بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 23
کد خبر: ۷۱۹۹۷
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹
شبکه الجزیره با اشاره به بروز برخی اختلافات دیپلماتیک میان ایران و ترکیه گزارش داد: اگرچه روابط تهران- آنکارا به دلیل اختلاف بر سر مسئله سوریه بیش از هر زمان دیگری دچار تنش شده است، روابط اقتصادی قوی میان دو کشورمانع از تبدیل آن به یک تقابل جدی خواهد شد.
تدبیر24 »به نقل از شبکه خبری الجزیره، اختلاف بر سر مسئله سوریه و چگونگی حل بحران کنونی دراین کشور موجب شده است تا تنش‌ها میان ایران و ترکیه به بالاترین حد خود برسد. اما این اختلافات دیپلماتیک هیچگاه به یک تقابل واقعی میان این دوکشور تبدیل نخواهد شد؛ چراکه این دو قدرت منطقه‌ای روابط اقتصادی بسیار گسترده‌ای دارند.

پیروزی دولت سوریه در حلب که همزمان با شکست‌های اخیر داعش درعراق اتفاق افتاد، سبب شد تا تنش میان تهران و آنکارا افزایش یابد. هرچند که این اختلاف‌نظر ناگهانی بوجود نیامده و در نتیجه تحولات اخیر در عراق و سوریه به تدریج ایجاد شده است. این تنش ها به‌ویژه پس از آن‌که آنکارا، تهران را در بی‌ثباتی و تفرقه در منطقه مقصر دانست، شدت پیداکرد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، ایران را به تلاش برای ایجاد شکاف در عراق و سوریه متهم کرد و مولود چاوش اوغلو وزیرامورخارجه ترکیه نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ، تهران را به دلیل آن‌چه سیاست‌های تفرقه افکنانه ایران با هدف تضعیف بحرین و عربستان توصیف کرد، مورد سرزنش قرار داد.

ایران در پاسخ، سفیر ترکیه را فراخواند واین اظهارات را تلاشی برای فرافکنی دانست.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت، که کشورش تا حدی می‌تواند در برابر چنین اتهاماتی صبوری کند و اگر مقامات ترکیه به این‌کار خود ادامه دهند، ایران ساکت نخواهد ماند.

ایران و ترکیه در مسئله سوریه در منطقه مقابل یکدیگر قرار دارند؛ آنکارا خواهان برکناری بشاراسد رئیس جمهور سوریه است، در حالیکه ایران و روسیه از اسد حمایت می‌کنند.

در عراق نیز، ترکیه ادعا می‌کندکه یک مسئولیت تاریخی برای محافظت از سنی‌ها واقلیت‌های ترکمن در برابر گروه‌های شیعه دارد، گروه‌هایی که برای مقابله با داعشی در منطقه هستند و این در حالی است که ایران و حتی دولت عراق، مداخله ترکیه دراین مناقشات و حضور نظامی آن در عراق را تهاجم و تجاوز می‌دانند.

آتیلا یسیلاوا، یک تحلیل‌گر ارشد سیاسی گفت: که داعش مناطق زیادی را در عراق و سوریه از دست داده است و ترکیه به شدت نگران جایگزین قدرت دراین نقاط است ، در حالی‌که ایران مایل است که متعهداتش کنترل این منطقه را به دست گیرند.

الجزیره درادامه گزارش خود با اشاره به این‌که «رویکرد ضد ایرانی رئیس جمهور آمریکا نیز در افزایش اختلاف میان تهران و آنکارا تأثیرگذار بوده است»، نوشت: اما تحلیل‌گران بر این باورند که اگرچه دو کشور رقابت و اختلافات متعددی دارند، روابط اقتصادی گستره میان دو کشور اجازه تبدیل این اختلاف به یک تقابل واقعی را نخواهد داد. 90 درصد صادرات گاز طبیعی ایران به ترکیه می رود و آنکارا 20 درصد از گاز طبیعی خود را از تهران وارد می‌کند؛ بنابراین، ممکن است سیاست‌های منطقه‌ای میان دو کشور اختلاف ایجاد کند اما روابط اقتصادی قوی آن‌ها اجازه تقابلی جدی را نخواهد داد.
برچسب ها: ایران ، ترکیه ، سوریه
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها