به تایید مصوبه‌های شورای امنیت خواهد بود. در صورت توافق شرایط ایران در جهان ومنطقه نیز دستخوش تغییر خواهد شد لذا در فضای جدید تصمیمات با آنچه الان پیش‌بینی می‌شود متفاوت خواهد بود. برداشته شدن برخی از تحریم‌ها در محدوده وزارت خزانه‌داری آمریکاست و حتی اگر کنگره اجازه لغو تحریم‌های مربوط به بانک مرکزی ایران را ندهد آنگاه وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌تواند راساً تحریم‌های مربوط به بانک‌ها و بانک مرکزی ایران را لغوکند. سایر تحریم‌های کنگره در مورد ایران نیز مقوله دیگری است که اگر هم مطرح شود روند متفاوتی با تحریم‌های هسته‌ای خواهد داشت. اگر توافق صورت بگیرد دستاورد بزرگی برای دو طرف مذاکره است و فضای جدیدی هم برای دولت اوباما و کشورهای اروپایی و هم ایران ایجاد خواهد شد. 
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها