بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 28
کد خبر: ۵۴۷۴۳
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲
  تدبیر24: باستان‌شناسان الواحی به قدمت 4000 سال را در ترکیه پیدا کرده‌اند که روی آن‌ها مطالبی درباره حقوق زنان حک شده است.

حفاری‌ها در استان کایسری ترکیه باستان‌شناسان را به کشف الواحی از عصر برنز رسانده که روی آن‌ها مضامینی درباره حقوق زنان در جامعه به نگارش درآمده است.

کاوش‌ها در این منطقه از سال 1948 آغاز شده و باستان‌شناسان آن را یکی از قدیمی‌ترین میراث تاریخی خاورمیانه می‌دانند. پژوهشگران در آخرین بررسی‌های خود در «کول تپه» موفق شدند الواحی را از زیر خاک درآورند که نه تنها اطلاعاتی درباره اقتصاد و روابط تجاری آشوریان، بلکه درباره زندگی اجتماعی و جزییات شخصی زندگی ساکنین این منطقه در اختیارشان قرار می‌دهد.

حقوق زنان، فرزندخواندگی و ازدواج‌های از پیش تعیین‌شده از جمله مباحثی هستند که در این لوح‌های 4000 ساله مورد بحث قرار گرفته‌اند. نامه احساسی یک زن به همسرش و نامه زن دیگری که در آن به مادرشوهرش اشاره کرده، از دیگر متون یافت‌شده در این بخش از آناتولی هستند. 23 هزار و 500 عدد از این الواح به موضوعات تجاری پرداخته‌اند.

به گفته تاریخدانان، مردم این منطقه پیش از مردم دیگر نواحی آناتولی باسواد شدند. 90 درصد این لوح‌ها اکنون در موزه تمدن‌های آنکارا در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد. ترک‌ها امیدوارند بتوانند نام کول تپه را در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت برسانند.

به گزارش حریت دیلی نیوز، ابزار و اشیائی که در این منطقه کشف شده متعلق به دوره‌های برنز، آهن و دوره حکومت امپراطوری‌های روم و یونان است. در یکی از مهم‌ترین الواح یافت‌شده که قدمت آن به 2000 سال پیش از میلاد می‌رسد، توضیح داده شده که در آن زمان پادشاهان مختلفی در آناتولی حکم‌فرمایی می‌کردند و پادشاهی کانیش قدرتمند‌ترین آن‌ها بوده است.

باستان‌شناسان تاکنون تنها بخش کوچکی از منطقه کول تپه را مورد کاوش قرار دادند. گفته می‌شود 4000 سال پیش، بیش از 70 هزار نفر در این منطقه سکونت داشتند. به گفته کارشناسان، حفاری کامل این ناحیه ممکن است 5000 سال به طول بیانجامد
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها