بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۵۵۴۶۶
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۰
پزشکان دانشگاه مک‌مستر کانادا در بررسی‌های جدید خود دریافتند که باکتری‌های روده نقش مهمی در بروز افسردگی و اضطراب بازی می‌کنند.
  تدبیر24این بررسی اولین مطالعه‌ای است که به تحقیق روی نقش باکتری‌های روده‌ای در تغییر رفتار فرد پرداخته است. به گفته «پرمیسل برسیک»، نویسنده ارشد این مطالعه در بررسی‌های آزمایشگاهی روی موش‌ها مشاهده شد که این باکتری‌ها نقش مهمی در بروز رفتارهای ناهنجار و غیرطبیعی بازی می‌کند.

برسیک همچنین افزود: این نقش تنها به باکتری‌ها برنمی‌گردد بلکه رابطه دوسویه‌ای بین استرس در موش‌های آزمایشگاهی و «میکروبیوتا»ی بدن آنهاست. «میکروبیوتا» معرف مجموعه‌ای از گونه‌های میکروارگانیسم است که در اعضای مختلفی که با محیط خارج از بدن ارتباط دارند از جمله در سطوح و لایه‌های عمقی پوست، دهان، ریه و روده زندگی می‌کنند. پیش از این مشخص شده بود باکتری‌های روده‌ای بر نوع رفتار تاثیر می‌گذارد اما بیشتر مطالعات پیشین روی موش‌های سالم و طبیعی انجام گرفته بود.

در این مطالعه پزشکان موش‌ها را در دوران اولیه زندگی‌شان در معرض استرس قرار دادند و آنها را روزانه به مدت سه ساعت از مادرانشان جدا کرده و مجدد پیش مادرهایشان بازمی‌گرداندند. این تیم تخصصی مشاهده کردند موش‌هایی با میکروبیوتای پیچیده که از مادر خود جدا شده بودند، رفتارهای شبه افسرده و مضطرب از خود بروز می‌دادند و سطح هورمون استرس کورتیکوسترون آنها غیرمعمول بوده است. همچنین به دلیل وجود پیام‌رسان‌های عصبی مشخص شد معده آنها دچار نارسایی است.

به گزارش ساینس دیلی، همچنین متخصصان، این آزمایش را در شرایط فقدان باکتری انجام داده و مشاهده کردند در موش‌هایی که از مادرانشان جدا شده‌اند سطح هورمون استرس تغییر کرده و دچار نارسایی معده شده‌اند اما هیچ علامتی از افسردگی و اضطراب در آنها وجود نداشته است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها