بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 25
کد خبر: ۶۵۶۷۲
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۱
رییس جمهوری در همایش گرامیداشت هفته قوه قضائیه گفت :هر مقدار اعتماد مردم به قوه قضائیه بیشتر باشد در آن جامعه، امنیت قضایی بیشتر خواهد بود.
تدبیر24: حجت الاسلام حسن روحاني به عنوان رئيس قوه مجريه در کنار علي لاريجاني رئيس قوه مقننه، مهمان آيت الله صادق آملي لاريجاني رئيس دستگاه قضا و سخنران ويژه همایش بزرگداشت هفته قوه قضاییه بود. او سخنانش را با اشاره به همزماني اين هفته و ايام شهادت اميرالمومنين آغاز کرد که اسوه بزرگ عدالت و دادگستری در تاریخ است و زندگی او صدای عدالت انسانیت و مظلومان است. امامي که حتی نسبت به قاتل خود هم توصیه به عدل کرد و با آخرین کلمات زندگی‌اش نشان داد که امیرمومنان، «داد گستر» است.

او در ادامه از شهيد بهشتي به عنوان «معمار بزرگ قانون اساسی و قوه قضاییه» ياد کرد که شخصیت کم‌نظیری در تاریخ روحانیت بود و در فهم احکام دین و فقیه بودن به معنای واقعی کلمه "جهاندیده" و در ادب و اخلاق و نظم، "بی‌نظیر" بود. از نگاه روحاني، هیچ جمله‌ای نمی‌تواند بهشتی را تعریف کند جز کلام امام که فرمود بهشتی یک ملت بود.

اهم سخنان رئيس جمهور در اين مراسم را در ادامه بخوانيد:

** امروز در شرایطی هستیم که نیازمند قوه قضاییه قوی، به‌روز و چابک باشد که بتواند پناهگاه مردم سرزمین ما باشد. اگر مردم شب به راحتی می‌توانند سر به بالین بگذارند. به دلیل وجود قوه قضاییه توانا است در هیچ کشوری امنیت کشور حفظ نخواهد شد مگر مردم در پناه قوه قضاییه بی‌طرف، عالم و کارا در زمینه رفع مخاصمات و مبارزه با مجرمان در جامعه باشد.

** باید قدردان قوه قضاییه مسئولان قضایی و قضات برای ایجاد امنیت در کشور باشیم. اگر امروز کسی حاضر است سرمایه خود را روی زمین بگذارد و فعالیت اقتصادی کند، به دلیل اعتماد به قوه قضاییه است، وگرنه این سرمایه در مسیر غیرمولد به کار گرفته می‌شد. اگر سرمایه‌ای از خارج کشور وارد می‌شود، باز هم به اعتماد قوه قضاییه عادل است قوه قضاییه باید قبل از هر چیز مورد اعتماد جامعه باشد. هر مقدار اعتماد مردم به این قوه بیشتر باشد امنیت قضایی هم بیشتر خواهد بود. ممکن است قوه قضاییه‌ای از هر نظر سالم باشد.

** مردم می‌خواهند بدانند اگر یک عده‌ای خودسر به یک سفارت خارجی بر خلاف قانون و امنیت عمومی حمله کردند، قوه قضاییه با عاملان و آمران آنکه به خوبی روشن هستند، چگونه برخورد می‌کند و چگونه اجرای آن به سمع و نظر مردم می‌رسد. این به معنای آن است که یک کشور در برابر امنیت سفارتخانه‌های خارجی مسئولیت دارد و امنیت آن سرزمین را برعهده گرفته است. اگر مردم اينها را بدانند، به‌‌ همان نسبت اعتماد مردم به قوه قضائیه و اعتماد جهانی به کشور و دستگاه قضایی بالا می‌رود. ما دنبال این نیستیم که دیگران برای ما کف می‌زنند یا نه؛ مهم این است که ما در برابر وجدان و افکار عمومی عمل می‌کنیم و عدل اسلامی را به رخ جهانیان بکشیم که اینجا سرزمین مولای متقیان علی (ع) است و اگر اموال و پول بیت‌المال و پول نفت مردم عده‌ای به یغما برده‌اند، با آنها برخورد می‌کنیم. مردم باید بدانند این سازماندهی از کجا بوده و چه کسانی مجوز داده‌اند و برنامه‌ریزی کرده‌اند و این پول چگونه در اختیار فرد یا افراد قرار گرفته و کجا رفته و کجا مصرف شده است.

**آنچه برای مردم مهم است ختم یک پرونده نیست، بالا‌تر از ختم پرونده ختم سوال‌هایی است که در اذهان مردم است. قوه قضائیه باید هم پرونده را ختم کند هم به سوال‌هایی که در ذهن مردم است پایان دهد. این ثمره‌اش هم ایجاد امنیت است، هم اعتماد بیشتر مردم به دستگاه قضا. اگر اعتماد مردم حاصل نشود یا تضعیف شود، بی‌تردید بزرگ‌ترین سرمایه را که سرمایه اجتماعی است از کف داده‌ایم.

** قوه قضائیه که اولین مسئولیتش ایجاد اعتماد بیشتر در جامعه است، چون مردم اگر روزی هم به دستگاه اجرایی و مقننه بی‌اعتناد شوند، دلشان می‌خواهد در ‌‌نهایت به دستگاه قضایی و میز محاکمه اعتماد داشته باشد؛ جایی که احساس می‌کنند فریادرس نهایی مردم است.

** در جامعه ما مردم باید احساس کرامت و عزت کنند. در جامعه باید حقوق شهروندی مردم محترم شمرده شود. اگر مردمی در جامعه‌ای احساس تغییر کنند؛ ممکن است به هر گناه و خیانتی دست بزنند. سالم‌سازی جامعه از جایگاه مردم آغاز می‌شود. از احساس عزت و سربلندی مردم آغاز می‌شود. مردم باید احساس کنند قوه قضائیه حامی آزادی مردم است.اگر این رابطه بین مردم و قوه قضائیه به وجو آمد، آنگاه اجرای قانون و مبارزه با مفسدان با کمک مردم ساده‌تر و به خوبی اجرا و عملیاتی می‌شود.

**هر قدر در عمل شفافیت بیشتر نشان دهیم و احکام قضایی به گونه‌ای باشد که وجدان عمومی جامعه را راضی کند، افکار عمومی داخلی و جهانی همواره به عنوان قاضی در کنار ما خواهد بود

** منشا بسیاری از انحراف‌ها در جامعه، بیکاری است و بیکاری از عدم رونق اقتصادی نشات می‌گیرد. اگر در جامعه‌ای رشد اقتصادی منفی و تورم غیرقابل مهار باشد و اشتغال با نیروی کار انطباق نداشته باشد، چگونه می‌توانیم به پیش حرکت کنیم.اگر اشتغال ما قبلا حدود صفر بود، در طول یکی دو سال اخیر حدود ۴۵۰ هزار اشتغال خالص داشتیم و این مسیری است که می‌تواند ما را به حل معضل بیکاری برساند. برای رونق اقتصادی نیاز به رشد سرمایه‌گذاری داریم اما اول باید به همه سرمایه داران داخلی اعتماد بدهیم که سرمایه آن‌ها در امنیت است و کمبود سرمایه را از سرمایه خارجی جذب کنیم و به آن‌ها هم اطمینان بدهیم امنیت سرمایه آن‌ها در این کشور وجود دارد. وقتی سرمایه وارد کنیم و سرمایه داخلی را فعال کنیم و بازار را مهیا کنیم، شرایط برای اشتغال جوانان ما آماده می‌شود.

**در مورد برجام بزرگ‌ترین هدف ما ایجاد شرایط مناسب برای رونق اقتصادی و اشتغال بود. امروز این هدف مهیا‌تر از دیروز است، اما حتما قوه مجریه بدون حمایت و هماهنگی قوه قضاییه نمی‌تواند این بار را به مقصد برساند یک زمان با وجود استقلال دو قوه رابطه دو قوه بسیار به هم نزدیک بود اگر نیروی انتظامی بود، در اختیار قوه مجریه بود؛ دستگاه اطلاعاتی و حتی دادستانی و قاضی ایستاده که رابطه نزدیکی با دستگاه اجرایی داشت در اختیار قوه مجریه بود. امروز این فاصله‌ها بیشتر شده طبق قانون استقلال قوه قضاییه از قوه مجریه پررنگ‌تر است. راه این است که ارتباط نزدیک تری بین دو قوه حداقل از طریق روسای قوا ایجاد کنیم. البته در مواردی سه قوه در شوراهایی بهم نزدیک می‌شوند.

**مساله اخیر در مورد فیش حقوقی برخی مدیران نشان این بود که غفلتی صورت گرفته است. بازرسی کل کشور و دیوان محاسباتی داریم که سالانه ورود می‌کنند. دیوان عدالت اداری داریم اما می‌بینیم برخی موارد حقوق‌های غیرمتعارف گرفتند که باید با این معضل برخورد شود حتما این کار را می‌کنیم نتیجه آن را به گوش مردم می‌رسانیم و باید کاری کنیم حیثیت مدیران سالم و توانای ما مورد خدشه قرار نگیرد اینجا هم نیاز به کمک هر سه قوه داریم.

**گزارش‌ها این است که قاچاق کالا از ۲۵ میلیارد با ۱۵ میلیارد رسیده اما باید گفت ۵ میلیاد هم زیاد است، چرا باید قاچاق کالا در این کشور صورت بگیرد؟همه نیروهای امنیتی مسئولیت دارند؛ همه نیروهای مرزبانی و همه بخش‌هایی که با مسائل مرزی ما مربوط می‌شود باید با همه توان در کنار قوه قضائیه دست به دست هم در برابر فساد مبازره کنند. در مورد قاچاق گازوییل یک قدم درست برداشته شد و اثر آن دیده شد.

**دستگاه قوه مجریه با همه توان و امکان در کنار قوه قضائیه است. نباید فکر شود که ما در دادن امکانات به این قوه بخل‌ورزی می‌کنیم. در سال گذشته شرایط کشور بسیار بد بود. اگر منابع مالی ما اجازه دهد، تردیدی نداریم با چابک‌سازی و شفافیت، قوه قضائیه بزرگ‌ترین حامی برای دستگاه مجریه و نظام جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران خواهد بود.

** امیدوارم بتوانیم در سایه تلاش بیشتر اعتماد عمومی جامعه را نسبت به کل نظام روز به روز بیشتر کنیم.


مطالب مرتبط
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها