بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 23
کد خبر: ۶۸۶۴۱
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۱
تدبیر24:"شهیر شهید ثالث" در مقاله تازه خود در سایت اماراتی "گلف نیوز" اشاره می کند که اظهارات اخیر آیت الله هاشمی روحانی عملگرا و رییس جمهوری سابق ایران در مورد مسئله مرتبط با بودجه نظامی باعث ایجاد جنجال از سوی دلواپسان در ایران شده است آنان این موضوع را عبور از خط قرمز قلمداد می کنند.
به گزارش روزنو، او می نویسد:"اظهارات آیت الله هاشمی رفسنجانی از چهره های پیشرو اردوگاه میانه روها به عنوان فراخوانی برای غیر نظامی شدن یا نظامی زدایی کردن ایران تعبیر شده است این اظهارات جنجال آفرین شد و دلواپسان را وادار به آغاز موجی از حملات علیه او نمود. او در تاریخ 10 آگوست در کنفرانسی درباره مسائل آموزشی استدلال کرده بود که اگر می بینید که آلمان و ژاپن اکنون قوی ترین اقتصادها در جهان را دارند بدان خاطر که پس از جنگ جهانی دوم دست از نظامی گری و تمرکز بر نیروهای نظامی خود برداشتند او اشاره کرده بود که پس از آزاد شدن منابع مالی ای که به طور معمول صرف نیروهای نظامی پرهزینه شده بود این کشورها توانستند بودجه بیش تری را برای نوآوری و پروژه های اقتصادی در حوزه ابتکار عمل های علمی تخصیص دهند. دلواپسان از این موضوع نگران شدند. به خصوص در آن بخشی از سخنان ایت الله هاشمی که او گفته بود مسیر باز شده است و چنین وضعیتی و جهتی در دور دوم ریاست جمهوری روحانی می تواند دنبال شود.
 این زنگ خطری برای دلواپسان بود. حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان تریبون دلواپسان و شناخته شده ترین روزنامه تندروها در ایران به این موضوع به سرعت واکنش نشان داد. این روزنامه تا جایی پیش رفت که سخنان آیت الله هاشمی را دعوت امریکا و دیگر دشمنان جمهوری اسلامی برای حمله به ایران قلمداد کرد. این روزنامه هم چنین مدعی شد که اظهارت آيت الله هاشمی نسخه ای برای بازگشت به زمان ظلم و ستم و فقر و عقب ماندگی و برای برده و مطیع ساختن ایران در مقابل امریکا بوده است".
شهید ثالث در ادامه می نویسد:"عبدالله گنجی مدیر مسئول روزنامه جوان وابسته به سپاه نیز در پاسخ به آیت الله هاشمی گفت که باید منتظر انقلاب انتخاباتی به جای انتخابات ریاست جمهوری در سال 2017 میلادی باشیم". در یکی از آخرین واکنش ها به اظهارات آیت الله هاشمی سردار امیر علی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه نیز در تاریخ 7 سپتامبر گفت که اول جرات رفت و آمد بدون محافظ را برای چند روز داشته باشید بعد ادعا کنید که کشور به نیروی نظامی نیاز ندارد. به احتمال زیاد حملات مشابه ادامه خواهند داشت و در روزهای اینده باید منتظر شدت گرفتن دامنه هجمه علیه ایت الله هاشمی باشیم. سایت رسمی دفتر آیت الله هاشمی  این ادعای مطرح شده که او خواستار کوچک شدن نیروهای نظامی ایران است را تکذیب کرد در این بیانیه آمده است که این صرفا ادعای منتقدان آیت الله هاشمی بوده است این در حالیست که او تاکید بر نقش پیشرفت علمی و  تکنولوژیکی در ایمن ساختن کشور در برابر آسیب های دشمنان داشته است".
شهید ثالث در ادامه اشاره می کند که این اولین باری نیست که رسانه های دلواپسان علیه آیت الله هاشمی حمله ای را سازماندهی کرده اند و در این باره می نویسد:"پس از آن که توئیتی در صفحه توئیتر آیت الله هاشمی مبنی بر این که جهان فردا جهان گفت و گو است نه موشک منتشر شد نیز دلواپسان حملاتی را علیه او انجام دادند. در آن زمان نیز دفتر آیت الله هاشمی با تکذیب حرف های دلواپسان اعلام کرد که آیت الله هاشمی گفته بود که جهان فردا جهان گفتمانی شبیه به گفتمان انقلاب اسلامی است نه جهان موشک و سلاح های اتمی".
این تحلیلگر در ادامه به دو سناریوی احتمالی درباره انگیزه ایت الله هاشمی از اظهارات اخیر می پردازد و در این باره می نویسد:"نخست آن که می توان فرض کرد که آیت الله هاشمی واقعا معتقد است که آینده ای روشن تر برای ایران را نمی توان از طریق رویارویی دائمی به خصوص با امریکا و متحدانش متصور بود. این تنها دیدگاه او نیست دیدگاه رویکرد پراگماتیستی (عملگرایانه) در ایران است که بخشی از بدنه نظام را تشکیل می دهند. روحانی نیز در نشستی با حضور دانشگاهیان و اعضای اندیشکده های امریکایی در ماه سپتامبر سال 2015 میلادی تصریح کرد که  تا پایان جهان این دشمنی و تنش و عدم روابط میان ایران و امریکا نمی تواند ادامه داشته باشد. در سال 2013 میلادی نیز محمد جواد ظریف وزر امور خارجه گفت که امریکا می تواند سیستم دفاعی ایران را با حتی یک بمب از بین ببرد و اضافه کرد که تعامل و دیپلماسی تنها راه حل مسائل امریکا و ایران است. ظریف به وضوح مورد حمله دلواپسان قرار گرفت. به گزارش روزنو،توضیح دیگر برای علت اظهارات اخیر آیت الله هاشمی می تواند آن باشد که او با توجه به محبوبیت خود و مبارزه اقتصادی در درون ایران محاسبه کرده که زمان آن فرارسیده تا گفتمانی را به منظور ایجاد فشار بر نهادهایی خاص به منظور کاهش هزینه ها در دوره دوم روحانی انجام دهد. در نهایت هدف او تضعیف نهادهای خاص است که در تمام زمینه ها فعالیت دارند و منبع قدرت دلواپسان هستند. حمله خشمگینانه دلواپسان علیه او نیز بدان خاطر است که آن ها فکر می کنند ایت الله هاشمی پیش بینی غلطی نکرده است  بلکه هدف او دقیقا تضعیف نهادهای متصل به آنهاست".

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها