بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 25
کد خبر: ۵۵۶۴۲
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷
بخش‌هایی از محوطه تاریخی «زال تپه» متعلق به عصر آهن و اسلامی میانی به ویلا تبدیل شد.
 تدبیر24: مهناز طاهری، سرپرست گمانه‌زنی «زال‌تپه» گفت: یافته‌های فرهنگی به دست آمده در عملیات گمانه‌زنی زال‌تپه شهرستان فردیس استان البرز وجود استقرار در دو دوره، آهن و اسلامی میانی در این محوطه را به اثبات رساند.

او تاکید کرد: بخش‌هایی از این تپه تاریخی توسط مالکان اطراف تپه، متصرفان و متعرضان به بهانه‌ی ساخت باغ و ویلا مورد دخل و تصرف قرار گرفته بود، از این رو تعیین عرصه و پیشنهاد حریم در این محوطه تاریخی در دستور کار میراث فرهنگی استان البرز قرار گرفت .

طاهری با تاکید بر این‌که در این محوطه 18 گمانه حفر شد و هیات باستان شناسی به مدت یک ماه به گمانه‌زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنها حریم اثر در محوطه پرداخت، افزود: بررسی‌ها حاکی از این است که عرصه واقعی تپه بیش از عرصه ظاهری آن است و یافته‌های فرهنگی نشان از وجود استقرار در دو دوره، آهن و اسلامی میانی در این محوطه است.

سرپرست گمانه‌زنی زال تپه ادامه داد: بخش‌هایی از این تپه تاریخی توسط مالکان پیرامون تپه، متصرفان، متعرضان به بهانه ساخت باغ و ویلا مورد دخل و تصرف قرار گرفته است، به همین دلیل اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز به طور جدی پیگیر تامین اعتبار برای ساماندهی و تعیین عرصه این اثر بود تا سرانجام این اعتبار از محل اعتبارات استانی محقق شد.

طاهری اظهار کرد: پس از پایان گمانه‌زنی، مراحل نقشه‌برداری، نشانه‌گذاری و نصب تابلو انجام شد و اکنون تدوین گزارش گمانه‌زنی و تعیین حریم این تپه‌ی تاریخی در دست اقدام است که پس از آن در شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز مورد بررسی قرار گرفته و برای ارزیابی به پژوهشگاه و پس از تایید برای بررسی و تصویب عرصه و حریم تپه به معاونت میراث فرهنگی سازمان ارسال می‌شود.

این باستان شناس در ادامه گفت: آثار برجای مانده از قرون گذشته به شکل موزون و هماهنگ با اقلیم و محیط اطراف خود پیوند خورده و از منظر زیبایی شناختی، مردم‌شناسی و تاریخی به صورت فرهنگی شاخص و ارزشمند به شمار می‌آیند. ژ

سرپرست گمانه‌زنی «زال‌تپه» افزود: متاسفانه امروزه این آثار ارزشمند و بی بدیل، در معرض آسیب، خطر، وبی مهری قرار گرفته‌اند،‌هر چند یکی از این محوطه‌ها یعنی «زال تپه» درشهرستان فردیس به ثبت ملی رسیده است.

این باستان‌شناس با بیان اینکه در چند سال اخیر برنامه تعیین عرصه و حرایم محوطه‌ها و بناهای تاریخی از طرف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: این برنامه برای صیانت و حفاظت قانونی از آثار مورد توجه ویژه قرار گیرد.
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها