بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۶۷۴۱۰
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۶
روحانی:
رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: دولت تدبیر و امید به دنبال رفع مبانی تحریم بود نه خود تحریم ها، که با مذاکرات هسته ای به آن دست پیدا کردیم .
 تدبیر24:دکتر حسن روحانی روز دوشنبه در دومین روز از سفر خود به کهگیلویه و بویراحمد و در نشست شورای اداری این استان در یاسوج افزود: ما در جریان مذاکرات خیلی سریعتر می توانستیم به نتیجه برسیم و کار را انجام دهیم اما به دنبال چیز دیگری بودیم.
وی ادامه داد: مبانی تحریم شامل قطعنامه های شورای امنیت و پی ام دی بود یعنی دنیا معتقد بود که ما یک سری فعالیت هایی برای ساخت بمب هسته ای انجام داده ایم.
وی اظهار کرد: موضوع پی ام دی ازسوی آژانس مطرح شده بود اما ایران آن را در مذاکرات با 5+1 مطرح و در نهایت آن را برطرف کرد.
دکتر روحانی بیان کرد: آژانس انرژی هسته ای هم اکنون به صورت رسمی اعلام کرده که ما هیچ سوالی نسبت به گذشته هسته ای ایران نداریم و سوال های اصلی ما مربوط به آینده و بحث برجام است.
وی بیان کرد: پذیرفتن این مساله از سوی آژانس و دنیا شبیه یک معجزه بود که هیچ کس آن را باور نمی کرد.
دکتر روحانی عنوان کرد: هیچ دانشمند هسته ای ایران مورد توهین قرار نگرفت و کسی نتوانست از یک دانشمند هسته ای درباره فعالیت های هسته ای ایران سوالی بپرسد.
وی اظهار کرد: 12 قطعنامه علیه ایران در یک روز لغو شد که باعث فخر ملت ایران و دیپلمات های آن است.
روحانی گفت: یکی دیگر از مبانی تحریم، قطعنامه های شورای امنیت است که شامل هفت قطعنامه فصل هفتم شورای امنیت می شد.
وی افزود: برخی دوستان می گفتند که این تحریم ها نمی تواند یک روزه برداشته شود و شورای امنیت دنبال لغو تدریجی این تحریم ها بود اما ما آنها را یک روز و قبل از اجرای برجام لغو کردیم.
روحانی بیان کرد: پرونده هر کشوری که به فصل هفت شورای امنیت رفت نتوانست از تبعات آن نجات پیدا کند.
وی عنوان کرد: کشورهایی که به فصل هفت شورای امنیت رفتند یا مانند عراق نابود شدند یا دچار جنگ و تحریم های نابود کننده شدند.
روحانی گفت: خروج از فصل هفت به این معناست که ما با شورای امنیت مشکل نداریم که به معنای برداشتن یکی از مبانی تحریم هاست.
وی ادامه داد: در جریان توافق هسته ای ما اجازه ندادیم که به هیچ یک از دانشمندان هسته ای ما توهین شود، 12 قطعنامه شورای امنیت و پنج تصمیم در یک روز لغو شد و همه این موفقیت ها فخر کشور و دیپلمات های ما ست.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز از ابتدا تاکید داشتند که تمام کارها و موارد باید به دقت پیش برود و انجام شود.
رئیس جمهوری اضافه کرد: در این توافقات کشور از ذیل بند هفتم سازمان ملل خارج شد کاری که تاکنون هیچ کشوری تجربه نکرده و هر کشوری که در ذیل این بند قرار گرفته یا در آن آشوب و بلوا ایجاد شده یا با جنگ حکومت آن کشور را ساقط کرده اند.
وی اظهار کرد: با توافق هسته ای سلامت مردم ما هم بهتر تضمین شده است.
روحانی گفت: در شرایط تحریم ناچار بودیم که از چه کشورهایی سم غیر موثر بخریم برای کشاورزی که برای سلامت مردم هم مضر بود اما امروز ما سم استاندارد وارد کشور می کنیم تا محصولات کشاروزی ما موجب بیماری مردم و جامعه نشود و کشاورز ما هم خیالش آسوده باشد.
وی ادامه داد: ما داروهایی از کشورهای دیگر وارد می کردیم و مردم تزریق می کردند و موثر نبود، تجهیزاتی که در تشخیص دچار مشکل بود و درست عمل نمی کرد، اما امروز بهترین تجهیزات را از خریداری می کنیم.
او افزود: برخی از تجهیزات پزشکی را ما امروز 50 درصد قیمت قبل خریداری می کنیم، برخی از تجهیزات صنعت نفت را حتی با 10 درصد قیمت گذشته خریداری می کنیم، برخی از خدمات نفتی 40 تا 45 درصد کاهش یافته است.
دکتر روحانی اظهار کرد: برجام در روابط ما با دنیا هم بسیار موثر بود، با هر رهبر که در دنیا ملاقات می کردیم می گفتند که شما تحریم هستید و نمی شود، حتی موارد انسانی از جمله تهیه دارو و تجهیزات پزشکی نیز به دلیل ممنوعیت فعالیت در سیستم بانکی نیز مشکل داشتیم.
وی، با اشاره عضویت ایران در اجلاس سازمان شانگهای به عنوان ناظر افزود: ما در زمان تحریم ها می خواستیم در این سازمان عضو شویم اما به ما می گفتند چون تحریم هستید نمی توانید عضو شوید.
رئیس جمهوری اظهار کرد: حرکتی که دولت در طول این سه سال آغاز کرد با همت مردم و با همکاری و همراهی مجلس و دستگاه قضایی و تمام ارکان به نتایجی خوبی رسید و امروز توانستیم از یک شرایط سخت به یک شرایط آسان تر برسیم.
دکتر روحانی، قدرت و توان دفاعی ایران را یکی از موفقیت های برجام دانست و افزود: ما موفق شدیم که تحریم نظامی ذیل فصل هفتم را تبدیل به یک تحریم کوتاه مدت چند ساله غیر فصل هفتمی کرده و امروز هر سلاحی را می توانم با هماهنگی با کمیته مربوطه خریداری کنیم.
وی تصریح کرد: در مساله هسته ای و تحریم هدف نهایی غرب این بود که در ایران غنی سازی برچیده شود همان اتفاقی که در لیبی افتاد و در حقیقت هدف آنها تحریم نبود بلکه تحریم وسیله بود برای رسیدن به اهداف دیگر.
او گفت: آنها چنان چیزی برای ایران خواب دیده بودند و می خواستند با وارد کردن فشار دولت را مجبور کنند که خواسته های آنها را بپذیرد.
وی ادامه داد: امروز نه تنها فعالیت هسته ای در ایران انجام می دهیم و نه تنها نطنز، اراک، اصفهان و فردو فعال است بلکه دنیا فعالیت هسته ای ما را به رسمیت شناخته و در قطعنامه 2231 تاکید کرده که کشورهای دنیا با ایران باید همکاری کنند.
روحانی در ادامه با اشاره به تبعات کاهش قیمت نفت در جهان بیان کرد: ارزش 66 روبل روسیه به خاطر کاهش قیمت نفت به یک دلار رسید در حالی که پیش از آن ارزش 33 روبل روسیه به اندازه یک روبل بود.
وی با بیان اینکه ارزش پول کشور آذربایجان به شدت کاهش یافت گفت: برخی کشورها ذخایر 100 میلیارد دلاری خود را هزینه کردند.
روحانی عنوان کرد: کشوری مانند عراق برای پرداخت حقوق کارمندان خود مجبور به دریافت وام از خارج شد.
رئیس جمهوری ادامه داد: کسانی که می خواهند قضاوت کنند موفقیت های بزرگ دولت برای عبور بحران نفت را هم ببیند و مشکلات و شرایط سال های 94 و 95 را مشاهده کنند.
روحانی گفت: سرمایه گذاران داخلی و خارجی آماده فعالیت در ایران هستند و امروز مسابقه وارد شدن به ایران در بین کشورها شکل گرفته است.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به شرایط سرمایه گذاری در کشور بعد از اجرای برجام افزود: برخی سوال می پرسند حال که برجام اجرا شده آیا دنیا حاضر به سرمایه گذاری در کشور است؟
دکتر گفت: سرمایه گذاری در فضای امن شکل می گیرد و هرچه فضای کشور امن تر باشد، داد و فریادها پایین تر بیاید و روابط داخلی دوستانه تر باشد اعتماد دنیا هم برای سرمایه گذاری بیشتر خواد شد وگرنه اگر بنا باشد بر سر مسائل حاشیه ای با هم بحث و جدل کنیم آنها هیچگاه برای سرمایه گذاری وارد نمی شوند.
رئیس جمهوری، با اشاره به آغاز پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در کشور ادامه داد: دهها میلیارد دلار سرمایه گذاری نیز در آستانه تحقق است که البته مسائل و مشکلاتی وجود دارد که قابل حل است.
وی افزود: در مجموع در این زمینه آینده را خوب می بینیم و امروز نیز با امید بیشتری نسبت به گذشته حرکت می کنیم.
رئیس جمهوری در ادامه ذخیره گندم در سیلوهای کشور را 13 میلیون تن دانست و گفت: این یعنی به اندازه 700 روز گندم ذخیره داریم.
دکتر روحانی اضافه کرد: نخستین رویکرد دولت یازدهم در ابتدای شروع کار بحث ذخایر استراتژیک بود.
وی ادامه داد: در آن مقطع در کل کشور تنها برای 18 روز گندم ذخیره داشتیم و در برخی استان ها تنها برای مصرف سه روز گندم وجود داشت.
وی افزود: اما طی این سه و نیم سال با عبور از تمام مشکلات به جایی رسیده ایم که امروز ذخیره سیلوهای کشور به 13 میلیون تن رسیده است.
رئیس جمهوری افزود: دولت اگرچه با مجلس نهم نیز مشکل نداشت اما امید بیشتری برای همراهی با مجلس دهم دارد و تلاش می کند با آنها وضعیت کشور را بهتر کند.
روحانی اظهار امیدواری کرد که دولت، قوه قضائیه و مجلس دست به دست هم دهند تا استانی که زمینه های توسعه و پیشرفت را دارد بتواند از ظرفیت های خود استفاده کند.
وی گفت: کهگیلویه و بویراحمد دارای ظرفیت های زیادی در زمینه های آب، کشاورزی، گردشگری و گیاهان دارویی است که دولت برای آنها برنامه های زیادی دارد.
رئیس جمهوری تصریح کرد : این استان مردم خونگرم، خوش رو، غیور، با نشاط، اهل کار و فعالیت دارد و باید از این فرصت ها استفاده کرد.
دکتر روحانی اظهار داشت: نمایندگان مجلس و استانداری برای تحقق مصوبه های دولت در این استان نظارت دقیق و کافی داشته باشند.
وی ادامه داد: تلاش دولت بر این است که هر مصوبه ای که برای استان ها به تصویب رساند را طرف یک و یا دو سال عملیاتی کند.
روحانی در پایان از مردم، علما، بزرگان، نیروهای انتظامی و نظامی و کارکنان دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد برای استقبال از هیات دولت تشکر کرد. 
کاروان تدبیر و امید از 24 دی سال 92 تاکنون به استانهای خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، ایلام ، لرستان، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، خراسان رضوی، زنجان، گلستان، خراسان جنوبی ، بوشهر، اصفهان، قم، گیلان ، فارس، آذربایجان شرقی، شهرستانهای استان تهران (شهریار ، ملارد و قدس، اسلامشهر، ری، رباط کریم و بهارستان)، خراسان شمالی، کردستان، همدان، مازندران، یزد، سمنان، کرمان، آذربایجان غربی و کرمانشاه سفر کرده است. 
رئیس جمهوری و هیات دولت در سی امین سفر استانی صبح یکشنبه 24مرداد 95 وارد یاسوج مرکز کهگیلویه وبویراحمد شدند. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها