بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۶۳۹۵۷
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۰
تدبیر24 : "نوژن اعتضادالسلطنه" روزنامه نگار ایرانی در مطلبی در سایت "اینترنشال پالسی دایجست" می نویسد:" در طول ماه های اخیر نوع پوشش اخبار مرتبط با سردار قاسم سلیمانی تغییر کرده است. اگر پیش تر حضور او در سوریه و عراق و گمانه زنی درباره دیدارهایش با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه بازتاب داده می شد و گفته می شد که مشاوره های او به پوتین، روسیه را ترغیب به حمله هوایی نظامی در سوریه کرده است اکنون تعداد سخنرانی های داخلی او در جمع نمایندگان مجلس و فرماندهان نظامی و فرماندهان پلیس افزایش یافته است. او اخیرا در جمع فرماندهان پلیس از لزوم "مدیریت دینی" و "انقلابی" و لزوم "پاسداری از اسلام" سخن گفت. او گفته بود که لازم است پلیس فرمایشات مقام معظم رهبری را عملی کند. او نظام سیاسی اسلامی ایران را دارای قدسیت خوانده بود. در همین راستا روزنامه "وطن امروز" از اصلی ترین مخالفان توافق هسته ای که همصدا با "روزنامه "کیهان" وابسته محافظه کاران افراطی است نیز عکس  سردار سلیمانی را تیتر یک خود کرده بود. افزایش اظهارات سردار سلیمانی در زمینه سیاست داخلی می تواند نشانه ای از این موضوع باشد که احتمال حضور او در انتخابات ریاست جمهوری بعدی وجود دارد. سردار سلیمانی با چهره های اصلاح طلب و اصولگرا روابط نزدیکی دارد با این حال، شعارهایی که او می دهد و کلید واژه هیاش از جمله "شهادت"، "ارزش های انقلابی" و "صیانت از اسلام" آن مواردی هستند که مورد تاکید جریان اصولگرا قرار دارند. انتخابات مجلس اخیر در ایران با ناکامی بزرگ اصولگرایان و محافظه کاران همراه بود. در انتخابات مجلس خبرگان نیز آیت الله محمد یزدی و مصباح یزدی از جمله اصلی ترین روحانیون محافظه کار به دلیل رای پایین رای دهندگان  به آنان حذف شدند. زمزمه های حضور دوباره احمدی نژاد نیز به گوش می رسد اما اطرافیان او به قدری دچار اتهامات فساد مالی شده اند و به اندازه ای دولتش مدیریت غلط در حوزه های مختلف داشته است که اصولگرایان رغبتی برای پشت سر او قرار گرفتن ندارند".

به گزارش خرداد، نویسنده این مطلب باور دارد که در این میان، سردار سلیمانی می تواند گزینه خوبی برای اصولگرایان در انتخابات آینده باشد. او می نویسد:"نام سردار سلیمانی برای اولین بار پیش از انتخابات سال 1392 در عرصه سیاست داخلی شنیده شد. در آن زمان عده ای از او برای نامزدی در انتخابات دعوت کردند اما این دعوت از سوی او پذیرفته نشد. سردار سلیمانی جزو معدود چهره هایی در درون نظام سیاسی ایران است که در میان طیفی از نوجوانان و جوانان نیز علاوه بر خرده بورژوازی مذهبی محبوبیت بالایی دارد. در سال 1392 نتایج نظرسنجی صورت گرفته توسط خبرگزاری مهر نشان داد که او حتی از محمد جواد ظریف نیز محبوب تر است. اما سردار قاسم سلیمانی کیست؟ او در سال 1336 خورشیدی در یکی از مناطق استان کرمان به دنیا آمد. در نوجوانی به کار بنایی مشغول بود اما پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ به سپاه پاسداران پیوست. وی پیش از پیوستن به سپاه برای مدتی در سازمان آب کرمان نیز کار کرده بود .او  که در زمان جنگ ایران و عراق، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله کرمان بود، پس از پایان جنگ نیز این سمت را برای چندین سال حفظ کرد. او در سال ۱۳۷۹ به‌عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران منصوب شد".

این روزنامه نگار با اشاره به پیشینه اظهارات سردار سلیمانی درباره مسائل داخلی می نویسد:" در عرصه سیاست داخلی معدود دفعاتی بوده که نام او مطرح شود. برای مثال، او در سال 1378 به همراه تعدادی از فرماندهان سپاه به رییس جمهوری دولت اصلاحات نامه ای نوشت که خواستار رسیدگی به وقایع پس از اعتراضات دانشجویان در 18 تیر شده بود و از رییس جمهوری خواسته بودند تا در برابر این واقعه "منفعلانه" برخورد نکند. آنان نوشتند:" جناب آقاي رییس جمهوری، تا كي با اشك بنگريم و خون دل بخوريم و با هرج و مرج و توهين، تمرين دموكراسي كنيم و به قيمت از دست رفتن نظام صبر انقلابي داشته باشيم؟ جناب آقاي رئيس‌جمهور، اگر امروز تصميم انقلابي نگيريد و رسالت اسلامي و ملي خودتان را عمل نكنيد، فردا آن‌قدر دير و غيرقابل جبران است كه قابل تصور نيست". یکی دیگر از امضا کنندگان این نامه "محمد باقر قالیباف" از فرماندهان نظامی پیشین سپاه و شهردار کنونی تهران بود. او یکی از نزدیک ترین دوستان سردار سلیمانی محسوب می شود. گفته شده بود که در سال 1384 قالیباف پیشنهاد داده بود که سردار سلیمانی فرماندهی پلیس را برعهده گیرد که این موضوع عملی نشد".

نویسنده این مطلب با اشاره به رویکرد سردار سلیمانی درباره سیاست خارجی می نویسد:"سردار قاسم سلیمانی نظر مثبتی نسبت به غرب ندارد. برای مثال، او در شهریور سال 1394 گفته بود که حضور اروپایی ها در ایران با هماهمنگی امریکا است. انتقاد او از حضور هیئت های اقتصادی بود که از سوی کشورهای اروپایی به ایران سفر کرده بودند. او هم چنین در سال 1394 گفته بود که جغرافیای امریکا دچار آسیب جدی شده است. او معتقد است که امریکا خواستار نابودی داعش نیست بلکه به دنبال مدیریت آن گروه است. او هم چنین در عرصه داخلی  همانند اصولگرایان به شدت خواستار مذهبی تر شدن جامعه است. او در سال 1394 گفته بود که بزرگترین خیانت آن است که کسی بخواهد مذهب را در درون جامعه کمرنگ کند".

این روزنامه نگار در بخش نتیجه گیری این مقاله تحلیلی می نویسد:"اکنون زمان به نفع روحانی نیست و به سرعت می گذرد. او فرصت زیادی برای بهبود وضعیت معیشتی مردم در دوران پسا تحریم ندارد. از سوی دیگر محافظه کاران علاوه بر سرزنش روحانی در این باره که توافق هسته ای نتایج اقتصادی ملموسی برای ایران نداشته است از سیاست های فرهنگی و اجحتماعی او راضی نیستند. در این میان، اصولگرایان که برگ برنده ای ندارند و شاید بتوانند روی سردار سلیمانی حساب باز کنند فردی که به نوعی "قهرمان ملی" ایران در منطقه معرفی شده و در فسادهای مالی نقشی نداشته و زندگی ساده ای دارد و روابط حسنه ای نیز با مقم معظم رهبری دارد. همزمان با کاهش تعداد نمایندگان روحانی در مجلس آینده شاید بتوان منتظر ظهور فردی از میان نظامیان در عرصه سیاست بود".

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها