بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۶۵۸۳۵
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰
تدبیر24: سایت تحلیلی "المانیتور" در گزارش تازه خود اشاره می کند که ممکن است تندروها درصدد جایگزینی مدیر شرکت ملی نفت برآیند که این موضوع می تواند هشداری برای اردوگاه اصلاح طلبان باشد.


این سایت می نویسد:"صادرات نفت ایران در فاصله نوامبر سال 2015 میلادی و مه 2016 میلادی به میزان سه برابر افزایش یافته است. هم چنین بیژن زنگنه وزیر نفت ایران اعلام کرده است که ایران صادرات نفت روزانه خود را افزایش خواهد داد و از 3.64 میلیون بشکه به 4.8 میلیون بشکه در  روز ظرف پنج سال اینده خواهد رساند تا بتواند سهم 14.5 درصدی خود از بازار اوپک در دوران پیش از تحریم را بازیابد. برای تحقق این امر ایران نیازمند گسترش مالی قابل توجه و ترمیم حوزه تعمیر ونگهداری و نوسازی اساسی صنعت نفت است. در نتیجه، ایران به میلیاردها دلار سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد. در همین راستا در ژوئن گذشته کاردور جای رکن الدین جوادی را به عنوان مدیر عامل شرکت ملی نفت گرفت. جوادی از قدیمی های وزارت نفت بود اما به دلیل قرارداد گاز طبیعی با کرسنت منعقد شده و حضور در جریان مذاکرات نفتی در دوران دولت اصلاحات مورد حمله تندروها قرار گرفت. آنان معتقد بودند که ایران با قیمت پایین تری وعده فروش گاز به امارات برای 25 سال را داده بود. آنان دولت اصلاحات را برای این موضوع متهم به فساد و حتی خیانت کردند. جوادی در آن زمان مدیر عامل شرکت صادرات گاز ایران بود و تحت شدیدترین انتقادات از سوی تندروها قرار گرفت. اما زنگنه که یک اصلاح طلب است این انتقادات را نادیده گرفت و جوادی را در یکی از مهم ترین پست ها قرار داد آن هم زمانی که زمام امور را در سال 2013 میلادی در دست گرفت. رسانه های ایران عموما از جانشینی جوادی به عنوان تحولی مثبت یاد کردند که می توانست به بهبود وضعیت انرژی ایران در دوران پسا تحریم بیانجامد. رییس جدید شرکت ملی نفت یعنی علی کاردور پیش تر مدیر بخش مالی وسرمایه گذرای بوده است. او به دنبال جذب سرمایه گذاری 200 میلیارد دلاری برای احیای صنعت گاز و نفت ایران است. وال استریت ژورنال در ماه ژوئن گزارش داده بود که تجدید سازمان پس از اختلاف نظر میان مدیران ارشد نفتی ایران بر سر چگونگی مسئولیت رسیدگی به سرمایه گذاری های خارجی و چگونگی انعقاد قرارداد با شرکت های خارجی روی داده است.


به گزارش خرداد، این سایت در ادامه اشاره می کند که برخی از گمانه زنی ها در این باره است که دلیل واقعی پشت پرده برکناری جوادی در واقعه افزایش فشار محافظه کاران بر دولت حسن روحانی و طرح موضوع کرسنت بوده است. این سایت می نویسد:"پس از حکم قوه قضاییه درباره پرونده کرسنت رسانه های تندرو از جمله "رجا نیوز" شروع به انتشار نام افرادی از جمله جوادی کردند که به گفته آنان در پرونده کرسنت نقش داشته اند. عجیب آن که آنان کاردور مدیر جدید را نیز به نقش داشتن در پرونده کرسنت متهم کرده اند. پس از این ماجرا اما زنگنه بازهم هم جوادی را در مقام مهم دیگری منصوب کرد که معاون مسئول نظارت بر منابع هیدروکربنی است. این یک پیام است که نشان می دهد اختلافی میان زنگنه و جوادی روی نداده و ان چه رسانه ها گفته بودند شایعه بوده است".


این سایت نتیجه گیری می کند که بنابراین شواهد نشان می دهند که زنگنه تحت فشار تندروها مجبور به کنار گذاشتن جوادی از مقام پیشین خود شد. المانیتور از این موضوع به عنوان دومین چالش پیش رو برای اصلاح طلبان پس از بازداشت مهدی هاشمی پسر ایت الله هاشمی بود که گفته شده بود در پرونده کرسنت احتمالا نقش داشته است.

المانیتور در پایان می نویسد:"در نتیجه به نظر می رسد که تندروها در عمل در به حاشیه راندن دست کم دو چهره درگیر در پرونده کرسنت موفق بوده اند. به نظر می رسد علیرغم شکست در انتخابات ماه فوریه گذشته تندروها قصد سکوت در برابر وزیر نفت و تیم او که به شدت به دنبال عقد قرارداد با شرکت های بزرگ نفتی اروپایی هستند را ندارند. به نظر می رسد احتمال آن وجود دارد که شاهد تغییرات بیش تری در وزارت نفت باشیم چرا که در زمینه مفاد قراردادها فشار تندروها بر آن وزارتخانه افزایش خواهد یافت. 
برچسب ها: تدبیر24 ، وزارت نفت
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها