بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 23
کد خبر: ۶۹۸۴۳
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۹
    تدبیر24:  در نیمه نخست امسال بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خاویار به ۱۲ کشور مختلف صادر شده که از نظر وزنی با کاهش صادرات مواجه بوده‌ایم اما مشتریان این محصول شیلاتی و قیمت آن افزایش قابل توجهی داشته و به کیلویی هشت و میلیون ۴۰۰ هزار تومان رسیده است.

طی شش ماهه نخست امسال ۵۷۹ کیلوگرم خاویار به ارزش یک میلیون و ۳۸۷ هزار و ۹۷۸ دلار به ۱۲ کشور مختلف صادر شده که از نظر وزنی ۱۸.۴۸ درصد کاهش یافته اما از نظر ارزشی ۲۱.۸۰ درصد افزایش داشته که نشان می‌دهد خاویار ایرانی طی نیمه نخست امسال نسبت به شش ماهه نخست سال گذشته گران‌تر شده است.

بر این اساس هر کیلوگرم خاویار صادراتی در نیمه نخست سال گذشته ۱۵۸۰ دلار بوده است، در حالیکه امسال قیمت هر کیلوگرم خاویار صادراتی به ۲۳۹۷ دلار (هشت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان) افزایش یافته که این رشد ۳۴.۰۶ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

اسپانیا، آلمان، امارات، انگلستان، ایتالیا، بلژیک، سوئیس، فرانسه، قطر، کانادا، مالزی و هنگ‌کنگ کشورهای خریدار خاویار ایرانی بودند در حالیکه در سال گذشته تنها شش کشور آلمان، امارات، انگلستان، ایتالیا، بلژیک و نروژ مشتری این محصول به شمار می‌رفتند و این نشان می‌دهد که بازار خاویار ایرانی از نظر تعدد مشتریان و قیمت رونق بیشتری پیدا کرده اما کاهش صادرات در این زمینه می‌تواند نگران‌کننده باشد، چراکه این تهدید سبب کاهش مشتریان و نهایتا قیمت خاویار ایرانی خواهد شد.

البته پیش از این حسن صالحی، رییس سازمان شیلات گفته بود در راستای افزایش تولید و صادرات خاویار پرورشی هستیم و برنامه‌ریزی برای افزایش آن تا بیش از یک تن در سال صورت گرفته و سال گذشته نیز با ۴۶ درصد افزایش از نظر وزنی و ۱۸۳ درصد از نظر ارزشی حدود یک تن و ۲۹ کیلوگرم خاویار به ارزش یک میلیون و ۷۰۰ هزار دلار به هشت کشور مختلف صادر شده بود.

باید دید امسال نیز خاویار ایرانی می‌تواند افزایش صادرات را از نظر وزنی تجربه کند یا اینکه مانند نیمه نخست امسال کاهش صادرات به خاویار ادامه خواهد داشت.

منبع: ایسنا
برچسب ها: تدبیر24 ، خاویار
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها